Daisypath Anniversary tickers

Jan 28, 2011

Siapakah yg berbaju biru itu..?

Hmm semalam ingat nak update blog pasal satu citer seram ni. Memang seram la.. Ini berlaku di opis BE tp yang kene bukan BE la.. Yang kene opismate BE, 1 bilik dengan BE..

According to her story (chewah, bahasa inggeris la plak) Haha.. Semalam dalam jam 8:30pg gitu la..kwn BE ni baru alik dari kantin tapau makanan utk sarapan. So bila dia nak menghala ke bilik, dia ada ternampak 1 kelibat b'warna biru cair..nampak macam orang berjalan. Kelibat tu menghala ke Printer belakang, tempat BE selalu print kerja. Klau nak print kene pegi belakang la, memang xde pilihan. Belakang printer tu ada pintu exit, jarang orang guna. Tak kunci pun sebab ada staff 'charge bateri' kt luar tu. Kat lorong tu ada 3 bilik. Ketiga-tiga bilik tu memang takde orang sebab dorang outstation cuma ada satu bilik ni org tu belum sampai lagi. So memang takde orang la, lagi2 takde staff yang memakai baju warna biru cair itu.

Dalam jam 5:20ptg gitu, kwn BE ni nak g ambik wudhu. Dia pegi sorang, semasa tengah ambik wudhu tu dia terdengar ada orang masuk. Dia wat donno je la tp di mata ekornya dia macam ternampak warna biru cair tu lagi. Ia seperti manusia memakai baju warna biru cair dan tudung putih sedang berjalan sambil membongkokkan badan skit seperti nak tumpang lalu (mana ada orang wat camtu dalam bilik air). Belakang tempat ambik wudhu tu ada 3 bilik air. Bila kwn BE dah habis ambik wudhu dia toleh belakang dan...............dia hanya nampak semua 3 pintu bilik air tu buka..takde yang tertutup. apa lagi naik la bulu roma dia, dengan kelam kabutnya dia keluar dari bilik air. BE tengah wat keje pastu ternampak muka kwn BE macam dalam ketakutan. Bila dia cerita pada BE, bulu roma BE pulak naik.. Aduiii dah la hari isnin depan BE keje sorang.. ramai yang ambik cuti panjang minggu depan sebab ada cuti wilayah dan CNY.. Hmm ntah ler..BE kene kuatkan semangat la.. biar pintu terbukak luas.. kadang2 bila duk sorang dalam bilik rs mcm ada bende memerhatikan BE..which happened to me 2 months ago..

~BrightEye~

8 comments:

Catdy Khadijah said...

jgn laa citer yg seram2 nih... i slalu dok sorg kat ofis..

Bright Eye said...

Catdy Khadijah: Hehe..saje nak share citer dgn readers..

Catdy Khadijah said...

BE: u nak try x dok ofis i sorg2? best ooo... hehehe...

Bright Eye said...

Catdy Khadijah: xper u try sini dulu..br i try kat tmpt u..

Bright Eye said...

sayang kerapkn azan dlm bilik sayang tu ye, jgn dok rajin bukak you tube tgok movie jew, sekali sekala bukak la bacaan surah2 dlm tu, bukak jew kuat sikit x pe ye..inyallah..biasa lah area kite putrajaya ni tmpat dato' harun din buang makhluk2 allah yg lain tu..
xpe ye x usik org, ye cuma nk tunjuk yg dia ade kat situ jew.. k..

shaaiza said...

rajin2 la cite..i like to hear than to see..except movies...huhu

Catdy Khadijah said...

eh? ke tu "hantu kak Limah nak gi keje"

Bright Eye said...

Catdy: Eee saje je..dah ler BE tgh sorang kt opis ni..ayoyo..

Followers