Daisypath Anniversary tickers

Feb 27, 2011

What do you think about my arts..??

Hi all..

Just wanna share with you guys bout my arts.. Since todayi've been working on my own bedroom just to move my single bed downstairs and will get a new queen size bed for myself and my future husband. The wedding is just around the corner and i'm totally excited and still nervous on my big day.

BE saje nak tunjuk seni lukis BE ketika BE kolej dulu..

 (1) Illustration used marker pen Black. 

 (2) Portrait used by pastel
(3) BE guna adobe illustrator..colorful kan..?

Ok..thats all for now.. will update more..soon..but donno when.. sebab BE nak wat persiapan untuk hari BE.. hehe. K good night..
~BrightEye~

Feb 25, 2011

Yang mana satu best..?

Assalamualaikum...

Minggu akhir bagi bulan Februari 2011.. The Wedding is just around the corner..Nervous ada, excited pun ada.. Hari ini BE nak beli barang untuk bilik BE..nak decorate nmpk cantik skit..Hehe.. Kalau nak cat tu x la kot, the color still look good.

Ada bilik tidor yang cantik BE jumpa.. So nice, so fantasy..agak2 Azmeer suka jugak tak..? Hehe..
Gambar kat bawah ni pun ada related dengan citer Disney Movie..

[nice+room5+-+1.jpg] Pumpkin Bed cerita Cinderella

[nice+room5.jpg] Tengok lah kuda dia, Leh naik..Hehe

[nice+room+4.jpg] Dalam gua Bilik Snow White..Hehe


[nice+room3.jpg] Yang ni nampak nice..Bilik Shrek


[nice+room2.jpg] Under the sea, bilik The Little Mermaid

[nice+room+1.jpg]  Pink..yang ni xtau sesuai dengan cerita apa..

Nice tak bilik2 semua tu.. Yang BE suka nmpk simple and nice yang warna putih tapi yang Dinosour tu remove la..takut tengok duk kat tepi tu, 2nd BE suka yang dalam air sebab minat warna biru, 3rd Be suka yang Cinderella sebab nampak soft and fanstasy..Hehe

~Bright Eye~

Feb 24, 2011

Best Main Hujan

BE dengar kat luar mcm hujan lebat sgt je. Bilik BE dah la xde tingkap, cam duk dalam bilik gelap. Rimas jugak sebab tak dapat tgk pemandangan. Kalau main hujan best gak kan. Lama BE tak main hujan.. Klau masa kecik dulu memang suka main lah, pastu semput..Haha. tapi best..

http://www.weartv.com/sections/community/features/snapshot/images/uploads/thumbs/1237176052.jpg
Bestnye Main Hujan..
Cute kan gambar tu..? Dulu BE and adik BE pernah main hujan masa kecik2 dulu.. Pastu BE semput..Haha

Dah besar ni leh main hujan lagi tak..?

Feb 23, 2011

Traffic jam

http://1.bp.blogspot.com/_z2CRtaLpnJY/TU7yPq0gYNI/AAAAAAAABmo/Ml3b2EEWmys/s1600/traffic-jam.jpgHari ni BE masuk opis lambat sebab traffic jam sangat2.. Tak tau nape leh jadi jam. Selalunya ok je.. Accident pun takde.. Kerete dan manusia dah sama banyak bilangan dh.. kalau 25 juta orang maka 25 juta jugak la kereta yang ada tapi ada sampai 1 orang ada 2 atau 3 kereta..Huhu pening2..


Gambar hiasan je   --------------------------->>
tapi nampak cantik kan? tersusun je.. mcm kereta mainan pun ada..Hehe
I have no idea where is that place.. Sesiape duk sana bersabar la, memandu dengan penuh kesabaran..(^_^)



~BrightEye~

Feb 21, 2011

Pukul 11 malam..


Why 11pm?

Jam 11pm BE kene bum awal...ZzzzZzz
Sebab BE kene bangun jam 5:30 pagi dah nak hantar adik g koje.. Lps habis solat Subuh terus bersiap kluar dari rumah.. Kalau keluar selepas jam 6:30pagi, siap kene layan jam.. butter xde sebab dh full. takde ruang nak lalu..haha dh mula merapu.. sebab dah nak pukul 11pm.

10min nak kul 11pm, mama BE dari atas dah panggil nama suruh tdo.. 5 minit sebelum jam 11mlm mesti ada bunyi sms masuk. Sape lagi kalau tak bukan Azmeer sayang BE ni.. Suruh naik tido.. BE kerap tido lewat.. paling lewat pun 1230am. paling awal bum jam 1200am tepat..Huhu..

ok lah, dh lambat 15 minit ni.. Hehe..nnt Azmeer sms lagi, mama BE panggil naya BE..huhu..k tata nite2..

Cuci kaki sebelum tido..Ambik air wudhu sblm tidor ya.. Selamat malam..

Hehe..Azmeer dah msg dh.. "Jgn kul 12 baru nk tido..Sblm 1130 dh off semua naik tdo.."
Otei sayang BE..

~Bright Eye~

The Corrs

BE suka dengan kumpulan The Corrs.. i love the music.. Mereka ni adik beradik. I like to hear their songs since i was in Australia..lets hear..



byk lagi yang BE suka.. i just put this one first. nak dgr nnt, pause la background music blog BE ni ye..

~BrightEye~

Gambar Kontijen Jabatan Bakal Suami BE

Assalamualaikum..

Today is monday.. very lazy day to start a new day of work. Jalan jam sangat2.. Hari ni BE hantar adik pegi keje di KL. Masuk ofis lambat 5 minit. Kecian adik asyik masuk ofis lambat je sebab adik selalu naik tren. KTM lembab tul.. 

Anyway, BE nak tunjuk gambar tunang BE di Masjid Besi Putrajaya, menyambut Maulidulrasul iaitu pada 15 Februari 2011. 
Dalam kalender Islam 12 Safar Rabiul Awal (Hari Lahir Nabi Muhammad S.A.W).

BE sempat gak tengok orang2 di Masjid Besi dalam tv3. Mereka berkumpul menunggu kedatangan YBhg Perdana Menteri Malaysia kite. BE kenal warna baju Azmeer pada hari Maulidulrasul, BE nampak dalam tv yang warna Azmeer pakai tu duk berkumpul di tengah taman Masjid Besi. Muka memang tak nampak lah sebab pandangan jauh. BE msg Azmeer, ada berkumpul kat tengah taman Masjid Besi ke..? Azmeer kata ya.. So memang betul lah itu kumpulan Azmeer. hehe.. Nampak cam semut pakai baju peach color.

Ni gambar Azmeer and the gang..

Azmeer yang kiri sekali (pegang camera)
Love the picture with green grass surrounded..


~BrightEye~

Feb 20, 2011

Cian dia...



Semalam BE alik kampung, sampai rumah tadi dalam jam 6ptg gitu lah.. BE drive dari Batu Gajah sampai ke Puncak Alam. Ngantuk gak la masa tu. Mama and adik BE sedap tidor. Adik perasan mata BE dah kecik masa drive tadi terus di picit bahu BE..segar skit pastu makan Twisties falvour Cheese.. (untuk elak ngantuk)..


http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/3/14/13/14013663_BOLEYU.jpg
Hari Jumaat Azmeer sampai rumah jam 9mlm, pulang dari Kedah. Cian dia, sejak pulang tu Azmeer demam..sampai lah sekarang. Azmeer baru bagitau yang Azmeer demam. Sengaja xnak bagi tau BE..atai tul Azmeer ni.. BE cukup risau kalau dia kene demam sebab demam dia lambat baik.. Paling lama 2/3 minggu baru Azmeer baik dari demam. Nasib baik mamanya ada atleast leh jaga Azmeer. Minggu depan lak, Azmeer kata kemungkinan akan pergi Perlis lak..BE harap Azmeer dapat dikecualikan sebab banyak bende nak kene wat persiapan untuk wedding nnt. Masa berjalan kan..
pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan Mac..Huhu nervous nyee..

Hmm..apa lah Azmeer wat sekarang ye..? Tadi sms tanya pasal demam dia.. Makin teruk nampaknya, esok Azmeer nak kerja jugak katanya banyak kerja..aduii sayang BE ni..jaga diri elok2 ye.. 
Love u always..

~BrightEye~

Feb 18, 2011

Cant wait to see u again..

Hi hi..

This topic belongs to Azmeer.. Macam Azmeer outstation lama lak padahal baru sehari duk sana. Hari ni Azmeer alik.. dalam perjalanan alik dah pun.. Tadi Azmeer sms yang skrg ni nak ke Ipoh.. So maybe dalam 3/4 jam lebih sampai la.. tengok gak pada trafik. Mungkin lambat skit sampai sebab Drop nak solat Jumaat. Mamam lagi.. Hmm mungkin kul 7 kot sampai itupun di ofis sebab Azmeer nak ambik kereta kesayangan kami "Putih". Cian dia xde sape jaga dia..huhu. Tentu Putih dah ucuk kan..? hehe..

Hari ni ada Puspanita. BE bukan minat sangat persatuan ni tapi dah diwajibkan diri untuk hadir maka BE and the gang pun hadir la. Salam2, doa pastu makan..Yumyum.. Banyak gak makanan dia.. BE mkn skit je pagi td, minum air kosong je. So 1st dish BE kuih muih, pastu beehoon, pastu buah.. Kat sana ada rojak buah, nasi ayam, roti jala, pulut kuning tapi BE mkn beehoon goreng je.. Dah habis makan BE terus naik bilik. Actually ada fashion show lepas tu tapi BE malas nak duk sana lama2 dengan sejuk macam duk dalam peti ais.. Huhu..

Naik masuk bilik, BE main camera baru K.nor (ofis mate duk 1 bilik dengan BE) Dia macam nikon tapi lain skit la. Sony NX3


Sony NX 3 2.JPG 
Sony NX 3 1.JPG

Sebiji camni tapi K.Nor punya warna hitam.. Best jugak la cuma zooming dia limited..

Azmeer nak yang macam ni..

Nikon D3000

 Sayang BE nak yang mcm ni kan..?

Bila BE pegang camera k.Nor rasa nak snap2 je..Hehe.. Kalau camera besar ada kat tangan BE, non stop kot BE duk snap snap..Hehe

~BrightEye~

Feb 17, 2011

Miss you..

http://farm3.static.flickr.com/2439/3590145767_7e83754890.jpgPagi tadi jam 3:40pagi, BE kejut Azmeer bangun sebab Azmeer kene ada di ofis jam 4pagi lebih..Jam 4:30pagi, Azmeer dah gerak ke Kedah dengan 4/5 staff lagi. Bulan ni dah 2 kali Azmeer pegi side visit yang jauh..Mungkin tempat yang sama, BE pun tak  pasti.. Esok baru Azmeer pulang ke KL. Huhu rindunye.. BE doakan Azmeer pergi dan pulang dengan selamat..Amin



~BrightEye~




~BrightEye~

Feb 16, 2011

1st day of work..

Assalamualaikum,

Hello again.. Hari ni BE masuk ofis lambat.. Lambat 30min sbb BE hantar adik pegi kerja. Her 1st day of work. Disebabkan xnak adik BE masuk lambat pada hari pertama dia, BE dan mama BE hantar lah adik ke tempat kerja dia di KL. Masuk ofis jam 8 pagi. Memang lambat la kalau naik KTM. KTM dari rawang dah la lembab, pastu asyik teknikal problem je. Orang duk berebut nak masuk, tak fikir orang dalam duk himpit. Klau pagi bau badan wangi la..klau petang..MasyaAllah.. Nasib baik ada Lady Coach tapi lasak gak dorang bila nak masuk dalam tren.. Rimas tul.. Itu pengalaman BE la.. Sekarang dah pandai bawak kereta tak perlu la BE naik tren lagi.. Hehe.. BE sampai opis tadi kul 9 tepat.. pecut skit..Hehe (GO mama GO..!!)

~BrightEye~

Feb 14, 2011

Alhamdulillah...

Syukur pada Allah S.W.T.
Adik BE dapat kerja di Petronas.. Akhirnya sampai juga hajat adik untuk bekerja di sana.. I'm really grateful for that. Position xtau lagi tapi yang penting adik BE dah dapat kerja sana.. Masa BE tengah wat kerja, BE terima call dari dia. BE letak lagu Sugar klau adik yang call. BE letak lagu tu sebab dia comel..sesuai dengan lagu Sugar.. Hehe. Bila BE jawab, BE dengar suara dia macam excited sangat. Dia macam bunyi jerit skit sebab terlampau excited sampai BE terpaksa jarakkan telefon dari telinga BE..Haha.. Klau dia dah menjerit tu BE dah agak dah..BE tanya.."Nape..? Dah dapat call dari Petronas ke..?" Dengan suara yang Happy sangat adik jawab "A'ah" BE memang speechless la..xtau nak cakap apa.. BE cuma bersyukur sangat..hahahihihuhu...

Lama juga adik BE tak kerja selepas dia quit dari AirAsia.. ada lah dalam 2 bulan dia tak kerja.. Adik pun dh boring duk umah je..Nak keluar pun public transport susah nak dapat..Maklum lah duk kat Puncak, public transport tak byk sangat kat sana.

Rabu ni adik BE akan bekerja di sana..Hehe.. I'm so excited.. leh adik belanja BE bila dah dapat 1st gaji nnt.. Leh kan adik..? =P

~BrightEye~

Patut ke sambut Hari Bapa..?

Hi semua..kali ni BE nak post Hari Bapa pula..
Actually perayaan camni kite tak boleh sambut rupanya.. Semuanya bermula dari agama Kristian. BE tak ambik banyak info pasal Hari Bapa ni tapi BE nak share apa yang BE dapat la.
Ada satu info pasal Hari Bapa ni. BE ambik a few la..

Peringatan hari ayah, pertama kalinya diadakan di gereja Central Methodist di Fairmont, West Virginia, Amerika (5/7/1908). Acara yang dicetuskan oleh Grace Golden Clayton itu ditujukan untuk memperingati 361 laki-laki yang telah meninggal dalam sebuah peristiwa ledakan hebat di Monongah, yang sebagian besar adalah imigran dari Italia yang juga seorang ayah itu. (Blog ni daripada seorang dari negara jiran kite).

International history and traditions
In a few Catholic countries, it is celebrated on the Feast of St. Joseph.

Ini pula BE jumpa daripada Blog islam. Kenapa mereka sambut Hari Bapa. Sejarah dia..

1910 - Sonora Smart Dodd of Spokane, Washington, organizes the first Father's Day celebration on June 19, her own father's birthday. The mayor of Spokane and the governor of Washington state officially support the event. Dodd's father, a farmer and Civil War veteran, had been a single father to six young children after the death of his wife.

1924 - President Calvin Coolidge publicly supports plans for a national Father's Day.

1926 - The National Father's Day Committee meets for the first time in New York City.

1956 - The observance of Father's Day is recognized by a Joint Resolution of Congress.

1966 - President Lyndon Johnson proclaims Father's Day to be an official national holiday.

1972 - President Richard Nixon signs into law a permanent U.S. Father's Day to be observed on the third Sunday of June.

1999 - Father's Day is the fifth most popular card-sending holiday, with an estimated $95 million in card sales. Not just fathers but husbands, grandfathers, uncles, sons, and sons-in-law are among the honorees.

2001 - Only days before Father's Day an estimated 53% of Americans do not know what they will buy for the holiday. If they are like last year's consumers, 60% will buy cards, while the most popular gifts will be apparel (41%), dinner (38%), sporting goods (22%), home improvement merchandise (18%), electronics (17%), and gardening tools (12%).

2004 - In 2004, there were an estimated 98,000 "stay-at-home" dads. These are married fathers with children under 15 years old who have remained out of the labor force for more than one year primarily so they can care for the family while their wives work outside the home.

Ini mengenai sejarah Hari Bapa..Bapa yang telah menjaga anak ketika isterinya pegi kerja. Bapa yang menjaga anak setelah isterinya meninggal..Seorang Bapa yang berkorban untuk anaknya dalam apa jua . Itu yang banyak BE jumpa la. 
Cuma yang 3rd paragrah tu pulak mereka sambut Hari Bapa pada Hari St Joseph.. Jadi yang mana satu betul..?

~BrightEye~ 

Tak boleh sambut hari ibu?

Assalamualaikum,

Apa khabar semua..? Tajuk hari ni mengenai sambutan Hari ibu.. BE baca dari blog kwn BE. 
Mmg agak surprise sebab selama ni BE sambut gak Hari Ibu.. rupanya kite sambut mengikut cara orang Kristian.. Bermula dari agama bukan Islam. BE copy skit dari blog kwn BE.. Baca ye. Memang agak panjang nak baca tp bila BE baca semua rasa ingin tahu lebih dalam lagi. Ada article lg di bawah.

Sejarah Hari Ibu adalah semperna utk memperingati Dewa Juno iaitu IBU kpd Juventas, Vulcan & Mars semasa zaman Roman Kuno. Manakala di Greece pulak ianya disambut utk merayakan IBU kpd Tuhan.

Nak tahu lebih dalam sila klik Jangan Sambut Hari Ibu

- Dr. Yusuf al-Qaradhawi pernah berkata, “Hari ibu ini timbul kerana pihak orentalis/doktrin barat memikirkan bahawa inilah cara yang terbaik untuk mereka menarik minat anak-anak remaja barat agar menghormati orang tua mereka. Umumnya kita tahu bahawa masyarakat barat amat tipis dengan adab tatasusila, jadi dengan mengadakan/mengkhususkan hari-hari tertentu sekaligus dapat memupuk remaja mereka agar menyayangi dan menghormati orang tua mereka.”
(hmmmm.... ni dr Web Oh Islam )

Dlm web tersebut ade plak respon yg berbunyi :-
 " Anna M - Assalamu’alaikum.. Nak kongsi pendapat.
Hari Ibu yg disambut pd Minggu Ke-2 Bulan Mei, pengasasnya adalah (mendiang) Anna Jarvis. Selain utk upacara khas utk kaum2 ibu (khusus utk yg beragama Kristian-Methodist) dan smpena memperingati ibunya, ia jg adalah satu upacara khas utk Virgin Mary ttp disambut pd bulan Mac di UK.
Utk pengetahuan semua, Anna Jarvis pernah mengadakan demonstrasi utk menentang Upacara Suci mereka ini dikomersialkan demi mengaut keuntungan dr jualan Kad2, bunga2 dan lain2 yg berkaitan dgn Hari Ibu..
Sbg BEKAS penganut agama Kristian, sy faham makna Hari Ibu yg disambut pd 2nd May. Sy sendiri meminta suami dan anak2 jgn meraihkan sy pd hari tersebut. Ia seolah2 spt org Melayu Islam sejati yg xda sedara atau kaitan lgsung dgn org Kristian, tiba2 nak smbut Krismas…
Akan ttp, sy masih memberikan hadiah kpd ibu sy (masih Kristian) pd Hari Ibu dan sama2 dinner pd Christmas Eve sbg mghormati keluarga.
So.. fikir dulu sebelum nak terikut2 dgn cerita Hallmark tu…"

Kata Anna M tu ada betulnya..yang dia sambut hari Ibu dan Christmas bersama ibunya sebab ibunya beragama Kristian dan dia menghormati ibunya. Sama macam orang islam berkahwin dengan agama lain. Klau belah family suami/isteri dia agama lain, dorang sambut jugak untuk menghormati perayaan mereka sama macam agama lain menghormati perayaan agama islam. Yang penting niat. Niat kite menyambut perayaan mereka kerana untuk menghormati mereka. Tapi jangan sambut lak klau family kite semua Islam u pun nak sambut agama lain..tu salah lah.. Kalau kawan jemput datang rumah untuk Hari Christmas, Deepavali, CNY dan sebagainya kite datang just niat untuk menghormati mereka xpe ler..

BE harap readers faham maksud BE. Dah lari tajuk skit..curious sangat ni..hehe
Sejarah Hari Bapa sat lagi BE update.. Nmpk panjang tul page ni.
 
~Bright Eye~

Feb 13, 2011

21 hari lagi...

Assalamualaikum,

Hari ni BE tak berapa sihat..Asyik sakit perut je..tummy cramp..huhu
21 hari lagi untuk menanti hari kebahagiaan BE bersama tunang yang BE sayang..(jiwangnye)
Perasaan excited ada, nervous pun ada.. BE bersyukur semua persiapan untuk wedding BE ok, BE harap baju untuk sanding nnt pun ok jugak.. Gubahan untuk hantaran nnt mama BE yang akan buat. Nak tempah dengan butik pengantin memang BE tak mampu lah sebab 1 dulang dia charge RM100+.. Huhu so BE minta tolong mama BE wat la.. bahan2 dah beli tinggal nak gubah je..I'm so excited. Cuti selasa ni leh wat la.. takde kelam kabut nnt.

I haven't decorate my room yet..5 hari bekerja, 6:30pg dah gerak nak pegi keje, alik dr keje sampai rumah jam 7mlm..bila nak decoratenye..??letih..Weekend ada urusan lain..Waaaaaaaaaaaaa.... Takpe la ada masa nnt BE decorate ler..hehe

K tata

~BrightEye~

Feb 11, 2011

Love,,Love,,Love,,

Hello semua..hari ni hari jumaat.. hari yang BE malas nak wat keje sebab esk dah hujung minggu. Rehat pun panjang..td buat kerja pun sekejap2.. wat kerja pastu layan blog..sambung alik kerja layan blog alik..Memang xde kerja betul BE ni..Tapi BE tetap wat kerja..Dah siap dah pun..Hehe..Nothing needs to be in rush.. stand by aje..


BE saje buka gambar Hearts, Love.. hari ni rasa jiwang2 skit.. pasang lagu english love song..hehe BE nak share gambar2 yang BE tengok..Tengok lah..

http://4.bp.blogspot.com/_mMuJXuUEoQk/S7LmnXzq3EI/AAAAAAAAAQo/o9LnTLIhTd0/s1600/love-pills_1920x1200.jpg




Everyday in love.. Kene marah pun muka cam relax je sebab 'in love'

Love is the Movement. Love Wallpapers




'Love Movement'

You are the Love of my Life! Love Wallpapers




All words related to LOVE

Artistic Love Heart Wallpapers HD




Cantik kan..? Mata mancis tu wat bentuk Heart






Love You HD Wallpapers




 Try bagi pada suami.. Mesti sweet..
 (nak wat camtu la nnt) Hehe









Pencil colors make shapes of Heart










Dan last sekali yang paling BE suka...

http://www.cheeseslave.com/wp-content/uploads/2008/12/love.jpg
i love you


http://3.bp.blogspot.com/_hTyj3OL-9CE/Snche7AS3HI/AAAAAAAAAcg/kn9RVQCOKV0/s400/coffee.jpg
My heart for you

Buat morning Love coffee untuk suami tersayang..(bakal suami BE)


~BrightEye~


Feb 9, 2011

Hadiah untuk Azmeer

BE ada bagi hadiah untuk Azmeer.. semalam Azmeer call saje borak2 dalam fon pastu dia tanya BE apa hadiah yang BE nak bagi..? BE cakap "Ada lah, mana leh bagi tau. Nanti tak jadi surprise lah" Hehe.. Macam2 Azmeer tanya, "leh pakai selalu ke..? leh simpan dalam poket ke..? bg hint/clue skit..?" BE cuma cakap "ia adalah magnet" Puas jugak Azmeer fikir..Hehe.. Jadi Azmeer ada datang rumah, breakfast sama.. Selepas tu BE bagi hadiah..jeng jeng jeng...simple je tp amat bermakna..

Yang biru Azmeer punya. Yang pink BE punya.
Lihat bila ia bercantum...

Walahhhh...jadi bentuk Heart.
 "  You are the key to my heart"

Alhamdulillah, Azmeer suka sangat dengan hadiah yang BE bagi. Azmeer terus letak kat kunci kereta dia..replace keychain Azmeer yang lama.. Suka sangat bila tengok kunci kereta Azmeer ada keychain tu..Hehe

~BrightEye~


Feb 8, 2011

Happy Birthday Azmeer...

Hari ni 8 Februari 2011, Birthday Azmeer yang ke ?? tahun.. Sape yang tahu senyap2 la ye..Hehe
*Semoga Azmeer dirahmati Allah S.W.T.
*Dipangjangkan Umur..
*Dimurahkan Rezeki..
Dan 
*BE sayangggg Azmeer sangat2..Muuaahhh

Cedap x kek ni..ice cream cake..yumyum
Terliur bila tengok cake ni..Jom kite celebrate, celebrate sebab nak makan kek ni..hehe. BE ada beli hadiah untuk Azmeer.. Memang sweet..Leh bawak ke mana2. Masa tu BE beli kat KL kuar dengan adik BE and cousin BE. Nanti BE update lagi.. tata for now..

~BrightEye~


Feb 7, 2011

Yesterday..

Assalamualaikum and a very good morning...

Hari ni hari isnin..the 1st day of the week. Hari ni rasa malass sangat nk wat kerja sbb cuti panjang minggu lepas..tapi apa nak wat..nak cari rezeki untuk diri sendiri dan family.

Semalam Azmeer, BE & adik BE pegi butik pengantin untuk buat fitting baju. Nur pun ada sekali. Sampai kat butik tu jam 12pm tp xde orang so kami pegi mamam kat Jusco Wangsa Maju. BE makan western food, Adik BE makan malay food, Azmeer makan mamak food & Nur makan japanese food. Ada 4 cultural food on 1 table. 
Dah makan tu, kami pegi kat butik alik dalam jam 1pm. Sampai je terus wat fitting.. baru lps makan senak skit peyut..huhu..Ada kene wat adjustment skit. So it will be done once we will collect the bridals wear.

Dah selesai kami hantar Nur alik.. pastu terus ke Puncak Alam. I saw a new Spa at my place.. memang nampak selesa la. Azmeer nak wat buang resdung, for the first time. Dengan bz bodynye BE & adik masuk dalam gak nak tgk org tu buang resdung Azmeer.. Adik dah terbayang yg keluar tu ulat tp dia keluar hama je . Selepas Azmeer, giliran BE lak..pedih yang amat sebab dah lama BE tak wat. But in the end, muka BE licin dah tp kejap je tu..hehe

~BrightEye~

Feb 2, 2011

How Do I Live

This video dedicated to my beloved fiance..



~BrightEye~

Feb 1, 2011

Binatang pun ada Kasih Sayang

BE terima mms dari Azmeer kelmarin. Azmeer tunjuk kucing2 dia tengah duk satu tempat anak beranak. Tengok lah..

Yang bernama Adik tu nenek. Gemok anak kepada Adik. Yang Oyeen tu cucu Adik. Gemok tu ibu pada Oyeen. Tomei kan..? hehe








~Bright Eye~

Jalan-jalan

Selamat bercuti semua..hari ni Hari Wilayah..sape yang bekerja di Wilayah memang cuti ler. Esk kerja lak pastu lusa tulat cuti alik tp BE cuti sampai hujung minggu, esok pun cuti..hehe

Hari ni BE keluar bersama adik BE dan sepupu BE yang cute (Atikah). Kami plan nak tengok wayang di Sunway Pyramid tapi waktu dia jam 1:25ptg je. Takut tiket habis jadi BE bawa dorang pergi Midvalley. Sampai je terus pergi beli tiket, ambik jam 3:15ptg. Tengok jam masih lambat lagi nak tunggu jadi kami pergi makan..Perut pun dah berbunyi.. Atikah nak makan makanan Jepun/Korea.. Ada satu restaurant ni ada logo Halal tp harganya boleh tahan la mahal dia.. Air Coca Cola pun dah Rm7.. makanan 1 dish Rm20 so kami tak jadi makan kat situ. BE bawa dorang pegi food court kat The Gardens, sebelah Midvalley je. Ada plak makanan korea kat situ. Adik dan Atikah pun pergi lah order.. Dh teringin sangat la tu. BE makan makanan Iran..alaa biasa je makanan dorang.. BE order sebab dah lama tak makan salad iran.. Ni gambar yang kami makan..

Dari kiri- Mango Juice (BE), Kiwi Juice (Atikah) & Orange Juice (Adik)
Shawarma chicken & iran salad (BE)
Kimchi Stew (Adik BE). Rasa dia mcm tomyam, dalam tu ada sayur jeruk & sayur2 lain.
Bibimbap (Atikah). Dalam tu ada kimchi tapi kering, nasi & ayam.
Selepas makan kami ada 1 jam lagi untuk tengok wayang. Jadi kami pusing2 smpai kaki lenguh. Tengok decorations sempena orang cina menyambut CNY bulan ni..merah lah semua.. Pastu kami pergi MPH. Dah lama tak masuk dalam tu. Rasa naik giler tengok barang2 dia terutama barang craft, notebook and stationary items..Rasa nak beli semuanya. Tengok jam dah dekat 3:00ptg jadi kami terus pergi ke movie tengok Paranormal Activity 2 bermula jam 3:15ptg. Agak best jugak, sampai Atikah nak menjerit..hehe. Boleh klik kat nama tajuk tu kalau nak tahu sinopsis dia.

Movie habis jam 5:00ptg, kami terus balik rumah tp BE drop Atikah ke rumah maklong sebab dia tido sana. Sepatutnya dia balik kampung hari ni tp bila dia dapat tahu yang BE & adik nak tengok wayang dia pun nak itut. Katanya "hari rabu lah tikah alik, hehe.." Hujan pun dah turun BE terus balik jugak lah sebab dah lewat. Nasib baik adik BE ada kalau tak tentu BE rasa ngantuk bila drive sorang2. Sampai rumah jam 7mlm. Alhamdulillah i really had fun with them today..

~BrightEye~