Daisypath Anniversary tickers

Mar 31, 2011

Pernah makan Sate Minang?

Hi readers,

Pernah makan sate minang x..? Kelmarin BE g pasar malam kat area umah Azmeer. Memang panjang lah pasar malam dia tp BE x round sampai habis..letih la.. Azmeer ajak beli sate minang. BE tak pernah makan sate minang. Bila BE tgk memang agak berbeza skit dgn sate melayu. Sate minang ni lebih pada kuah dan nasi impit. Kuah dia bukan kuah kacang tapi kuah berempah.. Memang agak pedas la.. Sate dia bagi 5 cucuk je, tp klau nak lebih pun xpe. BE tak sempat nak snap sebelum BE makan sebab nampak sedap jadi BE just ambik gambar dari internet je la.. Cuma dalam gambar ni kuah dia agak cair. Yg BE makan agak peket la.. BE tak dapat nak habiskan sebab BE dalam kepedasan jadi Azmeer yang tolong habiskan..Hehe

http://4.bp.blogspot.com/_zOfhPOBxui0/SwZri0JUkyI/AAAAAAAAHDM/9bWmwjjf4-0/s1600/1.JPG

Ini namanya Sate Minang..cuba lah..

~BrighteEye~


Mar 28, 2011

BE dalam majalah Wanita

hi readers..
For the 1st time BE dalam majalah..hehe.. Masa tu BE join Dynas Fan Club bersama anak2 yatim dari Sg.Buloh di Sunway Lagoon. Masa tu BE dan yang lain tgk Peter Pan The Musical. BE pegi dgn adik.. Dari jam 3ptg sampai jam 10 mlm kite balik dari sana.. Memang penat tapi best sgt2 masa tu. Harap2 DynasFanClub ada buat gathering lagi.. BE upload gambar dari Blog DynasFanClub. Further info klik sini DynasFanClub .

https://lh6.googleusercontent.com/-tLkYjulypCk/TYsIEP1-DMI/AAAAAAAAEss/gZnj6xzuJPc/s1600/dfc2.JPG
Dynas di cover page Majalah Wanita untuk bulan March 2011

Yang bertudung hijau itu lah saya. (Page 23)
Yang sebelah BE tudung biru coklat tu adk BE.. Nak tgk BE bersama Dynas klik sini With DynasFanClub .


~BrightEye~

Teringin

Be macam teringin nak makan piza domino hari ni sebab BE dah lama x makan pizza domino. Last makan pun pertengahan tahun lepas.. lama kan..? Piza Domino ni nipis dan isi byk.. klau Pizza Hut, tepung roti dia byk isi kadang2 penuh, kadang skit.. pastu ada rasa muak skit. BE suka makan lasagna Pizza Hut sebb agak cheesy and yummy..

http://www.happynews.com/showImage.aspx?fn=1132006/Dominos-Pizza-toppings-tell-all-.jpg&catid=5
Saje nak bg you terliur.. Hehe



~BrightEye~

Mar 25, 2011

Banner Baru..

Assalamualaikum,

Hi readers..sihat hari ni..? BE ok2 aje.. baru baik dari demam..Azmeer je x brape sihat.. semalam letih sangat sampai BE terlupa nak bagi Azmeer makan ubat..Huhu..cian dia..

Macam mana dengan banner BE.. cantik x..? Sebelum upload dlm blog BE ni, BE tunjuk kat Azmeer dulu, dia suka.. hehe. Simple and nice.. Pulang dari kerja semalam, BE singgah Econsave, beli barang dapur skit. Sampai je umah, BE terus ke dapur.. Menu semalam sambal ayam dan sayur. Azmeer masak b'gedil..dap..

Selepas mamam, BE wat banner tu lah, Azmeer duk sebelah BE..Hehe Dah ok, Azmeer naik tido..BE sambung wat keje..(gocok baju untuk si dia) pastu BE terus bum sampai jam 5.30pagi..

~BrightEye~

Mar 21, 2011

Hari nak kerja...


Hari ni BE dah masuk keja.. cuti 8hari..tambah lagi cuti 2 hari MC dapat cuti seminggu.. bukan sengaja BE cuti sakit tau.. BE kene attack asma masa tu. Sepatutnya Khamis lepas BE dah keje tapi BE dalam keadaan sesak nafas. Jam hampir 7.30 pagi BE kejut Azmeer nak g klinik pakai gas.. Dengan kelam kabutnya dia bangun, terus basuh muka tukar baju dan kami terus ke klinik naik kereta. 1st klinik tak bukak lagi.. Pegi lagi satu klinik tu Alhamdulillah klinik dia bukak. Masuk je Azmeer panggil nurse bagi tau yg BE perlukan gas urgent. Then BE terus masuk pakai gas. Hampir 10 min gak la pakai gas tu..Huhu.. Dah macam2 bunyi bila BE bernafas. Dah selesai BE lega tarikh nafas panjanggggg.. Kesian tgk Azmeer duk kelam kabut hari tu..

http://lonelygirlbloggers19.files.wordpress.com/2010/02/hug.jpg
Morning Hug


Hari ni BE rasa cam best sangat.. BE bangun 5.30..siap2 mandi BE kejut Azmeer (Morning Hug) pastu siap2 g keje sama2. Pagi2 jam 6.30 Azmeer & BE g hantar mama Azmeer g keje pastu kami terus ke Putrajaya. Azmeer stop kat R&R Mines, ada org jual nasi lemak kat situ.. BE pun beli utk breakfast. Pedas jgk la sambal dia tapi sedap.. Sampai kat depan opis BE, BE cium tangan Azmeer, and kiss pipi dia.. so sweet kan.. Hehe..

Wish it will all be the same till the rest of my life..


Mar 9, 2011

Akad Nikah 6 Mac 2011

Assalamualaikum,

Syukur pada Allah S.W.T.
Be dan Azmeer diijabkabul pada 6 Mac 2011 dan telah digelar sebagai Suami Isteri yang sah. Hampir jam 11:30pagi pihak lelaki tiba di depan rumah P.ngah BE di Subang Jaya. Pada ms tu, jantung BE dah laju dh..nervous yang amat. BE duk dalam bilik sebab buat di rumah kan. 30min kemudian, jurunikah dh tiba dan upacara akad nikah dh mula. Brape minit kemudian, tiba2 jurunikah minta BE duk luar sekali, lagi lah jantung BE berdegub kencang..huhu. Bila keluar dari bilik, BE tengok ramai orang. Masing2 pandang BE, nasib baik BE tak pakai cermin mata sebab BE tak rasa takut sangat bila tgk orang. Hehe.


Ok, ni gambar BE ambik dari photographer BE..

BE dengan cousins and friend


Aunty and cousins carry barang hantaran untuk pengantin lelaki

Azmeer dah gementar..Berderau katanya..Hehe

Alhamdulillah, kini BE bergelar Isteri Azmeer
Sarung cincin kawin, Satu untuk BE, satu utk sayang BE

Finally we're together
Apa kite gurau ye..? x ingat dh..Excited sangat..

Ok tak gambar photographer BE..? Thank you so much firdaus.. Azmeer & BE suka sangat..

~BrightEye~

Mar 4, 2011

Hari ni naik KTM

Assalamualaikum,

Hi readers.. Hari ni BE pegi keje naik KTM..Hehe.. Sampai opis lmbt 2 min je.. BE tak expect leh dtg 'awal'.. BE ingat dalam jam 9 ke sampai sebab KTM kan slow. Tapi BE kuar awl, 6.15 dah kuar dari rumah, pastu mama BE drop Be and adik ke Station Lrt Putra Taman Jaya. Sampai Sana lambat skit sebab stuck kat Federal Highway.. dah sampai Taman Jaya BE naik turun kt KL Sentral pastu naik KTM menghala ke Bangi tp BE turun di Serdang sebab Azmeer ambik BE kat sana.. Thank u sayang..

Dah lama BE tak naik Lrt Putra, ada changes jugak la..sejuk sgt..nasib baik pakai jaket..Hehe.

Hari ni BE nak shopping dengan office mate.. xde lah shopping sakan..Beli yang perlu je.. kene pandai wat saving bila dh kawin t macam2 nak beli..Hehe

~BrightEye~

Mar 3, 2011

Nak kerja Arts..

BE rindu seni.. Klau boleh BE nak kerja tempat wat seni sahaja.. Tentu rasa best bila wat bende yang kite suka.. Main dengan warna, macam2 alat lukisan cam pastel, water color, oil paint dan macam2 lagi la.. BE suka melukis atas canvas dengan guna oil paint..sebab nak wat combination  antara warna lain memang cantik. Guna pastel pun ok tapi ia agak berdebu macam kapur..

Bila la BE nak sentuh berus tu lagi ye.. Balik rumah pun dah letih..Huhu..

~Bright Eye~

Mar 1, 2011

Hari yang ku menanti...

6hb Mac 2011 bersamaan 0/Rabiulakhir/1432 AH.
Nak tengok kalender Islam leh buka di sini Kalender Islam

6hb Mac 2011 di saat BE menanti. Akhirnya kami akan bernikah pada tarikh tersebut. Tak dapat BE katakan betapa syukurnya BE akan bersama dengan si dia..Tak akan BE putus berdoa untuk kebahagiaan kami berdua.

Lima hari lagi BE akan menjadi isteri si dia. Selama 3 tahun 1 Bulan kami couple, 10 Bulan kami bertunang dan lagi 5 hari kite akan bernikah.. BE wat countdown tau.. Sebelum tido mesti BE tengok kalender duk mengira lagi brape hari nak kahwin..Gatainye..Hehe..Tengoklah kat bawah Banner BE tu, ada Countdown lagi..

Be harap semua majlis kite nanti akan berjalan dengan lancar.. Gubahan hantaran BE untuk Azmeer dah siap dah. Mama BE sendiri yang buat. Selepas dah selesai nanti BE upload gambar hantaran ye. Sabar tau.. Lagi berapa hari je.. Huhu ayat tu untuk BE sendiri, xnak nervouse sangat.

Bilik BE dah kosong dah, tinggal almari je. Katil BE dah beli tapi akan dapat hari Isnin depan sebab dorang nak tukar cover katil. Masa BE tengok dia warna putih tp BE nak Brown color matching dengan almari BE. Hmm Isnin depan, BE nak tdo mana ye, bilik dah kosong..Hehe

I can't wait on my Big Day..

~Azmeer~

*Haha..kepala duk ingat kat Azmeer jari BE laju je type nama dia. Sepatutnye nama BE..

~BrightEye~

Followers