Daisypath Anniversary tickers

May 30, 2011

Akhirnya jumpa jugak...hehe

http://retroevergreen.com/wp-content/uploads/2011/03/bujang-lapuk-kembali-daa-1986.jpg 

BE sgt nak tgk cerita lama.. tahun 80an.. BE tanya pd Azmeer.. BE tanya "Abg tau x cerita lama aziz satar pemandu teksi skali accident jadi buta, pastu dia sesat di hutan dgn sudin sampai jumpa dgn org asli/org jepun.." Azmeer duk pk2, dia jawab dia ingat tapi x ingat tajuk dia.. Setelah sekian lama BE duk cari ntah mcm mana tergerak hati bukak wikipedia nama aziz satar.. ada lah kuar filem2 yang dia pernah berlakon. check lah semua topik dlm youtube skali kuar 1 gmbr yg BE familiar.. sah mmg cerita tu.. Happynye.. mlm ni BE nk tgk dlm lappy mlm ni.. 

*Abg, meh kite tgk together-gether..Hehe


~BrightEye~

May 29, 2011

KARAK... memang seram..

http://3.bp.blogspot.com/-ZvFHe4-8IrM/Td4z6tV8xFI/AAAAAAAACIU/KUzKcH42IVA/s1600/karak.jpg 

Hi readers, u guys dah tengok cerita Karak tak? BE dah tgk dengan Azmeer.. Tgk kat Brem Mall Kepong..Dulu BE tgk wayang kat Midvalley lah, KLCC or even di Times Square tapi skrg tgk kat Brem Mall je sbb parking free..pastu x ramai org..x crowded mcm tempat2 yg lain.. Hehe..

Anyway, back to the main topic, cerita Karak ni mmg seram lah.. dari awl ia mula sampai habis mmg seram lah.. BE apa lagi, peluk Azmeer lah.. tgk pun sampai kecikkan mata takut terkejut jadinya.. Azmeer..? Dia relax je.. Azmeer duk boo2 dengan BE..nasib baik xde heart attack..hehe. 
Cerita dia ada base on true story, tgk muka hantu tu pun mmg menakutkan..huhu.. Bagi yang ada heart attack or ibu yang mengandung baik jgn tgk t leh terbawak2.. Ending dia cedih and ada yang kelakar.. Ada hantu rock..Haha

-end-

~BrightEye~

May 25, 2011

RAHSIA DI SEBALIK CIUMAN LELAKI

BE jumpa satu web mengenai rahsia di sebalik ciuman lelaki.. Ntah macam mana BE leh terjumpa ni.. Actually BE nak hilangkan ngantuk n' saje nak baca tanda2 tarikh lahir dan sebagainya tapi tajuk ni wat BE tertarik.. maybe readers pun leh kongsi bersama kwn2 yg lain.. (^_^)


Apakah tanda di sebalik ciuman suami atau pasangan anda?
Tahukah anda di sebaliknya ada tersirat rahsia? Ya! Apakahrahsia di sebalik sebuah ciuman? Kalau si lelaki atau pun wanita dilihat sedang mencium manja seorang kanak2 kecil yg comel, ia boleh dilihat sebagai tanda kasih dan minatnya terhadap si kecil itu. Ia suatu petanda sayang dan prihatinnya terhadap kanak2 itu.Tetapi apabila ada pasangan lelaki mencium atau mengucupi wanita, apakah tanda dan rahsia di sebaliknya? Sesungguhnya kucupan atau ciuman seorang pasangan lelaki terhadap pasangan wanitanya itu terselit rahsia yg perlu anda ungkapi dan fahami persiratannya. Ia mempunyai makna-makna tertentu dan kita akan seronok apabila benar2 dapat menyingkapnya. Ia memudahkan anda utk memahami sikap si dia. Ciuman pada bahagian2 tertentu di tubuh wanita mempunyai rahsia yg berbeza lagi tersendiri.

Ciuman atau Kucupan pada Tangan
Jika seorang lelaki mencium belakang tangan anda, itu tandanya si dia
menyanjung dan menghormati anda. Lelaki atau sesiapa sahaja yg
bersopan akan mengucup orang yg dihormati dan disanjunginya pada
bahagian belakang tangan orang yg berkenaan. Ini biasanya dilakukan
oleh seorang anak terhadap ibu bapanya, seorang bawahan ke atas
atasannya, seorang murid terhadap gurunya dan seterusnya....
Jarang berlaku seorang lelaki mengucup tangan pasangan wanitanya,
apatah lagi seorang suami kepada isterinya. Jika berlaku juga
sedemikian, itu menandakan si lelaki berkenaan benar-benar
menyanjungi dan menghormati wanita tersebut sebagai seorang yg
istimewa dalam hidupnya.

Ciuman di Dahi
Selalu juga kita saksikan seorang lelaki mencium pasangan wanitanya
di dahi. Apakah tandanya? Jika anda pernah dihadiahkan sebuah kucupan
di dahi ,itu tandanya si dia begitu kasih terhadap anda. Dan kasihnya
begitu kudus. Anda dapat berasakan getaran kasihnya pada
anda begitu syahdu.

Ciuman Sayang
Jika pasangan anda mengucup anda di pipi, itu tandanya si dia sayang
pada anda. Malah jika anda sedang marah dan dia tiba2 mencium pipi
anda, itu maknanya dia tetap sayang pada anda walaupun apa yg
terjadi. Malah ciuman sayang di pipi sering dihadiahkan oleh sang
suami kepada isteri dalam suasana gurau senda dan ceria. Begitu juga
apabila suami baru pulang dari kerja atau berjalan jauh, satu ciuman
di pipi menandakan dia sayangkan anda, rindukan anda dan cintanya
pada anda terus bersemi.

Ciuman Cinta
Saat anda sedang berdiri, tiba2 suami anda datang sambil memegang
kedua pangkal lengan anda. Lalu anda dan dia saling berhadapan
sehingga wajah anda bertembung dengan wajahnya.Lalu sebuah kucupan
hinggap di bibir anda. Itu tandanya sebuah ciuman cinta sedang
ditebarkan. Anda tetap dicintainya, bahkan kian hangat sehangat
ciuman yang terhinggap.

Kucupan dari Belakang
Pernahkan anda dikejutkan oleh suami anda dengan kucupan dari arah
belakang? Contohnya sedang anda sibuk mencuci pinggan, tiba2 pasangan
anda menerpa dari arah belakang danmengucup tengkuk dan pipi anda.
Ini menunjukkan betapa pasangan anda begitu geram terhadap anda. Dan
anda pun terasa terngiang bulu roma di saat itu. Namun anda patut
berasa senang hati kerana tahu tahu betapa dia terngidamkan anda!

~BrightEye~

Miss him already..

Salam..

As today, my beloved husband will be going out for a side visit in Selangor for 1 whole day.. Not just 1 place but few places he will be out. Maybe it will end by night time possibly till almost midnight but  i'm not so sure.. So i will be going back to my mum's place for tonight, drive in a very long distance which sometimes makes me sleeping whenever i drive alone..

I've already felt how much i misses him today and my phone was out of battery last nite and i totally forgot to bring the charger. How silly i am.. Not even 1 person don't have the Sony charger because the person who has it isn't here because she went out for a course in KL.

Forgive me sayang for troubling you.. i will call/sms sayang once i have charge my phone so that i can keep in touch with you during on your side visit..

Love you so much and take care..

~BrightEye~

May 24, 2011

Apa pendapat anda..?

Hi readers,

What do you think bout this picture..?

Daripada Ocham Pedro (Our Photographer)

Seems ok but t'lebih shadowy..i don't know.. lum dpt komen dari suami tersayang lagi.. alik nnt nak Azmeer tgk picture ni.. 

P/s: why my face is like that..huhu

~BrightEye~

 

May 23, 2011

Sampai awal

Salam dan selamat pagi semua..

Pada hari Isnin ni, BE datang ofis pada jam 7.15pagi.. gerak dari rumah jam 6.15pagi.. lewat skit..Hehe..
Time masuk ofis jam 8.30pagi tapi oleh kerana Azmeer kene g keje awal untuk setup jadi BE pun kenelah kuar awal. Takpe lah sekali skala.. nasib baik ada orang masuk ofis jam 7.30pagi, atleast takdelah sunyi ofis ni. cuma dorang tak dekat dengan bilik BE, agak jauh skit la..

Nak buat keje skrg macam awal la pulak.. Biar relax2 dulu, main game jap ke kan.. Ikan BE ni pun nak kene tukar air ni.. dah berminggu-minggu tak tukar air..Eee bucuknye.. nak kene mandikan dia lps ni.. Hehe

Ok lah, BE xtau nak citer apa lagi.. nnt kite sambung lagi ek.. tata

May 19, 2011

Nampak comel..

Salam semua dan selamat pagi...
You all dah sarapan? BE lum lagi, nak update blog ni dulu..baru BE wat milo panas mkn dengan roti..
Hari tu, BE g Tesco Selayang dgn Azmeer n mother in law untuk beli barang dapur. Kite g temnpat bahagian pakaian wanita and ada lah accessories untuk budak2.. Then Azmeer pun letak lah kt kepala dia namapk excited nak pakai pastu Azmeer suruh BE snap.. BE pun snap lah, ada tweety bird kat tgh bunga tu.. Cute lak bila Azmeer pakai..pink lagi tuh..Hehe

Cute..
Hehe..k itu saje nak share..wait for the next story..

~BrightEye~

May 18, 2011

BE at Sunway Lagoon..

Hi readers, sihat..? tgh watpe u..tentu u guys tgh bekerja kan pastu curi2 tgk fb or baca blog orang.. Hehe.. That's some people habit that can't avoid of rite..?

Anyway,  hari ahad BE dan family in-law BE pegi Sunway Lagoon. Cuaca agak panas tp memang menyeronokkan. Ini kali pertama BE main di Sunway Lagoon. Dulu ada pegi Sunway Lagoon tp BE x main game pun. Just attend bersama Dynas dan anak2 yatim tgk Peter Pan The Musical di Auditorium.

Ok back to the topic, BE and family in-law bangkit awl untuk dpt tiket sebelum queue panjang. Jadi kami bertolak dari rumah dr KL jam 8 pagi. Jam 8:40 dh sampai kt parking Sunway Lagoon, memang xde orang lah time tu, yg ada pun org yg bekerja di Sunway. Bila semua dah sampai, kami berkumpul di J.co Donuts & Coffee berhampiran di entrance Sunway Lagoon. Lagi 30 min kul 10, Bu (kakak ipar) siap g beratur awl untuk dapatkan pass. Pass dia pun dalam bentuk jam tangan. Klau hilang, kene lah bayar RM50..hehe So sape2 nak g sana, jaga lah jam tu elok2 ye.

BE main yg ada 3 package tu. Dalam package tu ada Amusement Park, Wildlife Park & Water Park. BE nak masuk Scream Park tp tu kene ambik semua game.. Xpe, byk masa lagi nak g sana..

Ok BE nak share gambar2 semasa BE and family in-law di Sunway Lagoon...enjoy..

BE with family in law
At Amusement Park
Still at Amusement Park
At Wild Life Park
At Extreme Park which is also under Amusement Park..Hehe

At Water Park.. Hakim dh tdo..letih main air..
 Macam mana, nampak seronok tak..? Actually BE tak puas main lagi tu.. byk lg yg x main tp disebabkan hujan jadi kami semua terpaksa lah bersurai di Sunway Lagoon.. Next time nak main kat Scream Park lak..Hehe

~ end of story ~

~BrightEye~

May 11, 2011

Snake on my shoulder..

Hehe..saje nak tunjuk dengan pertama kalinya BE pegang ular.. Ya Allah...tuhan saje yang tahu betapa takut dan gelinya BE pegang.. Sebenarnya BE xnak pegang tapi pegawai BE, Intan nama dia terus letak kat bahu.. BE pun nak jerit.. Maaaaa xnakkkk..bila dh ular kat atas bahu BE terdiam BE..sengih aje ler.. ular tu pun duk berjalan kat badan.. dah lah slimmy, licin..Eee.. dorang leh duk jauh2 dgn BE..sengaja biarkan lama kat bahu.. siap sempat snap lagi..Aduhhh.. Bila BE suruh Intan ambik dia terus ambik sbb nampk muka BE dah berubah.. Tgk lah ekor ular tu..BE pun dh shaky..

Pegang leher dia, takut kene NGAP..!!

Tangan kanan let go..xnak pegang ekor dia

Still baby lg tp berat tu..
 Ok..itu saje BE nak share..cuma ada satu BE nk tunjuk adik BE pengang ular sawa..lagi hebat..




JENG...




JENG...




JENG...




Hebat x adik BE..hehe..

~BrightEye~






May 10, 2011

Urat 'geli' suamiku hilang..

Haha..mesti readers fikir apa yg hilang..
Sebenarnya citer dia camni.. Sejak BE kenal Azmeer sebelum tunang lg..BE suka usik dia.. BE suka geletek atau cuit dia, BE suka cuit dia kt tetiak and tekuk dia sbb di geli yg amat sgt.. Masa tunang pun dia geli tp....masa dh kawin, selepas akad nikah tu..hari esoknya Azmeer dh tak geli mcm dulu dah.. Memang pelik..hilang terus gelinya tu. BE mmg geli tp makin kuat jadinya.. macam semua geli Azmeer dipindah ke tubuh BE..ayooo tak tahan lah bila kene geletek..macam sesak nafas dibuatnya..Hehe

Kadang2 bila Azmeer geletek BE, BE kononnya nak balas alik lah tp Azmeer dgn rela hatinya dekatkan diri utk BE geletek dia tp xde apa effect pada dia pun..Sabar je lah..geram pun ada..

Readers penah ada kene sama mcm BE x..?

*Sunyinye...Azmeer g jumpa kawan dia..

~BrightEye~

May 9, 2011

Suamiku dan kucing-kucingnya..

Assalamualaikum,

Hi all..how r u? BE ok so as my beloved husband, cuma Ameer letih skit sbb azmeer drive pegi alik dari kampung BE di Batu Gajah, Perak semalam dan kelmarin.. cian dia..

BE saje nak citer2.. this is about my husband & his cats.. kat umah Azmeer ada 3 ekor kucing dewasa dan 3 anak kucing. Bila dah sampai depan gate umah Azmeer, 3 ekor kucing Dewasa (Dayang, Gemuk & Adik) standby kat depan umah especially Dayang, duk meow2.. macam tau2 je tuan dia alik umah..Hehe. So cute.. Ada sampai Dayang lompat duk atas bonet kete depan lah. Yang Adik plak, bila kite tepuk peha kita dia terus datang pastu duk berdiri tegak sampai kepala dia kat paras pinggang kite.. Yang Gemuk ni mcm pendiam skit tp cara dia meow tu lebih manja.. Yang Dayang meow lebih mengada2..haha..tp ketiga2 ekor kucing ni mmg jinak.. buang air dorang buang kt toilet..memang senang la. Yg tiga kemetot tu masih kecik lagi dan hanya bermain je..biasa lah tu kan.. baby lagi..

Kat umah, bila Azmeer panggil Dayang.. Dayang duk meow2 manja sambil baring melintang. Keempat2 kakinya naik.. tdo pun macam manusia..  Dayang je yg tdo pelik skit..dari baby lagi..Hehe.
Hari ni BE akan alik umah Azmeer, nak tgk 6 ekor kucing yg tomei.. rasa nak peluk cium je.. jeles BE tgk Azmeer duk dukung & peluk cium kucing tu.. Tapi BE xleh sbb cemput..Huhu (~_~)

BE ada link psl kucing2 Azmeer.. leh klik sini Kucing2 Hubby BE dan Binatang Pun Ada Kasih Sayang

-end-

~BrightEye~


May 6, 2011

Kakiku berlubang..

http://www.ioffer.com/img3/item/206/934/822/c-l-white-silver-nail-wedding-shoes-super-high-heels-be489.jpg
So RocK..!!
Good morning semua.. Esk cuti kan.. tentu penyakit 'M' dah datang sebb esok lusa cuti.. maklumlah klau dh dekat hujung minggu penyakit tu dah datang ler.. Saje melengah2kan masa..Hehe. BE byk gak keje tp awl pagi ni relax jap..ngantuk lah.. kul 9:30 ni ada meeting.. sempat lagi nak blogging..Hehe.

Psl kaki berlubang ni, xde ler lubang besar mana pun.. Hehe..saje kasi suspen skit.. (^_^)
Actually hari ahad BE g hantar kasut, tumit kasut tu yg cover dia dh kene cabut, jadi tinggal paku je kat tumit tu.. Bila BE berjalan masuk ofis bunyi footsteps BE kuat sangat..kadang2 segan gak orang tgk kasut tumit kite tu bunyi kuat bila berjalan.. Hehe. Pastu tapak yang belah kiri lak t'belah dua..dh nak terkopak, bila berjalan kat atas air, terasa lah air masuk dlm kasut..Aduiii basah stoking kulitku..Hehe So g repair jugak lah yg tapak tu.

Hari isnin BE g ambik kasut tu, excited tgk sbb org tu wat kemas.. Leh jalan macam biasa.. Bila pakai jadi lain lak.. Dari jalan mcm biasa jadi jalan x betul sebab kasut yang dia paku kat tapak tu tembus kat dalam kasut tu.. Bila BE bukak kasut kat umah nmpk ada lubang kecik kat bawah ibu jari kaki BE.. Huhu patut lah sakit.. So BE ambik alas tapak brand Scholl letak kat kasut td. Bila pakai rs sedap nye, bila berjalan rs paku tu lg.. Jalan penyelesaiannya, BE ambik tisu, lipat tebal letak atas paku tu pastu tape, pastu br letak alas tapak tu.. bila pakai rs lega yang amat.. Hehe..



End of story.

~BrightEye~

May 4, 2011

Sprain thumb, hand & wrist ..sakitnye..

BE tak tau samada BE tindih tgn masa tido ataupun terseliuh..BE tak ingat tapi apa yg BE ingat masa bangun pagi tu ibu jari kiri BE sampai ke bahagian pergelangan tangan kiri BE sakit.. Sakit yang amat.. Bila tgk dia x gerak, mcm jadi cramp. BE gerakkan sikit dia meletup pastu sakit alik sampai lah sekarang. BE minta tlg Azmeer urutkan, dah ok dh pastu dtg sakit alik.. Bila datang keje sakit tu tak hilang lagi sbb BE byk menaip. Byk bende nak direkodkan.. Terpaksa teruskan jugak lah. Bila sakit BE stop, urut dgn minyak pastu sambung alik. Nak ambik fail pun mmg sakit lah. Bila pusing tangan sakit.. Aduhh.. mlm ni nak kene urut lagi tapi BE takut... (~_~)







Should i wear this..??












~BrightEye~

May 3, 2011

Karaoke di Almanda

hi readers, dah lama BE x update blog..maklum lah cuti panjang bersama yg tersayang..Hehe..Blog pun x bukak.

Dalam 2minggu yg lepas (klau x silap BE lah).. BE & Azmeer g karaoke di Alamanda.. for the 1st time BE g sana.. BE pun mana pernah g karaoke di luar. Kat umah ada lah tp x pakai microphone.. Hehe
BE amat tertarik bila tgk Karaoke di Alamanda sebab tmpt tu dia byk mainkan lighting. You all tgk lah lighting dlm gmabr yg BE upload ni..

Main entrance to SuperStar, Alamanda

from the room

snap from outside
nice lighting.. next to it is our room
Sebelum yang lain sampai, kite snap2 dulu..

Chakk!! BE nak snap wall tu tiba2 Azmeer masuk.Hehe

Bersama rakan2 sekerja Azmeer..

Siap serve makanan lagi..
Salah satu menu yg disediakan..

Yang ni cedap..Hehe
Haa..best x tempat dia.. Harga agak reasonable, base which room you want.. food & drinks are included..
Sayang BE, rs nak g lg lah..just you and me.. Hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
With Love,