Daisypath Anniversary tickers

Jul 29, 2011

Nak letak tajuk apa ye..?

Assalamualaikum..

A very good morning to each and everyone of you.. Today is a very cold day since dawn non stop raining til now.. I feel like to continue sleeping under my warm blanket but i have to work today..huhu..

Berbahasa Inggeris pagi ini lak ye.. Hehe.. ok just nak jot skit lah pasal BOLA smlm.. Malaysia VS Singapore.. Tentu readers ada tgk smlm kan.. FRUSTNYEEEEE tp Malaysia dah buat yang terbaik.. InsyaAllah the next round will be more professional and keep on moving yeah... BE tak puas hati dengan pemain singapore tu.. Macam kawan BE dlm FB kata.. "sikit2 sakit! sikit2 sakit!! jgn main bola la wei main telor je!!!!!" Hahaha ayat dia mmg 18sx lah.. straight copy from her word..(^_^)

Tukar tajuk lain lah..emm apa nak citer ek.. Esk readers nak g mana.. ? Skrg SOGO tgh sale utk sesiapa ada member card SOGO..BE mungkin akan pegi pagi..ada berkenan kat satu baju tu..tp klau dh hbs BE cari baju lain..Actually BE rasa hari2 SOGO tu ada sale..haha

Hari Isnin dah masuk bulan Ramadhan..Untuk pertama kalinya BE akan berpuasa dan sambut raya bersama Azmeer.. my one and only hubby.. Bagi readers yang sama macam BE, i wish you all the best.. As a wife, kite kene lah bgn awl skit tak, nak prepare sahur. Hehe..takpe2, seronok rasanya kan..?

Ok i have to end here now, i have a breakfast gathering..My senior staff made nasi lemak for whole staff in my level.. i will catch with you guys later.. tata..

~BrightEye~

Jul 28, 2011

Comelnyeee

Readers ada tgk berita tv3 kisah seorang manusia menzalimi tiga ekor kucing..? BE tgk smlm.. rs nak nangis je bila dia wat pada kucing tu...geramnye..

Anyway, BE nak share dgn readers tgk gambar anak kucing yg tomei2.. Jom tgk..

Telinga kemetot

Jom mandi sama

Nak tambah muscle

Malu lahhhh

Kenyang lahhhh
Selamat pagi..

Dapnye tidooo
 Hehe..tomei x..? yang mana satu readers suka.. BE suka semuanyaaa.. (^_^)

~BrightEye~

Bangganyaaaaa

Assalamualaikum,

Selamat pagi readers..Dah breakfast?
Nape BE rasa happy je hari ni..? Sebenarnya xde apa pun.. BE bangga sbb hari ni ada wat portluck kt opis..maklum ler minggu depan kan dah puasa..Lagipun opis BE dah lama x wat makan2 ni. Kelmarin ramai staff dtg masuk bilik BE duk bincang psl portluck lah ni.. BE duk kat meja BE wat keje tp telinga pasang gak duk dgr apa dorang bincangkan tu. Pastu sorang demi sorang bawak kari ikan, rendang, nasi.. Pastu BE ckp dlm kepala BE "xde sayur ke?" jadi BE terus tiba2 ckp yg BE masak Brokoli.. haha..

Dan.....

Jam 5 pagi tepat tau...BE bangun dengan lemah longlai dan dengan kemalasannya BE paksa gak bangun sbb nak masak sayur. Nasib baik mlm smlm BE potong sayur siap2.. ni pun makan utk 30 org tau.. (Emm it's my first time masak byk..hehe ) Anyway, BE cuci muka pastu terus ke dapur masak. BE tgk xde kuali besar kt dlm, slalunye mama BE akan letak kt luar..dalam hati BE kata "jgn lah ada apa2 kat blkg tu..dah lah gelap" BE terus ambik kunci, bukak pintu, dr dalam cari mana kuali tu pastu terus g ambik tanpa pandang ke belakang gelap tu.. haha.. Ye..ye..BE mengaku yang BE ni penakut..hehe.. Dah dpt kuali tu, BE terus tutup pintu pastu masak..masak..dan masak.. nak bagi brokoli, bunga kobis n' carrot lembut skit tu mkn masa yg lama.. well just 20 mins je masak..hehe

Pastu dah siap.. Dah sampai ofis BE terus letak kat depan meja.. My room mate (Kak nor) dah terliur tgk brokoli BE tu... BE pun terliur gak masa masak brokoli tu.. Dap...Dap...

~BrightEye~

Jul 27, 2011

Happy Birthday Papa...

Hari ini, hari ulangtahun Papa BE yang ke-53..
BE tak sempat nak wish papa jam 12 tgh mlm td..BE sempat wish pagi td.
Alik dari keje nnt, BE nak g pasar malam beli sate..celebrate 1 family..Adik kata dia nak beli cake.. BE tgh pk mcm mana dia nak bwk cake dgn naik lrt putra lagi..huhu..cian dia..

Well papa..
Tho you'll getting older, my love for you will never fade...
Without you, i won't be in this world nor i won't exist in this world...
Thank you for everything you've thought me since childhood
Since i've got married i seldom see you but i will always remember you and miss you..

From your daughter..



~BrightEye~

Jul 26, 2011

I need a vacation...

http://www.tayuncare.com/images/baby-stress.jpg

Hari ni rasa pening sbb dari pagi sampai skg ni duk layan buat Fail Meja.. Actually bende ni simple je tp kepala ni duk pk keje lain yg belum siap lagi..byk bende yang perlu diupdate.. Nak rekod utk bulan lepas pun x habis lagi.. mau penuh 1 ream tu..klau dh distapel dgn paper lain jadi tebal lah jadinye.. Bulan julainye plak belum disentuh lagi, BE sumbat dlm kotak A4 penuh..letak kt tepi dulu.. klau letak atas meja confrim sempit.. Meja BE kemetot je..huhu

~BrightEye~

Pening kerana pedas..

Assalamualaikum,

Good morning.. dh sarapan ke blum..? Hari ni BE mkn ns lemak..ada org belanja lg.. tapikannn sambal dia pedas yang amat.. sampai kepala BE jadi dizzy sgt..BE minum air panas utk kurang rs pedas mmg hilang lah slps tu tp masa hirup tu tak tahan lah pedas + air panas tu.. Readers penah wat camtu tak..? Nak hilang rs pedas minum air panas..my mum told me to do that too or even eat orange..

You guys wat camne..?

~BrightEye~

Jul 25, 2011

Heartburn...

Dah lama x kene haertburn ni..tetibe je kene..huhu.. tp sempat lg duk layan blog 
(~_~)


Jul 22, 2011

Apa nak bg hadiah utk papa ye..?

Hello semua.. tgh watpe tu..? tentu lah tgh baca blog BE ni kan..? hehe
Anyway.. pada 27 Julai 2011 ini, hari jadi papa BE.. he's turning 50 and above this year.. BE ni klau nak bagi hadiah utk lelaki x kira lah Azmeer atau Papa BE ni mmg susah nak cr hadiah. Klau untuk wanita x kisah sgt.. Klau bg kad je bukannye papa BE simpan. Kalau papa BE kerap fishing leh lah BE beli fishing rob ke, kotak utk letak brg2 fishing leh ler.. Apa nak bagi ye..?

http://www.crdamc.amedd.army.mil/images/mother_infant/baby2.jpg
Tgh pikir
Dalam kepala BE ada a few lah nak bagi pada papa..
1) Baju kemeja
2) wallet
3) tali pinggang
4) belanja makan

itu je lah yang BE tau nak bagi tapi ...huhu ada tapi lah plak...ntah BE keliru yang mana satu nak bg.. sebabnya kesemua tu BE dh bg dh semasa besday papa yang lps.. Apa nak bagi ye..? 

Tolong bagi idea anda.. 

~BrightEye~

True Story..

Very Shocking....... .
This is a real story of a young college girl who passed away last month in  Shah Alam.

Her name was Priya. She was hit by a truck. She was working in a call center. She had a boy friend named Shankar. Both of them were true lovers. They always talked on the phone.

You would never find her without handphone. In fact she also changed her cell connection from  Maxis to  Digi , so that both of them can be on the same network, and save on the cost. She used to spend half of the
day talking with shankar. Priya's family knew about their relationship.. Shankar was very close to Priya's family as well. (Just imagine their love) . Before she passed away she always told her friends 'If I pass away please burn me with my handphone' she also said the same thing to her parents. After her death, people cld'nt carry her body, A lot of them tried to do so,but still can't. Everybody had tried to carry the body, the results were the same.

Eventually, they called a person known to one of their neighbours, who can speak with the soul of dead person and who was a friend of her father. He took a stick and started speaking to himself slowly.. After a few minutes, he said 'this girl misses something here.' Then her friends told that person about her intentions to burn her with her phone.

He then opened the grave box and place her phone and sim card inside the casket. After that they tried to carry the body. It was then moved easily and they then carried her into the van. All of us were shocked. Priya's parents did not inform Shankar that Priya had passed away..

After 2 weeks Shankar called Priya's mom.....
Shankar : 'Aunty, I'm coming home today.. Cook something nice for me. Don't tell Priya that I'm coming home today, I wanna surprise her.'
Her mother replied: 'You come home first, I wanna tell you something very important.'

After he came, they told him the truth about Priya. Shankar thinks that they were playing a fool. He was laughing and said 'don't try to fool me - tell Priya to come out, i have a gift for her. Please stop this nonsense'. Then they show him the original death certificate to him. They gave him proof to make him believe. (Shankar started to sweat) He said... 'Its not true.. We spoke yesterday.. She still calls me.

Shankar was shaking.
Suddenly, Shankar's phone rang.. 'see this is from Priya, see this....' he showed the phone to priya's family. all of them told him to answer. he talked using the loudspeaker mode.. All of them heard his conversation.
Loud and clear, no cross lines, no humming. It is the actual voice of Priya & there is no way others could use her sim card since it is nailed inside the grave box.

They were so shocked and asked for the same person's (who can speak with the soul of dead person) help again. He brought his master to solve this matter.

He & his master worked for 5 hours.

Then they discovered one thing which really shocked them....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Digi  has the best coverage
'Where ever you go, our network follows!!!'


P/s:
Jgn marah kat BE.. BE pun dh terkena dh..hehe (^_^)

~BrightEye~

Twiggies for me...

http://www.redtick.com.my/staging/images/products/6b557d4d186cd3c85af4386a871101f5.gif


http://3.bp.blogspot.com/_VEFwWvYzl1c/TFgNK9iVEbI/AAAAAAAAAcM/LwDf1SH6_-4/s320/choctwinkielarge-758054.jpg
CHOC-A-LOT FLAVORED..

CHOC-A-LOT FLAVORED..?? x terfikir lak ayat dia.. Choc a lot.. best la ayat dia.. chocolate dia mmg byk pun dlm twiggies tu..hehe..

Ingat x twiggies masa zaman sekolah dulu twiggies ni famous.. masa tu BE rajin gak beli twiggies ni.. mmg dah bertahun BE tak mkn sampai lah pagi td BE mkn twiggies perisa chocolate.. Azmeer yang belikan utk BE pg td..beli kat pum station je.. Dlm paket tu ada 2 ketoi.. BE mkn 1 ketoi. Lg satu BE simpan.. ptg2 nnt lah BE mkn.. so creamy and moist..yumyum.. nak kit..?

~BrightEye~


BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER

Assalamualaikum,

BE dpt info ni drpd rakan blogger BE.. sinarraudah & ZueZoey
Actually BE saje nak cuba, try, test..hehe saje nak ramai kwn blogger..
share2 activity masing2 kan kan.. BE nak crite pun biasa2 je..hehe..
if you have something new to share with people why not we spread it out and you may forward to you other friends..(^_^)



To join with other bloggers or even to know other bloggers click here Ben Ashaari

P/s: would be glad to know you..(^_^)

~BrightEye~ 

Jul 21, 2011

VIRUS DLM FACEBOOK

Assalamualaikum,

Just a short note.. Sudah tentu readers ada Facebook bukan..? BE nak bg tau berhati2 ketika b'chatting dlm FB anda.. Bila ada pop up chat drpd member kite, make sure itu member anda.. 

Untuk mengenal pasti virus FB ni org itu akn guna chat FB dgn menggunakan nama FB member kite dan ayat pertama dia kan kuar "hi, how are you?" dan dia akan sambung lagi yang dia akn bg satu link utk anda tgk yang dia bagi tu.. BE xde link tu sbb BE x pernah kene. BE tahu ni pun daripada adik ipar BE..katanya dia penah dpt chat drpd org yg membuat virus FB tu tp dia x klik pun link virus tu.. Ada org penah kene sampai laptop dia pun dh kene virus.. dh xleh nak buat apa dh..
Jadi nasihat BE, berhati2 lah ye ketika berchatting dlm FB. Virus FB ni detect dr chat FB je dan dia tak detect drpd message box or even wall kite.. Chat FB skrg kan akn simpan dlm message kite bila chatting dgn member tp yang virus ni dia tak masuk dlm message. Once you clik the link in the FB chat box, u are DooM..!!

~BrightEye~

Jul 20, 2011

My designs...

Hi readers... 
what do you this my my previous arts..?
I used from Adobe illustrator & Photoshop (^_^)

Skali tengok macam Dragon tapi BE main lukis je..Hehe

Cantik x..? BE suka yang ni..

Name in the crystal ball

Mata kucing sape lah ni ..? hehe

Yang bawah ni plak BE suka letak short sentence..sesuai dgn lukisan, i guess..hehe

Design ni utk Azmeer.. Masa tu tgh couple lagi..Hehe

Ni saje2 design..
Design ni plak, tgh duk layan lagu Close to me..

Yang ni pun tgh duk layan lagu..
Ok tak design Be..? Just a simple design not that too bom bas tic.. hehe..

"My designs came from my hands that creates art- BrightEye"

~BrightEye~

7 Larangan Selepas Makan


7 larangan selepas makan Melakukan sesuatu atau memakan sesuatu selepas menjamu selera makan tengah hari atau malam anda, akan menyebabkan berlakunya beberapa tindakbalas di dalam tubuh anda. Tindakbalas ini akan mempengaruhi kesihatan tubuh anda. Berikut adalah 7 perkara yang tidak dibenarkan selepas makan:


1. Jangan merokok:
Kajian mendapati merokok sebatang rokok selepas makan adalah bersamaan dengan merokok 10 batang rokok. Ini sekaligus meningkatkan risiko menghidap kanser.



2. Jangan makan buah-buahan:
Memakan buah-buahan sebaik habis makan, akan menyebabkan perut anda dipenuhi udara (kembung). Oleh itu, makan buah hanya selepas 1-2 jam atau 1 jam sebelum makan.



3. Jangan minum teh:
Daun teh mengandungi kandungan asid yang tinggi. Ia dapat mengakibatkan protein dari makanan anda mengeras dan sukar untuk dihadam dan dicerna.


4. Jangan longgarkan tali pinggang anda:
Melonggarkan tali pinggang selepas makan hanya akan menyebabkan usus anda bermasalah seperti terbelit atau tersumbat.


5. Jangan mandi:
Mandi selepas makan hanya akan mengurangkan kadar pengaliran darah ke kawasan perut anda. Ini adalah kerana darah akan lebih cenderung mengalir ke bahagian tangan, kaki dan kawasan tubuh yang lain. Ini akan melemahkan sistem pencernaan anda.


6. Jangan berjalan-jalan:
Berjalan-jalan selepas makan hanya akan menyebabkan kesukaran sistem pencernaan anda untuk menyerap nutrisi daripada makanan yang anda telah telan.


7. Jangan tidur:
Jangan tidur sebaik menghabiskan hidangan anda. Makanan yang anda ambil itu tidak dapat dicerna dengan baik. Ini boleh mendatangkan masalah seperti gastrik dan jangkitan kepada usus anda.

~BrightEye~

Ada sesuatu di belakang BE...

Assalamualaikum,

Hi readers, hari ni BE nak citer peristiwa smlm di bilik opis BE. Waktu tu jam 7pm. Semua org dah balik jam 5.30pm, BE alik lmbt sbb nk tunggu Azmeer dtg ambik BE tapi Azmeer berada di KL sbb ada urusan. Jam 6pm, Azmeer sms BE yang Azmeer br gerak dari KL. BE tgk jam tentu Azmeer akan sampai lambat sbb lps opis hour tentu jam. Jadi BE tinggal dlm bilik sorang, pasang lagu.. BE silap masa tu, sepatutnya pasang ayat Al-Quran utk elak diganggu tapi malangnye BE kene ganggu jugak..

Jam 6.15pm, BE duk copy movie daripada hardisk kawan BE.. ada lah dlm 3 movie..pastu slps download tu ingat nak tgk movie skit sementara tunggu Azmeer sampai tapikannnnnnnn masa tgh mendownload tu BE t'dgr ada bunyi sesuatu di belakang BE.. Dgr macam ada bende duk atas kerusi kt tmpt duduk kwn BE, pastu BE toleh belakang xde apa so continue alik download. Pastu bunyi ada bende usik kt tmpt pencil2 lak, BE toleh belakang lagi pastu ada rasa naik bulu roma.. huhu... BE terus bukak pintu luas2, habiskan download tu, tutup komputer terus tunggu kat lobby..

Next time BE xnak tunggu kt opis kul 7pm dh.. seram tul..
Emm..sebenar-benarnya bilik sebelah BE tu ada bende..sblm2 level BE ni ramai org masuk, bilik tu slalu ada bende yang suka duk cakar2 dinding.. itupun BE dgr drpd staff lama kt sini.. huhu

BE atuttttt....(~_~)

~BrightEye~
 

Jul 19, 2011

Milkshake...Milkshake...

Helloooooo...how are you...? 
Lama BE tak update blog.. Hari Sabtu lps (16 July 2011) BE and adik BE g flower festival tp lum sempat lagi nak uplaod gambar. nnt BE upload ek..

Tajuk hari ni Milkshake.. nape milkshake? sbb BE dah lama tak minum milkshake tau. Tiba2 t'bayang milkshake dlm kepala ini. huhu... imagine the creamy ice cold cream vanilla shake.. dap tu...

Milkshake
strawberry shake

Vanilla Milkshakes
Vanilla shake
http://pad1.whstatic.com/images/thumb/a/a5/Chocolate-Milkshake-8530.jpg/200px-Chocolate-Milkshake-8530.jpg
Chocolate shake
http://showmehowto.net/wp-content/uploads/2011/07/three-milkshakes.jpg
3 milkshake yang cedap..

Hehe..mcm mana, terliur tak bila tgk milkshake yang cedap dan lazat ni.. jom kite minum milkshake sama2..Hehe

~BrightEye~

Jul 14, 2011

I wish....

How i wish i have time to do arts..

BE rindu rindu sgt nak wat art especially doodle arts and painting.. tp klau dh 3 keje rasa x balance lak..
Yang 3 keje tu adalah:

Pertama: 
Siang keje di pejabat dari jam 0830-1730

Kedua:
Keje rumah
i) Sediakan makan minum untuk hubby.. itu mmg tugas sbg seorang isteri,hehe (^_^)
ii) Gocok baju utk hari esk bekerja (x gocok utk seminggu sbb byk sgt. Kalau gocok seminggu 10 pasanglah jadinye..Hehe)
iii) Kemas rumah (itupun kene tgk mood gak, sbb BE ni mudah bersin..huhu

Ketiga:
Membuat senilukis..BE mmg nak buat tp masa byk pada keje rumah dan keje opis.. weekend pun kadang2 je buat.. Rasa tak cukup rehat BE pun duk mengadap tv..klau tgn ni nak lukis baru la BE gerak utk melukis..hehe..

Ok, harap readers support BE untuk teruskan minat BE ni.. nnt bila BE ada wat lukisan baru nnt BE update, readers bagi lah komen2 ye.. BE ada update seni BE sblm ni.. leh singgah sini Seni BE


~BrightEye~

Jul 13, 2011

Kreatif kan..?

Hi hi.. tgh lunch ke tu..? sambil2 lunch tu tgk lah blog BE ye.. hehe..

Gmbr ni menunjukkan orang luar negara rasa tak puas hati dgn jalan raya yang dah rosak. Tak baiki2 sampai dorang wat seni pada jalan yang rosak tu.. jom tgk..















Yang nampak menarik dan simple, gambar yang last skali.. Hehe
~BrightEye~ 

Jul 12, 2011

What month were you born in?

Just to share with you guys... BE dapat ni pun dari forward email.. Ada betul tak dgn birth month anda..??
BE Hottie.. Hot Sangat..!!

JANUARY=PIMP
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Inner and physical beauty. Lies but doesn't pretend. Ge ts angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to control emotions. Unpredictable.    Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them MFE.
               
FEBRUARY=THUG
Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. sexiest out of everyone.A real speed demon. Has more than one best friend. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Trie s to learn to show emotions.
               
MARCH=GORGEOUS
Drop dead gorgeous!!! Attractive personality. Very! sexy. Affectionate & Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Chatterbox! Loves to talk alot! Loves to get their way! . Unbelievable kisser! Easily angered. Very stubborn in the m ost way possible! Loves to get noticed! Willing to take risks for others. Makes good choices. Has a great fashion sense! Maybe a little too popular with others * wink wink*. Outgoing and crazy at times! Intelligent. Can sometimes be a heartbreaker! Can love as much as possible! Hates insults. Loves compliments! A very big flirt! Trustworthy. Appreciative and returns kindness. The best in bed out of NE of these months!! Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.likes to keep theyre crushes kinda secret.pretty much flawless.
               
APRIL=SEXY
Suave and compromising. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detaile d. Loyal. Does work well with others. Very confident. Sensitive. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer everyone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and o thers. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and travelling. Systematic. Hot but has brains.
               
MAY=LOVER
Hella sexy, loves sex n making luv, tends to be SOOOOO hott!! Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves peoples problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand.
               
JUNE = LUST
Fun to be with. Loves to try new things. Boy/girls LOVE you. You are very hott. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takesrep pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people's feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly. spazzy at times.Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. J udges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.

JULY=GANGSTA
You've got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing. You are a great flirt and more than likely have a very attractive partner, a wicked hottie. Like somebody with a  JUNE brithday. It is also more li kely than that you have a massive record collection. When it comes to films, you know how to pick them and may one day become a famous actor/actress yourself - heck, you've got the looks for it!!!
               
AUGUST=ATTITUDE
Outgoing personality. takes risks. feeds on attention. self control. kind hearted. Self confident. loud and boisterous. VERY revengeful. easy to get along with and talk to. has an "every thing's peachy" attitude. likes talking and singing. loves music. daydreamer. easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. loves to be loved. hates studying. in need of "that someone". longs for freedom. rebellious when withheld or restricted. lives by "no pain no gain" caring. always a suspect. playful. mysterious. "charm ing" or "beautiful" to everyone. stubborn. curious. independent. strong willed. a fighter.

SEPTEMBER=FINEASS PIMP
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Great in bed. Inner and physical beauty. Doesn't pretend. Gets angry often. A meaningful love life partner. Makes right choices. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Does not harm others. It is all about love and fairness. Easily hurt and hard to recover. Daydreamer and does fullfill. Opinionated. Does not care to control emotions. Knows what to do, to have fun. Unpredictable. Someo ne to have close to you. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all. 

OCTOBER=HOTTIE
Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamen tal sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, you ever begin a relationship with someone from this month, hold on to them because their one of a kind
               
NOVEMBER=SWEETIE
Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restles s. having many children. Hardworking. High spirited.
               
DECEMBER=BEAUTY
This straight-up means ur the most good-looking Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to und erstand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restles s. having many children. Hardworking. High spirited

 ~BrightEye~

10 Bahasa Tubuh Wanita Yang Membuat Lelaki Tergoda

Assalamualaikum,

BE ada baca satu web mengenai cinta.. ini web dia Tentang Cinta 
BE tertarik dengan topik ni.. meh ler kite share2.. **Oops ini utk yang b'rumahtangga ye..

10 Bahasa Tubuh Wanita Yang Membuat Lelaki Tergoda

1. Memusing kepala & menguak rambut
Ini merupakan suatu 'pergerakan yang menggoda' apabila seorang wanita berada berhampiran lelaki yang disukainya. Kepala digerak ke belakang sambil tangan menguak rambut daripada muka atau bahu. Pergerakan ini menunjukkan anda mengambil berat akan diri si jejaka dan ia juga mendedahkan bahagian ketiak anda, merembeskan haruman. Mmm...

2. Muncung, basahkan bibir & buka sedikit mulut
Bibir tebal nampak lebih menarik kerana ia berbeza daripada bentuk bibir lelaki. Memuncungkan bibir menambahkan lagi 'godaan bibir'. Sebab itulah, lelaki berpendapat gincu bibir merah paling menarik.

3. Sedikit sentuhan tubuh
Wanita mempunyai lebih banyak sensor saraf berbanding lelaki, membuatkan mereka begitu sensitif kepada sentuhan. Lelaki mendapati gerakan tubuh wanita seperti meraba-raba dirinya sendiri iaitu pada bahagian paha, tengkuk atau leher adalah sesuatu yang seksi. Lebih-lebih lagi, sekiranya seorang wanita itu menghampirinya sambil menyentuh tangan, bahu atau bahagian badan si jejaka.

4. Jelingan atas bahu yang terangkat
Bahu yang terangkat menonjolkan bentuk bulat dan lenggok tubuh wanita. Maka biasakan menjeling ke belakan. Renung mata si jejaka seketika sebelum memandang ke arah lain atau ke bawah. Renungan itu cukup untuk memberitahu bahawa anda berminat untuk mengenalinya. Kajian menunjukkan kebanyakan lelaki tidak sedar akan renungan pertama si gadis, maka anda perlu mengulanginya beberapa kali. Si dia tertarik? Ambil peluang tersebut untuk mengangkat kening sambil membesarkan mata untuk mengesahkan renungan anda hanya untuk si dia.

5. Usap objek bulat
Mengusap sebarang objek berbentuk bulat adalah suatu pergerakan luar sedar yang mencerminkan pemikiran anda. Contohnya, apabila anda mengusap keliling gelas minuman anda, si jejaka secara simboliknya akan cuba memiliki anda sehinggakan dia sendiri dilihat mengusap-usap kunci kereta atau apa sahaja barang miliknya yang berada berdekatannya.

6. Jengketkan pinggul anda
Bukti perubatan menunjukkan wanita yang subur mempunyai julat (ukuran panjang) pinggang ke pinggul 70% (ukuran pinggang adalah 70% lilitan pinggul), ia adalah bentuk gitar dan dalam sejarah, julat ini terbukti sebagai faktor tarikan seks paling dramatik! Jangan berputus asa jika anda tidak memiliki julat ideal ini. Jengket atau naikkan sebelah pinggul untuk mendapatkan kesan yang serupa.

7. Lenggokkan pinggul anda
Wanita mempunyai pinggul dan ruang di antara kaki yang lebih lebar berbanding lelaki. Ini bermakna, apabila seorang wanita itu berjalan, dia menampilkan lenggok yang menonjolkan bahagian punggung. Lelaki tidak boleh berjalan begini sebab itulah lenggok wanita merupakan ciri perbezaan seks paling menonjol. Lelaki pula mudah terangsang akan lenggok jalan wanita paling menggoda.

8. Dedahkan pergelangan tangan
Wanita yang berminat dengan seorang lelaki akan secara tidak sengaja mendedahkan bahagian kulit paling lembut lagi licin iaitu pergelangan tangannya kepada jejaka tersebut. Dan wanita ini akan sengaja mengulanginya berkali-kali dan menunjukkan rangsangan tarikan yang meningkat. Mungkin sebab itu, wanita digalakkan menyembur pewangi pada bahagian ini.

9. Kekalkan minat si dia
Kajian menunjukkan kebanyakan lelaki bimbang untuk menyentuh beg tangan wanita, apatah lagi membukanya. Ia dianggap barangan peribadi, ibarat cerminan tubuh anda. Maka, ia menjadi suatu petanda kuat apabila anda meletak beg tangan di sebelah si jejaka yang anda minati. Dengan cara ini, dia boleh melihat atau menyentuhnya sebagai satu cara untuk menunjukkan minat anda.

10. Halakan lutut ke arah si dia
Silangkan kaki sambil lutut di atas dihalakan ke arah lelaki yang anda minati. Ini merupakan kedudukan paling santai. Anda bebas berbual sambil memberi peluang untuk mendedahkan sedikit paha secara tidak sengaja.

p/s: Sayang BE, yang last tu xyah lah ye..(^_^)


~BrightEye~

Jul 11, 2011

Hmm hungry again...

Hi readers, guess what..?
 
I'M HUNGRY.. !!

I decided to put on diet since i gain weight.. i know, i shouldn't eat rice at nite but just a small amount.. But sometimes my mum cooks so yummy which really i can't control my hunger.. Well i'm not too obvious to eat non stop meal, its just that i want to chew something. But i'll promise i WILL NOT eat late nite..
Will i..?  

Help..!!

~BrightEye~

Jul 7, 2011

BE main tembak2..Beng..Beng..

Assalamualaikum..

Hari ni BE nak cerita psl smlm.. Aktiviti BE bersama pegawai ofis di Kem RELA Sg. Udang, Melaka. Agak excited bila dapat tahu yang BE dan room mate BE akan wat menembak di Melaka.. Mula2 rasa leceh sbb nak g sana, jauh walaupun 2jam perjalanan, BE ingat nak duk ofis je tapi kite pegi jugak. 

Sampai je sana dah waktu lunch hour, so kite pun makan lah dulu bersama pegawai RELA, pegawai2 ofis BE. BE duduk 1 meja dgn gang BE lah, 8 girls and 2 man. 2 man tu timbalan pengarah.. dh xde seat kosong, nmpk meja BE ada kosong dorang tumpang aje ler.. BE x mkn byk ms tu sbb pening pala. Driver bwk mcm roller coaster..huhu

http://img161.imageshack.us/img161/6118/sttisr4a3riflem16a3celo.jpg
Senapang M16
Masa pegawai Rela panggil utk wat shooting, BE, k.emi dan k.nor mula2 xnak tembak sbb mcm takut lagi satu kite kene menyiarap so paham2 je lah.. blkg kite dah lah org duk pandang je. Pegawai Rela pun ckp "x boleh dikecualikan, bukan senang nak wat menembak ni". Org lain pun support kite wat shooting, nasib baik time tu t-shirt BE agak labuh skit so xde lah nak pandang kite punya cute butt.. haha

Bila nama dh dipanggil, masing2 duk tempat masing2. Sorang pegawai Rela ni shout out suruh berdiri, menyiarap, pegang senapang and...shoot.. tapi kan, pegawai Rela shout tu mcm garang je.. takut BE masa tu..huhu. Ok masa dh pegang senapang kan, dalam kepala BE ckp "mcm mana nak pegang proper ni..? alamak tmpt sasaran dia ni jauhnye, dh lah cermin mata ni senget, main tembak je lah. Eh mana satu nak tembak ni, no.7 x nmpk pun" Haa mcm2 BE ckp dlm kepala sampai pegawai Rela suruh tembak BE pun mash duk mencari target BE..haha tp kejap je cari, nak aim tu je lama.. BE tembak 15 peluru. Ada satu peluru kuar dr senapang yang panjang tu jatuh bwh lengan kiri BE, bila letak lengan kat bwh terasa bende panas.. Bila tgk rupanya peluru..adoiiii atitnye...huhu tp kan..bila BE dh tembak skali rs nak tembak lagi dan lagi.. cuma telinga je lah x thn.. kuat bunyi dia.. dia x bagi tutup telinga, tu pun only yg main pistol je..

Habis dalam jam 4.30 lbh kami bertolak dari Sg.Udang. dalam perjalanan alik BE duk belakang skali sbb pening dan ngantuk. Sampai ofis jam 6.30 lbh. Suami tersayang pun dh sampai nak ambik BE pulang.. 

end of story

~BrightEye~

Jul 4, 2011

Takut nak makan Fast Food..

Assalamualaikum,

Hi semua.. apa khabar..? BE harap you all sihat saje.. Be ok..skg dlm kepedasan sbb mkn maggi goreng. Hari ni lmbt mkn skit, lagipun kat ofis xde orang,, Dorang semua g khusus 3 hari.. BE merdeka jap kt ofis ni..hehe

Anyway, BE dah rasa takut nak makan Fast Food ni..salah satunya KFC.. McD byk gak psl isu2 dia.. kejap ok..kejap x ok.. ntah lah.. kalau rasa was2 jgn lah makan ye.. last BE mkn KFC 2 minggu lps.. ada sorang pegawai belanja BE n' ofismate makan Kepci (KFC, alaaa sebutan bdk kecik..hehe) tp bila tgk dlm video ni BE rasa nak muntah.. tgk lah..


Geli tak.. rasa nak karate je org yang buat tu.. nape lah video tu x clear.. Harap pihak atasan wat tindakan ttg video ini.. takkan nak bagi kite, ataupun budak yang gemar mkn Kepci ni makan makanan yang kotor spt dlm video tu.. Kecian budak2 tu.. Bayangkan kalau org tu br lps g tandas ke, pijak bende yang kotor lecak ke duk tepek kat ayam gorang tu.. pastu makan.. klau dia yang goreng pastu dia t'makan xpelah, dia yang buat dia yang kene..

ntah lah, xtau nak ckp apa org zaman skrg ni..

P/s: BE suka makan Kepci cheesy wedges.. can i eat that..? Huhu (~_~)

~BrightEye~

Jul 1, 2011

For you...

If i could fly, i would fly high up in the sky,
Touch the soft cloud as a cotton, smooth in cool air,
Myself are surrounded with white and blue,
Then from far comes a person that who really loves you.

I smile, i run towards him and hug him as tight as i can,
So he knows that i love him too.
I want him beside me wherever i go,
Til now and then, he knows i want him more.

My dear, my love, my only man,
How can i live without you by my side.
Give me your arms and hold me tight,
Until the day turn into night.

For all the faith that we've been thru,
Its give us test from Allah the Almighty.
Lets pray and doa for our good life,
For HE to give us a beautiful light.

My dearest husband
May Allah hears our prayer
BrightEye will give you happiness to share
Happiness, sadness and joyful I care
For you to be my life in pair

::Daripada BE untuk Azmeer::

~BrightEye~