Daisypath Anniversary tickers

Jul 28, 2011

Bangganyaaaaa

Assalamualaikum,

Selamat pagi readers..Dah breakfast?
Nape BE rasa happy je hari ni..? Sebenarnya xde apa pun.. BE bangga sbb hari ni ada wat portluck kt opis..maklum ler minggu depan kan dah puasa..Lagipun opis BE dah lama x wat makan2 ni. Kelmarin ramai staff dtg masuk bilik BE duk bincang psl portluck lah ni.. BE duk kat meja BE wat keje tp telinga pasang gak duk dgr apa dorang bincangkan tu. Pastu sorang demi sorang bawak kari ikan, rendang, nasi.. Pastu BE ckp dlm kepala BE "xde sayur ke?" jadi BE terus tiba2 ckp yg BE masak Brokoli.. haha..

Dan.....

Jam 5 pagi tepat tau...BE bangun dengan lemah longlai dan dengan kemalasannya BE paksa gak bangun sbb nak masak sayur. Nasib baik mlm smlm BE potong sayur siap2.. ni pun makan utk 30 org tau.. (Emm it's my first time masak byk..hehe ) Anyway, BE cuci muka pastu terus ke dapur masak. BE tgk xde kuali besar kt dlm, slalunye mama BE akan letak kt luar..dalam hati BE kata "jgn lah ada apa2 kat blkg tu..dah lah gelap" BE terus ambik kunci, bukak pintu, dr dalam cari mana kuali tu pastu terus g ambik tanpa pandang ke belakang gelap tu.. haha.. Ye..ye..BE mengaku yang BE ni penakut..hehe.. Dah dpt kuali tu, BE terus tutup pintu pastu masak..masak..dan masak.. nak bagi brokoli, bunga kobis n' carrot lembut skit tu mkn masa yg lama.. well just 20 mins je masak..hehe

Pastu dah siap.. Dah sampai ofis BE terus letak kat depan meja.. My room mate (Kak nor) dah terliur tgk brokoli BE tu... BE pun terliur gak masa masak brokoli tu.. Dap...Dap...

~BrightEye~

No comments: