Daisypath Anniversary tickers

Jul 7, 2011

BE main tembak2..Beng..Beng..

Assalamualaikum..

Hari ni BE nak cerita psl smlm.. Aktiviti BE bersama pegawai ofis di Kem RELA Sg. Udang, Melaka. Agak excited bila dapat tahu yang BE dan room mate BE akan wat menembak di Melaka.. Mula2 rasa leceh sbb nak g sana, jauh walaupun 2jam perjalanan, BE ingat nak duk ofis je tapi kite pegi jugak. 

Sampai je sana dah waktu lunch hour, so kite pun makan lah dulu bersama pegawai RELA, pegawai2 ofis BE. BE duduk 1 meja dgn gang BE lah, 8 girls and 2 man. 2 man tu timbalan pengarah.. dh xde seat kosong, nmpk meja BE ada kosong dorang tumpang aje ler.. BE x mkn byk ms tu sbb pening pala. Driver bwk mcm roller coaster..huhu

http://img161.imageshack.us/img161/6118/sttisr4a3riflem16a3celo.jpg
Senapang M16
Masa pegawai Rela panggil utk wat shooting, BE, k.emi dan k.nor mula2 xnak tembak sbb mcm takut lagi satu kite kene menyiarap so paham2 je lah.. blkg kite dah lah org duk pandang je. Pegawai Rela pun ckp "x boleh dikecualikan, bukan senang nak wat menembak ni". Org lain pun support kite wat shooting, nasib baik time tu t-shirt BE agak labuh skit so xde lah nak pandang kite punya cute butt.. haha

Bila nama dh dipanggil, masing2 duk tempat masing2. Sorang pegawai Rela ni shout out suruh berdiri, menyiarap, pegang senapang and...shoot.. tapi kan, pegawai Rela shout tu mcm garang je.. takut BE masa tu..huhu. Ok masa dh pegang senapang kan, dalam kepala BE ckp "mcm mana nak pegang proper ni..? alamak tmpt sasaran dia ni jauhnye, dh lah cermin mata ni senget, main tembak je lah. Eh mana satu nak tembak ni, no.7 x nmpk pun" Haa mcm2 BE ckp dlm kepala sampai pegawai Rela suruh tembak BE pun mash duk mencari target BE..haha tp kejap je cari, nak aim tu je lama.. BE tembak 15 peluru. Ada satu peluru kuar dr senapang yang panjang tu jatuh bwh lengan kiri BE, bila letak lengan kat bwh terasa bende panas.. Bila tgk rupanya peluru..adoiiii atitnye...huhu tp kan..bila BE dh tembak skali rs nak tembak lagi dan lagi.. cuma telinga je lah x thn.. kuat bunyi dia.. dia x bagi tutup telinga, tu pun only yg main pistol je..

Habis dalam jam 4.30 lbh kami bertolak dari Sg.Udang. dalam perjalanan alik BE duk belakang skali sbb pening dan ngantuk. Sampai ofis jam 6.30 lbh. Suami tersayang pun dh sampai nak ambik BE pulang.. 

end of story

~BrightEye~

6 comments:

Catdy Nur Khadijah™ said...

I tembak guna senapang yg ade bunyi muzik jer... nk pegang senapangggg

Bright Eye said...

Catdy: Ada lesen br leh pegang senapang..hehe :P

aDieyZa said...

wah, pengalaman berharga tu.. x semua org dpt buat..

Bright Eye said...

(hanya boleh dibaca oleh org yg dh brkahwin sahaja ek..) hahaha...ape2 pn senapang suami jgk yg mahal & berharga..wawawa... :-P

Catdy Nur Khadijah™ said...

heheheee... opppss, sy dah baca laa plakk... camnih.. alamak alamak... ;p

Bright Eye said...

Sayang BE: malu lahhh

Followers