Daisypath Anniversary tickers

Jul 21, 2011

VIRUS DLM FACEBOOK

Assalamualaikum,

Just a short note.. Sudah tentu readers ada Facebook bukan..? BE nak bg tau berhati2 ketika b'chatting dlm FB anda.. Bila ada pop up chat drpd member kite, make sure itu member anda.. 

Untuk mengenal pasti virus FB ni org itu akn guna chat FB dgn menggunakan nama FB member kite dan ayat pertama dia kan kuar "hi, how are you?" dan dia akan sambung lagi yang dia akn bg satu link utk anda tgk yang dia bagi tu.. BE xde link tu sbb BE x pernah kene. BE tahu ni pun daripada adik ipar BE..katanya dia penah dpt chat drpd org yg membuat virus FB tu tp dia x klik pun link virus tu.. Ada org penah kene sampai laptop dia pun dh kene virus.. dh xleh nak buat apa dh..
Jadi nasihat BE, berhati2 lah ye ketika berchatting dlm FB. Virus FB ni detect dr chat FB je dan dia tak detect drpd message box or even wall kite.. Chat FB skrg kan akn simpan dlm message kite bila chatting dgn member tp yang virus ni dia tak masuk dlm message. Once you clik the link in the FB chat box, u are DooM..!!

~BrightEye~

No comments:

Followers