Daisypath Anniversary tickers

Aug 23, 2011

Berbuka pada hari jadi mama mertua

Assalamualaikum,

hmm dah lama BE x update blog kan.. sebelum2 ni pun ntah2 apa2 BE post.. sebab xde cerita menarik yang tertarik.. BE byk post dr emel2 BE je..huhu

Ok, tanggal 20hb Ogos , hehe.. Hari sabtu tu adalah hari jadi mama mertua BE yang ke 54tahun. Sama dgn tahun kemerdekaan kite..kan..kan.. kakak ipar BE (Bu) yang merancang utk berbuka di luar sambil menyambut Birthday mamanya.. Mama azmeer, mama mertua BE lah..hehe

Ramai gak yang datang pada hari sabtu tu. Yang datang BE & Azmeer, Adik Azmeer, Reezal tapi panggil dia Baby..wawawa...sbb dia bongsu. Of course mama Azmeer, Bu dgn housemate dia, KakLiz dan family Kak Zeera, Hubby Kak Zeera, Adam, Kakak dan Hakim kemetot..

Kami semua makan di BENJIANA terletak di setiawangsa.. tak ingat nama jalan dia..tp ia berhampiran dengan Giant Setiawangsa. Benjiana ni BE rasa mcm dorang letak nama suami isteri.. mungkin nama suaminya Benji ke Ben.. nama isteri dia Ana ke Jiana ke..ntah ler..hehe

Kami sampai dalam kul 6.30ptg.. lg sejam gak lah kami tunggu utk berbuka.. bila semua dah sampai BE, Azmeer, Baby dan K.liz beratur utk ambik makanan. BE nmpk ada nasi lemak tp xnak lemak2 lah.. jadi BE ambik steak dan kentang doreng.. bila dah sampai kat hujung meja nmpk plak spegetti tp pinggan BE dh penuh.. K.Liz kata nnt ambik 2nd round..hehe.. Oops..2nd round..? sbnrnya BE dah dekat 3rd..hahaha
Dah habis makan, peyut masing dh buncit, skali Bu g ambik kek..waaaa muat lagi ke..tp kek dia nmpk cedap cuma cheese dia pekat skit.. Hmm k la, byk bercerita lak BE.. Jom tgk gmbr...

Seronok nak berbuka
Hakim kemetot tgk apa tu..?

Adam, anak sulung K.Zeera

Kakak.. BE suka main rambut dia..
ehemmm...sweet couple...BE & Azmeer

Inilah family Azmeer
Azmeer kaco...(^_^)

Last skali..kek mama...

Saje nak besarkan picture ni..Hehe

oklah.. setakat ini saje coretan buat BE untuk readers smua... Hmmm dah beli baju raya ke..? BE x beli lagi..waaaaaaaaaaaaaaaaa.......xpe2 BE dan Azmeer dah rancang nak beli minggu ni.. hehe..last minit.. ish3x

ok lah.. hehe dh brape byk kali ok lah.. nnt BE cerita lagi ek.. Selamat berbuka..tata


3 comments:

Catdy Nur Khadijah™ said...

wahhh.... same month with my mum laa... date 28th August

ZaNa aDieyZa said...

happy birthday utk mama mertua BE..

BrightEye said...

Catdy: Same month but diff. date

Zana: Thanx Zana.. (^_^)