Daisypath Anniversary tickers

Aug 17, 2011

Cirit bukan Ceret..

Hari ini BE keje.. sape yang bekerja di Wilayah Persekutuan memang xde cuti lah ye.. Selangor cuti..cuit Nudzul Al-Quran. Tapi BE duk selangor, xleh cuti ke..hehe.. Tentu bandar Kuala Lumpur penuh dengan manusia yang sedang shopping mopping utk persiapan hari raya kan? Readers dh buat persiapan Raya ke..? BE..?? lum lagi..hehe..InsyaAllah weekend baru 'gerak' utk Raya ni..

Apa yang cirit bukan ceret..? BE segan nak cerita tapi kadang2 lawak gak lah especially Azmeer suka sgt2 usik BE pasal ni.. Mcm ni cerita dia... Betulkan tekak jap..Ehemmmm.. k dah.. 

Mulanya BE ada lah ckp kat Azmeer yang BE cirit birit tapi BE sebut bunyinya ceret.. Azmeer pun ketawa lah.. siap wat pembetulan lagi..cirit bukan ceret.. byk kali gak lah BE tersebut ceret instead of cirit.. Huhu.. Sampai Azmeer g tau kat mother suruh masak sambal byk2 biar BE jadi melayu.. Haha..BE mmg melayu pun tp ada lah masalah skit dr segi pronunciation kata orang putih.. nak ckp bahasa melayu pun kadang2 ok.. Alhamdulillah so far so good.. i've permanently stay in Malaysia for quite long since 2004. Sebelum2 tu, kuar masuk oversea je ikut mama BE..

Anyway, balik kepada tajuk kite... Cirit bukan ceret tu, BE msh nak control lidah supaya tak diketawakan oleh hubby BE (wow..sebutan yg sama..Hubby BE = habibi) hehe dh lama perasan pun.. (^_^) jadi kali ni kene berhati-hatilah...hehe

-end of story-


No comments:

Followers