Daisypath Anniversary tickers

Aug 14, 2011

Demam kepialu

Assalamualaikum,

Hari ahad ni readers watpe? BE tgh layan internet ler...BE ingat nak kemas umah td tp duk soksek lak..aduii rimasnyaa.. Azmeer masih tgh tido, ngantuk sgt lah tu.. Semalam dia syok tengok cerita Hantu Susu dan Momok yang BE ambik movie daripada Kak Nor.. Kak Nor suka download movie tp dia x tgk..haha.. BE yang sibuk2 nak tgk.. (^_^) Azmeer tgk cerita tu sampai kul 5 pagi.. 15min dia dh lelap, BE lak bgn nak siapkan sahur untuk Azmeer.. liat lah dia nak bangun tp BE paksa dia bangun gak sbb nanti dia tak tahan nak puasa.. leh dapat gastrik..

Semalam, dalam kul 8 lebih BE dapat khabar yang anak kakak ipar BE demam teruk.. Pada mulanya anak yang sulung kene (Adam).. puncanya pasal makanan di Taska dia.. yang peliknya budak2 lain x kene macam dia lak tp kite xtau lah sebab x tanya pada org lain kan.. Adam kerap muntah walaupun dia x makan apa2..
Kakak ipar BE kata 6 hari Adam kene tahan di hospital, masa tu BE xde.. tentu Doc ambik darah dia, cucuk tangan dia masuk air.. BE tak sanggup tgk..kecian dia.. slps tu Adam dibenarkan pulang tp x baik lg masa tu. Semalam lak anak keduanya dan yang kecil skali Hakim pun kene macam Adam. Doc nak tahan yang kakak tu tp parentsnya refuse.. Jadi Doc pagi ubat untuk ketiga2 anak kakak ipar BE. masing2 dh lembik sgt..kecian tgk dorang ni..

Sebelum sampai rumah dorang, Azmeer berhenti di Giant Ampang nak beli air mineral utk budak2 tu kerana dorang kekurangan air. Dah sampai rumah, kakak ipar bagi ubat pada budak2 tu.. Slps bagi ubat, yang kecik skali muntah..byk lak tu.. kelam kabut lah ambik kain batik letak atas riba dia, pastu leh lak dia tolak2 kain tu dengan kakinya..Dia tau ada yek2 lah tu, sbb dia muntah.. Pastu bg ubat pada kakak lak, dia tak muntah.. dia diam je.. pastu last bagi pada Adam yang sulung.. Baru je telan ubat dh kuar alik.. yang buat BE terkejut tu cara dia muntah macam kuar paip bocor.. banyak sgt2.,.. Ya Allah...sembuhkanlah penyakit budak2 ni.. BE tak nak penyakit ni makin melarat..

Ini rujukan dari wikipedia tentang Demam Kepialu


Please doakan budak2 ni cepat sembuh seperti sediakala.. Kami akan rasa happy sgt bila dapat dgr ketawa mereke terutama kepada parents budak2 ni..

May Allah gives strength to them and their parents..Amin


~BrightEye~

No comments: