Daisypath Anniversary tickers

Feb 28, 2012

Hadiah Christmas - Ice Block..??!

Selamat tgh hari..

Tgh pening2 duk update ni, nak stop jap.. BE nak wat 1 citer.. Tgh rajin ni.. hehe
Sejak kebelakangan ni, BE kerap teringat semasa BE kecik2 dulu. Masa tu BE kt Sydney, Australia. Org putih akan sambut Christmas atau org kite ckp Hari Natal pada 25 Disember.

Kt Australia, ada 4 musim (Summer, Autumn, Winter & Spring). BE teringin nak main salji tp di Sydney xde salji pada musim sejuk. Cuaca je sejuk mcm duk dlm peti ais. Kt Australia sambut Christmas pada musim panas.. Masa tu BE darjah 1 atau 2 (tak ingat lahh). Kat sekolah ada buat excursion (lawatan) di tmpt bersejarah (tmpt pun BE tak ingat nama ..haha). Masa tgh lunch hour BE ada dgr suara budak duk kecoh2 kat belah sana. Masa tu BE dh ok skit ckp bahasa org putih ni. BE tanya kwn "what happen?" Kwn BE dgn excited kata "it's Santa".. Kite terus lari kat sana, bila nmpk Santa pegang beg merah, BE ingat Santa bwk hadiah.. duk bg kt semua budak2.. Bila BE dh dekat dgn Santa..tau dia bagi apa..? Ice block..!! (mcm marah nmpk) Ice Block yg mcm kite mkn ice cream milo, sirap 20sen zaman sekolah tu.. BE mmg cedih, kecewa bab xde hadiah.. (masa tu kecik xtau apa2). So BE ambik je lah makan pastu g jauh2..haha merajuk lah kononnya..

Itulah kisah BE di negara org.. Terima kasih sbb sudi bc citer pendek yg tak brape best ni.. hehe



No comments:

Followers