Daisypath Anniversary tickers

Feb 14, 2012

Lapar tp xnak makan..camne tu..?

hi readers.. rs dh lama tak update tp smlm br share readers ttg Rasulullah layan isteri.. mmg best bila dibaca walaupun citer dia pnjg lebar.. its a good thing to share..

Anyway, i've gain weight..!! bila timbang je, nmpk nombor tu makin naik mula lah risau.. Bila BE tanya Azmeer BE mkn byk ke dia kat tak sgt. Kadang waktu malam BE mkn biskut and milo je. Rasanya punca naik berat badan ni mungkin sbb minum susu. BE suka minum susu tp bukan yg Full Cream dutch lady, yang itu mmg leh naik badan sbb lemak susu tu.. Full cream lah katakan. BE slalu ambik susu Omega pagi dan mlm..kadang2 miss gak minum tu. Rasanya tulang dh jd besi kot..terlampau byk calcium.. hehe itu pendapat BE je. So nak makan nasi pun BE tgk pada waktu gak lah.. ada mkn sekali sehari..ada x mkn nasi langsung.

Jadi....BE nak cuba diet2.. nasi kurang..fat2 kurang.. (eleh..ckp je lbh tp x buat) itu lah masalahnye kan.. huhu.. xpe2 kali ni mmg nak control.. control cute..hehe

Klau readers jaga makanan mcm mana lak..?


3 comments:

Catdy Nur Khadijah™ said...

tu laa kan... i tgh diet nih... start last 2week, sbb my brother Oustation jd, kne jln kaki naik lrt & bus... tambah lagi skrg tgh batuk, & flu.. krongkong sakit maka, kurg mkn nasi... mkn nestum 3in1... & lunch chocolate.. huhu..

Zana Adieyza said...

zana try nak kawal makan.. part makan tu leh tahan lagi.. tapi part nak bersenam tu selalu liat.. adoiiiiiii

BrightEye said...

Catdy: mana nak elok klau lunch mkn chocolate..u kan tgh batuk tu..

Zana: kite sama lah..klau nak exercise tu mmg liat.. mcm mana nak kurus kan..? hehe