Daisypath Anniversary tickers

Mar 16, 2012

Demam

Assalamualaikum,

Hari ni BE sampai opis jam 7.15..awal kan..? sbb kereta x byk hr ni, mungkin ramai yg ambik cuti alik kmpg nak ambik anak2 mereka kot.. minggu depan kan dh start masuk sekolah alik.
Semalam Azmeer dh mula flu tp dia pegi keje jugak. BE lak sakit kepala yg amat sgt dan flu smlm gak sbb kat opis pasang air-cond kuat sgt. 16C ke apa..mmg sejuk sgt2 lah tambah lagi bila kite tgh berpuasa kan.. Masa on d way alik, BE and Azmeer tak larat nak masak jadi kite makan kat luar je lah utk berbuka. BE makan nasi goreng USA tp tak habis sbb angin dah sampai kat kepala. Azmeer makan ns lemak, dia nak rs bende masam2 skit. Mlm semalam, suhu badan Azmeer panas. BE nak bawak dia g klinik tp dia kata x larat. Azmeer baring kat hall tgk citer fav dia.. setiap isnin-jumaat jam 8.30mlm 8tv mesti dia akan tgk. Kite pun layan jugak lah sbb ms zaman sekolah dulu citer ni famous. BE lupa nama tajuk citer tu, tp watak utama dia seekor monyet yg bernama Wu Kong.

BE dah siap gosok baju, BE pun join tgk Wu Kong dgn Azmeer. Leh plak BE terlelap sebelah Azmeer yg tgh duk demam tu.. BE sakit kepala lg masa tu, lps mkn ubat terus tido. Tak dpt lah nak tgk citer Seram kt tv3. Azmeer kata citer dia best, 1st episod lak tu. Dari jam 12 mlm, selang setiap 2 jam BE akan terjaga tgk keadaan Azmeer. Letak minyak cap kapak kat hidung dia, kepala dia biar berangin skit pastu selimutkan dia. Setiap kali BE terjaga, selimut dia mesti kt tepi, ganas tul Azmeer tido.. (BE pun sama..hehe)

Hari ni Azmeer MC, dia b'keras jugak nak hantar BE ke putrajaya.. kesian BE tgk. BE nak ambik cuti xleh sbb bos tak bg..huhu.. katanya ramai sgt ambik cuti jd BE xleh cuti. Kenelah berkorban skit.
Hati dan perasaan BE skg xleh duk diam..asyik duk teringatkan Azmeer. mcm mana dia skg..? tgh watpe..? dh makan ke belum..? ubat dh ke..? klau dia mkn ubat kadang liat skit nak mkn, nak kite jugak suapkannye..
Harap2 Azmeer cepat sembuh..Amin..

   

No comments:

Followers