Daisypath Anniversary tickers

Mar 13, 2012

Taktik Terkini Perompak Menggunakan GPS

Assalamualaikum,

BE nak share pada readers dan juga pada yg ada GPS. BE dpt info ni drpd mother in-law.. Mungkin ada yg dh tahu tp BE nak share jugak lah..hehe.

Seorang mangsa ni tertinggal GPS dlm kereta dan.. (sambung la citer dia ye...hehe)


Description: Description: Photobucket

Satu petang saya mahu untuk meletakkan laptop saya di kerusi depan (sebelah pemandu) kereta saya. Semasa saya hendak membuka pintu kereta, saya mendapati ada lubang kecil di bawah handle pintu.

Ada orang yang telah menembak kereta aku!!
Kerana panik, saya menelefon seorang kawan yang punya bengkel kereta dan bertanya adakah dia pernah menemui kereta yang berlubang seperti di bawah handle pintunya.

“Ya, sudah beberapa kali sejak akhir-akhir ini. Itu bukan lubang bekas peluru, tetapi pencuri yang merosakkan dengan maksud untuk masuk ke dalam kereta awak. Tidak ada alarm, dan tidak ada pecahan kaca”.
Apa yang menghairankan,tiada barang saya yang hilang. Malah mereka mengunci semula pintu kereta saya.
Empat hari kemudian, rumah saya kena rompak. Banyak barang berharga telah hilang.
Dan sekarang baru saya menyedari, semasa perompak itu memecah masuk kereta saya, mereka tidak mengambil apapun semasa itu, mereka cuma membuka GPS saya, dan mencari “HOME”…..
Share sbg alert kpd teman yang ada GPS.



Jadi nasihat BE, jgn lah tinggalkan GPS dlm kereta ye.. merbahaya..


No comments: