Daisypath Anniversary tickers

May 11, 2012

Mama...

Assalamualaikum,

Minggu ni ramai yang menyambut hari ibu kan.. BE sendiri tak tahu hari ibu sebenarnya hari apa tp bg BE hari2 adalah hari ibu.. Ada juga Hari ibu ni ikut kisah dulu (sejarah agama lain tp BE akan wish hari ibu krn segala dia pernah korbankan utk BE..) Mama byk berkorban utk membesarkan BE dan adik. Mama byk menghabiskan masa bersama ketika kami kecil. Mama sanggup stay lewat malam utk teman BE dan adik ambik ulangkaji. Masa BE tido jam 5 pagi utk buat assignment ms zaman kolej dulu, mama buatkan air panas utk BE. Mama sanggup menahan mata sambil tgk tv semata2 nak tunggu BE siap assignment.. 
BE tahu semua ibu readers pun buat macam tu kan..??

Dulu masa di Taman Melati, kami sekeluarga tinggal di rumah flat tingkat 4 (atas sekali). Bilik BE berhampiran dgn pokok besar. Tingkap buka luas..Bila angin kuat tentu byk hama masuk. Pastu ada lah satu hari ni BE dan adik BE kene gigit pepijat.. Memang besar bengkak kat bdn even kat muka pun kene.. kesan dia mcm kene gigit nyamuk. Bila bg tau kat mama, BE tgk muka mama nmpk sedih sbb tgk anak dia kene gigit pepijat byk. Mula2 xtau mana dtgnya pepijat tu, sekali mama pergi bilik dan bukak cadar katil pastu nmpk pepijat duk berkumpul di celah2 tilam dan bantal. Mama bukan spray kat pepijat tu utk matikan ia tp mama tenyeh dan picit2 dgn perasaan geram kt pepijat tu.. Byk darah yg pepijat dh hisap darah BE dan adik. BE nak tlg tp mama halang.. Sampai mama angkat tilam tu sorang dan 'kerjakan' si pepijat tu.

Mana ada ibu yg sanggup tgk anaknye kesakitan.. Even anak demam teruk pun ibu kita sanggup berjaga  lewat malam dan tak ambil kisah tentang kesihatan dia..

Mama, thank you for everything..I will always love you as much as you love me.. May Allah giving you strength and may Allah Bless you..Amin



7 comments:

Yasmin Aris ♥ said...

hmm teringat kat mak bile bace entry nii :'))

BrightEye said...

@Yasmin Aris ♥

(^_^)

Catdy Nur Khadijah™ said...

kalau mak ada depan mata kan best...
... tersedih laa plakk... kim salam kt mama & papa u nye...

Marya Yusof said...

As salam BE,

Akak pun teringat dekat emak bila baca entry ni... Lg2 bila dah jd mak ni feeling tu lebih sikit...hehee :')

Kirim salam pd ibu BE ye... Bila dia baca ni pasti dia pun rs tersentuh & happy...moga2 dpt extra pahala di situ :)))

BrightEye said...

@Catdy Nur Khadijah™

why not u ambik cuti alik sana and spend time with your mum..
InsyaAllah nnt BE sampaikan salam nur pada mama&papa..

BrightEye said...

@Marya Yusof

Waalaikumussalam,

Thank you for reading this entry k.marya.. Masa BE tgh type BE tersentuh sbb teringat kat mama.
insyaAllah nnt BE sampaikan salam pada mama BE.. (^_^)

Catdy Nur Khadijah™ said...

@BrightEye
Feb hari tu dah balik.. nnt rase balik lagi.. huhu... communicate via FB jer laa..

Followers