Daisypath Anniversary tickers

Jul 24, 2012

Di Penang

Assalamualaikum & Salam Ramadhan..

Dah 4 hari berpuasa br nak wish..hehe.. Masa 1st day puasa kan, nasib baik lah jatuh pada hari Sabtu. Klau hr kerja mmg liat nak bgn awl2 sbb br alik dr Penang minggu lepas. Dr 1st day lg BE sahur mkn roti dan telur+mayonese dan nescafe o. Leh tahan gak lah sampai berbuka. Cuma semalam je BE sahur roti dgn kaya, ptg2 dh mula pening. BE tak bangun sahur pun xpe kot sbb dh biasa tp since kawin ni BE kene bgn jugak sbb hubby BE xleh puasa klau tak bgn sahur.. nnt dia gastrik.. BE pun gastrik gak..hehe Sekali dh kene mmg takleh bergerak langsung..sakit yg amat.

BE nak citer ckit semasa BE berada di Penang. Yang pergi BE, hubby BE, mother in-law & sister in-law. Kite bermalam di Bayview Hotel, Georgetown. Masa wat reservation tu ada apply sea view.. Tapi bila dah sampai kite tanya dpt bilik dpt sea view tak, org tu jwb "the sea view is fully booked.." Hampeh tul.. kiteorg dpt bilik hujung, besar jugak lah.. 10 org leh tido dlm tu tp di lantai..hehe.. rm2++ pernight (gov rate). ok lah kot..tmpt pun selesa dan makanan dia best2.. dekat 3 round BE dan kakak ipar mkn waktu breakfast tau..haha. (Gmbr lum dpt dr kakak ipar lg..so BE ambik dr web Bayview Hotel).

Main Entrance
Bilik lebih kurang mcm ni lah.. tp bilik BE luas skit..ok lah kan..?

Masa tu kitorg duk Bayview hotel hujung minggu..(semasa ada raptai PJK)

Minggu lps pada 18 Julai BE pergi lagi..Hari tu pulak bermalam di Continental Hotel. dekat je dgn Bayview.. ambik murah skit rate dia tp rasanya mcm 3star hotel. Sebelum BE turun breakfast dgn kakak ipar, BE leh mimpi yg dorang serve kuehteow goreng and mee goreng je.. Pastu bila dh bgn duk bersiap nak g breakfast, agak shocked gak lah sbb apa yg BE mimpi tu mmg betul.. dorang serve beehoon goreng, kuehteow goreng yg xde rasa.. lps mkn kakak ipar ajak mkn kt luar, depan hotel tu ada kedai mamak.. Mkn roti canai br ada feel..haha. Ni bilik yg kami dpt.
.
Tak secantik dlm gmbr ni lah..huhu. sofa seat pun dh tenggelam..

Masa hubby BE mengeliat, tgn dia terkene kat papan kayu tu..(headbed).. BE dgr bende jatuh..bila tgk leh plak papan tu tanggal..nasib baik kepala hubby BE x benjol..klau tak mmg sue sama hotel itu.. Dorang main sangkut mcm tu je..

Masa utk berjalan...dgn panas terik kitorg jln jugak tp xleh lama2.. Hubby BE masih tgh sakit lg tu..cian bucuk.. BE ada beli ole2 utk kwn BE.. simple je.. x snap plak..hehe. Nak beli t-shirt ada yg mahal tp agak terkejar jugak lah nk shopping ni sbb pergi sana pun just nak teman mother in law..Pastu gaji pun lum ada lg, so tak seronok klau poket money xde kan.. Sempat gak lah g Line Clear Nasi Kandar di Penang.. Mmg famous.. byk gmbr artist yg pernah mkn kt situ cth Awal, Adiba Noor, Syariffal Alya dan ramai lagi lah.. Kami bernasib baik sbb tak ramai org.. dan 5 min slps kami dpt tmpt duduk..haaaa punya ramai beratur kt dpn tu..tgk lah gmbr ni..


dan ini..


Hubby BE dah nmpk kenyang tu..hehe

Kakak ipar dh mula slow dh..

BE plak..mmg x snap ler.. byk lg x hbs..rasa muak dh.

Lepas ni sape nak ajak BE mkn Nasi Kandar BE surrender..


No comments: