Daisypath Anniversary tickers

Jul 12, 2012

Kini BE sedar..

Assalamualaikum,

Pagi tadi BE baca blog Zana tentang seorang blogger bernama Abil Fikri Ahmad berkahwin dgn isterinya yg mempunyai kerosakan saraf otak akibat Asma. BE xtau penyakit Asma ni leh menjadi lebih kronik. BE ingat takat semput je tak kira ringan atau berat. BE rasa sebak bila baca kisah dia menjaga isterinya, Pn.Fauziah. Betapa kuatnya En.Abil ini utk menjaga isteri tercinta. (Bukan kuat muscle tau, kuat semangat..high spirit kata org putih..) BE baca dr mula2 En.Abil update satu persatu. Tentu Pn.fauziah rs terharu dgn kesungguhan suaminya yg sanggup menjaganya 24jam.

Kini BE sedar, hari2 hubby BE pesan jgn minum yg b'ais, jgn makan ice-cream, jgn mkn bende yg cream2, jgn mkn jagung, bende sejuk sbb hubby tau setiap kali BE mkn salah satu itu BE akan batuk dan terus semput. Jadi BE xnak hubby BE jadi mcm En.Abil. Kesian BE tgk.. tak sampai hati BE tgk klau hubby BE bersusah payah utk menjaga BE 24jam walaupun hubby BE pernah mention "klau BE sakit teruk mcm mana sekalipun abg akan jaga BE dgn baik, sedangkan papa mama BE leh jaga BE selama 25 tahun takkan abg xleh buat". Masih fresh di ingatan BE bila hubby ckp mcm tu. 

BE tau BE ni degil..taknak dgr ckp hubby sbb BE nak mkn sama mcm org lain leh mkn. Klau dh lama sgt tak makan, BE rs mcm teringin sgt2 nak mkn pastu bila dh dpt BE mulalah batuk, semput..mmg dh takleh nk menyesal. So mmg kene ada inhaler la kemana BE pegi.. Gas stand by kt kete incase kene smput teruk..

Alhamdulillah BE dpt hubby yg memahami penyakit BE ni dan ambil berat ttg diri BE. BE berjanji tak akan usik bende sejuk, minuman yg berais, ice-cream, jagung..bukan takat jagung je buah yg sejuk2, cream2.. InsyaAllah BE akan jaga semua pemakanan BE.. (Bukan takat janji dlm blog je, jumpa hubby nnt BE akan bg tau dpn hubby). I love you sayang.. (Oops, terjiwang lak dlm blog) hehe

2 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Take care semput tu, ur hubby ckp tu byk betulnya..jangan degil2 ikut kata suami tu...en suami, klau dia degil rotan jea! hehehehe

BrightEye said...

@Abil Fikri Ahmad

Huhu..BE akan minta hubby rotan manja lah..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
With Love,