Daisypath Anniversary tickers

Jul 10, 2012

Takleh lupa cerita seram ni

Hari ni mood utk kerja rs kurang sbb mata ni asyik duk nak pejam je.. badan cpt rasa letih.. Alhamdulillah semput BE dh kurang dr minggu lepas..jerebu pun dh nmpk kurang dh.. tinggal batuk skit2 je ni. Dalam kepala ni pikir nak duk rehat kt umah je sambil tgk tv.. Teringat satu cerita seram kt HBO hr ahad lepas, plan nak tgk sampai habis dgn adik pastu ada satu scene ni agak menakutkan.. BE wat sinopsis skit ye.. klau nak tau leh teruskan membaca..hehe

Satu keluarga hidup bahagia. Mak Ayah dan 3 orang anak lelaki. Yg sulung umur dia lbh kurang 10 thn gitu kot, nmpk budak lagi. Dorang br pindah rumah baru, agak besar juga. Waktu mlm mak ayah tgh bermain dgn 2 org anak dan yg sulung pergi bilik tingkat atas skali yg org duk simpan barang (lupa dh nama bilik tu). Anak sulung dia panjat tangga dan terjatuh lalu ada bende menghala ke arah dia. Dia menjerit terus mak ayah dia naik atas tgk ada kesan luka di dahi dan tgn dia akibat terjatuh. Keesokkan harinya, anak sulung tak bgn2 dr tido..bukan sbb koma tp dia seolah2 mcm tido even org scientist tak tau apa punca dia. Hr esoknya anak sulung tido dlm bilik dgn bantuan oksigen.. Mak dia ada terdengar suara yg menakutkan di tingkat atas. Setiap hari mak kene ganggu dgn bende tu dan mak dia minta dipindah ke rumah baru. Bila pindah rumah baru, emak ingat dh selamat tp bende tu masih ikut dia. Selama ini mak ingat bende tu yg ikut tp bende yg menakutkan tu adalah anak sulung dia sendiri. 

BE tak tgk sampai habis sbb takut sgt. Part yg menakutkan masa mak dia tgh buang sampah kat luar skali nmpk ada budak menari di ruang tamu bila mak dia masuk dlm tgk xde sape. BE dan adik terus tutup tv dan naik atas tido.. BE peluk hubby sbb takut, hubby dh lena tido ms tu.. dekat 30min jugak lah br BE lena..huhu 

Tajuk cerita tu INSIDIOUS

*tiba2 jantung laju je..

4 comments:

Azah Skaliskala said...

Baca pun i dah takut. hihihi. :P

BrightEye said...

@Azah Skaliskala

hehe..seram kan..lum lgi tgk crite tu sampai habis.. (^_^)

nurdani said...

ish..baru baca sinopsis tapi saya dah rasa seram sejuk. memang takkan tengok la gamaknya.haha

BrightEye said...

@nurdani

hehe..klau ada main lg waktu siang leh lah tgk kot..tp mlm mesti terbayang2 kan..? huhu

Followers