Daisypath Anniversary tickers

Aug 7, 2012

Kuih Raya..

Assalamualaikum,

Sorry dh lama BE tak update blog.. xtau nape ada penyakit 'M' sejak kebelakangan ini.. bulan puasa mmg buat BE cepat penat..especially dlm keadaan semput but anyway i feel quite much better now.

Hari Sabtu lps, BE dan mama BE buat kuih raya.. tak banyak pun satu je. Memang setiap kali nak raya mama BE akan buat kuih ni sekali setahun.. Namanya biskut arab..sesetengah org kata biskut suji tp BE lagi suka panggil biskut arab.. Nak buatnye simple je cuma nak buat bentuk bulat byk2 tu x larat.. hehe. Mama x letak cherry atas tu sbb biskut tu mmg dh manis tp nak letak pun x kisah juga ada nmpk comel skit kann...??

Plan nak buat kuih raya lain lah hujung minggu ni tp tak pasti nak wat kuih apa..nnt lah BE pikir2kan ye.. Sabtu ni BE br nak g shopping beli baju raya.. hehe..lagi seminggu nak raya br nak g beli.. Kali ni BE nak beli jubah lak.. ala2 arab skit.. makeup pun wat mcm arab..Wow.. hehe xde lah.. natural beauty pun sudah cukup..

Ok tak biskut arab BE dan mama buat..?? kawan BE kata nmpk comel..sama je size dia.. (^_^)

baru keluar dr oven..

Siap letak dlm bekasnya.. Nmpk putih sgt sbb camera flash

Lepas siap masak, bila BE masuk biskut arab dlm mulut terus cair..lembut...wahhhhh dapnyeee



1 comment:

Marya Yusof said...

As salam BE,

Rajinnye wat biskut arab! Tahun ni kitorang takde kuih raya... maybe buat rendang & mee sikit2 je ;))

Have a nice day!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
With Love,