Daisypath Anniversary tickers

Sep 27, 2012

Kembali bekerja slps 5 hari bercuti

Assalamualaikum,

Hi readers,  dah lama BE tak update kan..? Klau nak update semasa bercuti mmg x dapat lah.. duk berjalan je bila masa lak nak berblogging.. Anyway, sepanjang percutian BE bersama hubby dan family hubby memang menyeronokkan tambah lagi dengan pertama kalinya BE pegi sana (sebenarnya BE dh pegi tp masa tu umur 3 tahun..mana lah nak ingat kan).

Sorry..gmbr tak upload lg la.. tp BE leh tunjuk gmbr dr Mr.Google tmpt BE pegi ye..ni jadual BE semasa di Langkawi.

22 Sept 2012
Jam 7pm, BE, hubby, kakak ipar (Bu) dan kawan Bu (K.liz) dah ada kt LCCT. Flight kul 9.15pm tp delay sampai kul 9.50pm so kami lepak2 dlm tu. Peyut dh lapar ingat nak mkn pau tp harganya rm5, mahalnye..belum tahu lg sedap ke tak tu so BE beli donut je.. Dh lama BE tak naik kapal terbang.. Seat BE asing dgn hubby sbb dlm tu tiga seat semua.. seat BE dekat dgn org2 bangla, so BE tukar dgn hubby..hehe cian dia.. 40mn sampai Langkawi, kiteorg tunggu kereta sewa, pastu check in di TM Resort. BE bg 3 star lah..tak secantik mcm kt PD.. tp kite teruskan duk situ. Kite cuma nak tido je. Dah check in terus cari makan di Pantai Cenang.

23 Sept 2012
Jam 8 pagi dah bangun, siap mandi semua pastu g mkn roti canai.. hubby dan Bu beli nasi lemak dan roti canai kat pekan. Pastu kul 11pg ambik mother in-law & brother in-law kt airport. Dorang flight lain waktu. lps tu check in utk bilik dorang. Masing2 dh lapar so pergilah makan. Selepas makan, kami pergi di Langkawi Cable Car, pastu singgah tmpt byk boat tu (ntah apa nama tmpt tu lupa dh..klau ingat sila comment ye) hehe. Malam tu plak, kami pusing2 di pekan Pantai Cenang beli ole2..

24th Sept 2012
Awal pagi jam 8 masing2 bangun bersiap utk ke pantai. Aktiviti di Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dan tgk helang di tgh laut..best sgt2.. Di Pulau Dayang Bunting BE mandi gak, minum air skit rs cam mineral..tasik kan..mmg tak masin lah. Nampak bukit tu cam bentuk ibu mengandung sbb tu dorang pangil Pulau Dayang Bunting kot. Pulau Beras Basah nice tmpt dia, pantai bersih pasir putih cuma byk batu kt laut tu so be careful k.. masa naik boat tu org tu berhenti campak makanan kt laut pastu nampak byk burung helang terbang ke bawah ambik makanan.. besar tu..
Pulau Dayang Bunting (ada nmpk cam org mengandung tak?)

25th Sept 2012
Hari percutian kami yg terakhir. Pagi kami siap2 bangun awal nak mandi di Pantai Cenang. Hubby dan adik ipar tak mandi pun sbb nak mandi kat pantai terus..hehe ucuknya.. memang best lah, jam 8 pagi dh terpacak kt pantai, orang pun skit je.. Ombak kuat jd kami tak mandi lagi lah. Kami makan nasi lemak dan roti canai bersama pasir terbang menghala ke muka..huhu.. Dah habis makan, BE nak wat sand castle.. tgh duk wat tgk jd masjid daaaa..haha. So BE wat typo kt pasir tu.. Pastu mandi kt pantai manja2 dgn hubby pastu dgn mother in-law, Bu & k.liz. Jam 10, kami naik banana boat, sakitnye peyut sbb hentak kuat atas air kan.. takut sbb dia bawak sampai ke tgh laut tp ada pakai life jacket lah. Yang tak bestnye last skali dia pusing laju sampai BE dan Bu jatuh.. BE dh risau takut tak float tp cetek je, di tak tarik kami sampai ke dalam sgt.

Petang slps zohor, kami pergi beli seri idaman di kuah, kt sana mmg byk pinggan mangkuk yg murah..BE dan hubby beli vast, sudu garpu, bekas sudu dan bag..hehe. Klau nak beli chocolate kt Haji Ismail Group murah2..mmg borong byk lah..Be beli cadbury chocolate dan chocolate Bonty utk adik. Bila semua dh habis shopping. kami alik resort kemas barang pastu terus check out. Flight kamil kul 1020. sampai dekat kul 12 mlm, sbb ada masalah trafik jd pilot bwh pusing nmpk genting highland and klcc dr atas..sampai LCCT sampai umah kul 2 pg gitu. Penat tp seronok..rs xnak balik masa tu.. Hari rabu cuti nak rest dan hari ni BE keje...esok keje pastu lusa tulat cuti..yeay..

Wow, panjangnye story BE.. thank u for reading my story adventure..hehe.