Daisypath Anniversary tickers

Oct 9, 2012

Be beautiful...

Assalamualaikum,

hi readers, sihat..? Dah lama BE x update blog kan..? Sebab2nya, xde topik actually ada tp xtau mcm mana nak mulakan. pastu internet kt opis line out sjak jumaat lepas lg. Weekend mmg x update la, sbb sabtu dating dgn mama, ahad dating dgn hubby g IKEA.. 

Tajuk BE 'Be beautiful'.. BE pilih tajuk i utk diri BE. Kulit muka BE mula merekah, kering disebabkan pegi pantai kt Langkawi bulan lepas.. dh lama tak mandi air laut so mg gatai lah nak cr penyakit. Sunburn mmg xleh nak ckp lah, mmg mengelupas semua kulit tp Alhamdulillah tak sampai seminggu kulit BE beransur pulih. Skrg kulit BE di kawasan tepi dagu BE, kiri kanan tau dh mula mengelupas alik disebabkan cuaca dan ayam. BE kerap mkn ayam jd alahan tu dtg alik. Kawan BE (k.ana) kenalkan satu produk ni nam dia TROPIKA VIRGIN COCONUT OIL, yg sabun punya lah.. anak dia ada enzima so bila guna kt anak dia, kulit dia beransur pulih dan x merah lagi. Jadi BE nak cuba lah produk tu.. Owner jual produk tu jumpa k.ana dan tunjuk muka dia dulu dan skrg. Katanya mmg lain sgt dan muka dia bertambah licin dan berseri.. nak make up pun guna skit je. Kawan BE pun pakai gak, BE tgk muka dia pun nmpk natural. Klau berminat bg tau BE ye.. harga dia RM13 je (tolong promote utk dia je..chewahh)..
Yang botol tu minyak dia..
Balik pada kisah muka BE ni.. BE cuba la satu mlm tu, setelah dpt sabun tu lah.. mmg excited nak cuba sbb tgk muka kawan BE nmpk halus je. BE guna masa nak mandi dan bila BE guna muka BE rasa mcm terbakar, dagu belah kiri kanan BE semakin mengelupas dan bibir mula mengecut dan pucat. BE call k.ana, dia kata mmg mcm tu pada peringkat awal, sbb pernah berlaku pada dia dan makcik dia juga. Kali kedua BE guna, mmg mcm tu masih mengelupas, bibir tak kecut lah tp kulit rs terbakar..jadi BE stop guna lah.. BE kene guna produk Johnson&Johnson gak..Mmg dr kecik BE guna produk tu sampai skg.. saje gatai nak guna produk lain.. Am i that baby skin..? hehe

Skrg BE guna lotion Johnson&Johnson, lps mandi atau cuci muka lps solat mesti pakai.. dh nmpk ok dh..hehe. pencuci muka mmg tak lari lah setiasa guna Clean&Clear.. So i guess goodbye to any kind of brand no matter how expensive you are and hello back to Johnson&Johnson .Hehe



2 comments:

Marya Yusof said...

BE,

Coconut Virgin Oil ni mmg famous skrg kan... Cuma dah ada mcm brand skrg ni! :)

Akak pun sama makin tambah umur ni kulit makin sensitif lorrr... huk3

BrightEye said...

@Marya Yusof

mcm2 brand kadang2 takut tak sesuai dgn kulit kite kan..kan?

Followers