Daisypath Anniversary tickers

Dec 31, 2013

My booth at FOC-2 2013, Matrade Jalan Duta..

Assalamualaikum,

Hi readers.. ok..nak update skit pasal Aini ada buka booth di Matrade pada 18hb Disember 2013.. Aini buka booth bersama kakak ipar.. Dia jual frozen food.. Aini jual Sabun Marine Essence, Mineral Coffee, Marine Essence Bodywash And Shampoo.. tgk iklan sat ye..

(Wow ada cat..)

Nampak menarik tak..? Sesiapa ada singgah booth Aini hr tu, terima kasih byk2 ye..Hehe.. InsyaAllah ada rezeki lagi Aini akn buka booth lg ye.. Enjoy the pictures k..

My booth

Event starts at 10am but i arrived at 8am (semangat yo..!!)

Masa ni dh waktu malam.. letih tp seronok

Mineral Coffee.. for rebuild your energy, good for those who had migraine, diabetes, blood pressure,
minor stroke, asthma and many more.

My Leader, Elyaroza.. thank you for dropping by and support me

My ex-colleague from MIHAS.. thank u for coming.
The plastic specially drew from my hubby..hehe 

Explained to my customer the benefits using Marine Essence Bodywash & Shampoo
(She is too cute)
My business partner.. Thank you for supporting me you guys

See you guys on the next FOC 2014


With Love,

Dec 3, 2013

Restless

Assalamualaikum,

I can't describe myself how i feel today.. i'm restless, exhausted and over worked but i didnt even stay late in the office.. People see me in a healthy way but unfortunately no. Guess my mind keep rolling thinking bout work, thinking bout future and more.. i only stop think whenever i fall asleep but sometimes i often wake up in the middle of the night cause of the temperature in my room getting so cold, heard the sound of the rain from outside my window and sometimes...heard the sound of my hubby's snoring...haha.. I pity him coz i know he work more harder than i am in the office.. He drives every morning to work and get back from work.. he never let me drive alone coz of this rainy season that's what he worried me most.. 

Now it's almost lunch hour, however i'm still full and yes i wear PB just to get rid of that fatties..

u know.. haha 

Today alone in my room again..listening to all kinds of songs while doing my work and at the same time doing a lil jot on my infamous blog..

There's some i wanna share to y'all but wait ok.. coz it\s might be a lil bit long story but yet its full of surprises..


Actually this topic is just to release my stressful day.. Arghhhhhhh

Thank you for reading my not so great topic here 
and
Thank you for wasting your time to drop by..hehe


I like my lil cute blue icon.. so cute Told you its really cute



With Love,

Nov 29, 2013

Keburukan Memakan Organ Dalaman Binatang Atau Haiwan

Keburukan Memakan Organ Dalaman Binatang Atau Haiwan 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. Sains juga menggalakkan makan hati kerana khasiat zat besinya yang sangat diperlukan manusia. Tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Mana kita mesti pilih?



Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. Jadi kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam.


Kebanyakan ayam di pasaran hari ini telah disuntik bahan kimia untuk mempercepat tumbesarannya kerana didorong oleh permintaan pasaran yang semakin meningkat. Bahan kimia yang berbahaya ini akan dikumpulkan di hati.


Kandungan racun dalam hati:
- Antibiotik tylosin

- Penisilin
- Oxytetracycline
- Kanamycin.


Kandungan bahan kimia didalam hati ayam juga boleh menyebabkan kesan teratogenik, kesan karsinogenik Kesan teratogenik boleh menyebabkan kesan buruk kepada ibu mengandung, terutama kepada janin. Kandungan boleh mengalami keguguran atau bayi cacat. Manakala kesan Karsinogen boleh menyebabkan kanser. Ginjal juga merupakan organ penting dalam badan dan berfungsi untuk membuang sisa metabolisme dan racun dalam bentuk urin, yang kemudian dikeluarkan dari tubuh.

Walau pun Nabi berkata jangan tetapi ulamak lebih menjatuhkan hukum makhruh dalam keadaan ini dan bukan mengharamkannya.

Organ dalaman adalah organ selain daging yang terkandung dalam tubuh haiwan seperti:
- Hati

- Paru-paru
- Perut
- Hempedal
- Buah pinggang
- Jantung
- Telur ayam yang belum keluar dari perut ayam
- Telur ikan


Saranan ilmu Sains bahawa memakan hati haiwan adalah baik untuk menambah darah adalah ilmu songsang yang diajar oleh orang Yahudi agar umat manusia menjadi tidak sihat . Orang Yahudi ini beranggapan bahawa alangkah indahnya jika dunia ini dipenuhi oleh orang Yahudi sahaja. Mereka ingin membunuh umat lain selain Yahudi secara senyap. Orang Yahudi ini sangat mempelajari ilmu di dalam Al-Quran dan hadis cuma mereka tidak beriman sahaja. Ilmu Sains dari barat mengajar untuk memakan hati sedangkan orang Yahudi , Amerika dan England tidak makan hati . Memakan hati bukan sekadar tidak membantu meningkatkan paras hemoglobin darah malahan memakannya akan mengundang pelbagai mudharat lain yang Allah dan Rasul-Nya saja yang mengetahui dengan tepat.


With Love,

Nov 26, 2013

Thank you to 100 followers




Motif letak besar2 gmbr di atas padahal orang lain ada follower beratus-ratus and beribu-ribu.. xpe nak share jugak..hehe maklum lah since 2009 kot Aini ada blog, baru tahun ni dpt 100 followers.. 
Thank you yg follow aini tu.. hehe.. gedik kan Aini ni.. ? 


K lah.. next update would be fun topik.. nak tahu apa dia.. tunggu.. bye2 readers..

With Love,

Nov 22, 2013

"Keadaan abah bertambah baik"


Assalamualaikum,

Ada berita gembira daripada sahabat Aini (my officemate).. Abah dia mengidap diabetes dan masalah buah pinggang. Aini cadangkan agar abah dia gunakan Bio Velocity Sleep Mate atau panggilan pendek BVSM. Jadi kawan Aini ni berpakat beli bersama adik beradik dia untuk hadiahkan kpd abahnye.. Dengan kuasa Allah S.W.T. segala penyakit abahnye sembuh.. Jom baca cerita pendek kawan Aini..


"Assalamualaikum..smlm abah saya ke hospital buat check up bulanan kt hospital di Kluang...sblm tu biar sy cerita kondisi abah saya ni ye...

abah saya menghidap diabetes dah lama dlm 30thn ++ sbb ms muda dulu keje setiap kali keje luar mesti org belanja tak teh tarik air tin..dah selalu sgt minum kene la kencing manis..abah sy jgk menghidap darah tinggi. biasalah org kata pakej klu ada kencing manis mesti ada darah tinggi...then dah 2 kali abah kene serangan strok..tp alhamdulillah nyawa abah masih panjang abah recover..

nk dijadikan cerita bile dh strok mcm2 la penyakit susulan..doktor kate buah pinggang kecik sblh dan berfingsi tidak terlalu baik..sepanjang 2/ 3 thn g jmp doktor, doktor mesti ckp kite tgk dulu ye pak cik..klu makin teruk x lama lagi kene tanam base utk dialisis ye...Allah..tu yg kami sekeluarga nk jauhkan..nauzubillah..tp saya tabik spring kat mak sbb sabar jaga abah (bg sape yg ada family yg ada pesakit strok mesti tau mcm mana) ..walaupun dgn keadaan mak yg x begitu sihat (mak sakit lutut).

saya & adik beradik sntiasa berdoa agar kedua mak dan abah sentiasa sihat..nk dijadikan cerita..last AidilAdha kami adik beradik pakat belikan mak & abah tilam Bio Velocity daripada rakan saya Aini Azmeer...

so..sambung cite kt atas heheh..ms sy call smlm tanya apa kate doktor? mak kate doktor ckp , Eh, pak cik ni dah xperlu nk buat dialisis...ALHAMDULILLAH dgn kuasa Allah..yg diberi pertolongan melalui sahabat saya Aini keadaan abah bertambah baik...mak pun ckp kaki dia terasa ringan...syukur..

sekian, terima kasih... — feeling blessed "


Seronok bila Aini dpt tahu yg abahnye sembuh dan juga maknye..
Sesiapa berminat untuk memiliki Bio Velocity Sleep Mate aka BVSM boleh hubungi Aini ye.. Harganya x lah mahal sangat tetapi sangat lah berbaloi.. Harga BVSM RM1,288.00. 

Sesiapa nak wat part time agent/business partner Aini boleh pm Aini, nnt kite set appointment, kite kenal2, minum2 and dgr pruposal Aini.. It can change your life.. trust me..

Aini 012-3004324
noorainimohdhalim@yahoo.com

With love,

Nov 20, 2013

Ahmad Ammar Dalam Kenangan (1993 - 2013)





Assalamulaikum,

Mungkin ramai yang dh tgk video ini.. tp aini nak share bagi yang blum tgk lg.. betapa sayangnye orang2 arab di turkey in sgt sayang pada arwah Ahmad Ammar.. semoga rohnya dirahmati Allah S.W.T. dan ditempatkan bersama org2 yang beriman.. 

Beruntung mak dan ayah dpt anak mcm arwah..



With Love,

Nov 12, 2013

Mineral Coffee and BB Plus

Assalamualaikum

Apa Khabar? Comment allez-vous..? Come stai..? How are you? 
Itulah ayat khabar yang aini tahu dalam bahasa french dan italy.. lama sgt tak pratice bahasa tu so semakin lama semakin lupa la..huhu.. rugi kan.. rs cam nak belajar alik tp tgk la mcm mana..


Smlm aini sempat register new distributor daripada Klang.. jual produk ni mmg cepat habis.. mcm jual goreng pisang panassss...hehe.. Zihan my new agent from klang, jual Sabun Marine Essence Bodywash and Shampoo.. Sesiapa yang duk sekitar Klang boleh lah contact dia Zihan 019-3045074. She is very friendly, cute and have an adorable lil princess.. kecian smlm jumpa dia princess dia kurang sihat..

Another agent my college friend Nur Khadijah from Kuala Lumpur, jual Sabun Marine Essence Bodywash, Shampoo and Mineral Coffee.. boleh contact Nur Khadijah 019-6475310 bagi yang duk sekitar Kuala Lumpur ye..

Walaupun di siang hari Aini keje di pejabat, malam lak dgn keje part time amat menyeronokkan.. skimanye ayat..hehe.. rezeki makin lama makin bertambah.. cakap apa..??? ALHAMDULILLAH.. (^_^)

Aini sempat restock mineral coffee, coffee ni mmg ramai yang order.. elok utk kesihatan bg yang ada darah tinggi, gastrik, kencing manis, bdn letih, x cukup tido, tenaga kurang, Asma dan mcm2 lg boleh minum mineral coffee ni.. Coffee ni bukan coffee yang kite biasa minum, coffee ni dicampurkan dgn garam buluh yang digantikan dgn gula.. rasanya sgt sedap, tak manis dan tak pahit.. just niceeee... 

Harga Mineral Coffee 1 kotak (20 sachet)
RM26.50 Semanjung
RM27.50 Sabah & Sarawak
Harga tidak termasuk postage..

Bagi yang berminat nak jadi distributor/business partner Aini leh contact/watsapp/sms 012-3004324


With Love,

Nov 4, 2013

Seronok bersama GLAM

Assalamualaikum,

Hi readers, how are you..? Sorry again Aini dh lama tak update blog.. InsyaAllah kalau aini berkesempatan nak blogging aini update ye.. mostly aini byk blogwalking daripada blogging.. Keadaan fizikal aini yang tak berapa baik.. kerap semput di tengah malam sbb musim hujan sekarang ni tp business tetap berjalan.. Alhamdulillah dengan izin Allah, aini bertemu dgn GLAM (Green Leaders Academy Malaysia) yang byk membantu aini dari segi financial.. Utk join business ni kite susah dahulu kemudian baru kite senang.. InsyaAllah satu hari nanti Aini nak jadi macam mentor aini iaitu Hanis Haizi.. A millionaire young lady in Malaysia.. Dia dah travel more than 10 countries every year dengan hanya PERCUMA.. yup.. klau tak percaya tgklah blog beliau tajuk Free Trips di atas ye.. Baru2 ni, Hanis pergi Seoul, Korea bulan September bersama dengan Leader Aini ElyaRoza.. Elya is the 1st time pegi free trip tahun ni.. InsyaAllah Aini next year plak..hehe

Apa yang FREE ye..? Bukan free tiket flight sahaja malah FREE penginapan, makan minum, bus trip, jalan2 sana sini semuanya free.. kite hanya bawak poket money je utk beli souvenirs for family and friends.. Best kan..? 

Jom tgk gambar Mentor & Leader Aini ke Seoul, Korea..
(lagu background blog ni sesuai tak utk tgk gmbr2 ni..) hehe

DAY 1
CDM Hanis Haizi & CDM Razalin Zain (Founder of GLAM) with my Leader ElyaRoza & hubby

Transportation pun ditaja juga ye

Laju je beli souvenirs ye Elya..? hehe
Thank you for the souvenirs dear

With K-POP performance


Mana Elya ni.. Aini nmpk Hanis je..hehe

DAY 2
Huhu..cantik kannnnnnn?? I am so in love..

Hanis Haizi's Protege.. Mana Elya.. haaa tu dia..nape tak pndg camera..

Night View..very nice

DAY 3
My Sweet Mentor.. Hanis Haizi

Lunch dalam Crusie tau.. FREE lg tu.. 

I believe i can fly..

Seronok tak tengok dorang travel..? Aini lagilah..hehe
Nak tak dpt free trip ke nagara orang, hotel penginapan free, makan dan makan dan makan free,
dan macam2 lagi..hehe

Meh contact Aini..kite jumpa, minum2 dulu..kenal2 dulu ye..
InsyaAllah kite akan berjaya sama2 nnt..

Watsapp / sms
Aini 012-3004324



With Love,

Oct 30, 2013

Calling for GLAM junior..


You guys interested..??
Let's feel the beauty of side income as a Junior GLAMpreneur
you will get you first income up to RM3000

Contact Aini 012-3004324
Email: noorainimohdhalim@yahoo.com

With Love,

Oct 28, 2013

Motivasi Pagi: Kelebihan Istighfar

Assalamualaikum & Salam Sejahtera... 

  
Istighfar & Taubat

Istighfar sering diertikan dengan permohonan ampun kepada Allah s.w.t. atas dosa atau kesalahan yang dilakukan. Lazimnya jika seseorang melakukan kesalahan dan kemudian menyesal akan perbuatannya itu, maka istighfar yang disertai dengan niat taubat yang ikhlas akan dilafazkan dengan harapan agar dosa atau kesalahan yang dilakukan akan diampunkan oleh Allah s.w.t. 

 
Kelebihan Istighfar 

Jika dilihat pada pengertian istighfar, maka tiada perbezaan antara istighfar dan taubat. Dari satu sudut, istighfar dan taubat mempunyai maksud yang sama iaitu kembali kepada Allah s.w.t. Keduanya mempunyai persamaan dalam permohonan untuk menghapuskan segala noda dan dosa yang telah dilakukan. 


 Kelebihan Taubat & Istighfar
Jaga Diri, Hiasi Peribadi. Selamat Beramal & Wasalam. 

With Love,

Oct 21, 2013

BERSANGKA BAIK VS BERTERUS TERANG

Assalamualaikum 

Renungan Hari Isnin.. (^_^)

Jom belajar melatih diri dalam keadaan ini. Sebagai manusia, kita memang tak boleh lari daripada berdepan dengan masalah ini. Tidak mampu 'bersangka baik' memerlukan kepada penerangan. Tak mampu 'berterus terang' memerlukan kepada bersangka baik.

Pinjam kata-kata Ustaz Hasrizal Abdul Jamil: "Ubat mujarab bagi menyembuhkan penyakit dalam hubungan sesama manusia adalah UKHUWAH".



Cth: Kucing ni tak boleh berterus terang, jadi bersangka baiklah ツ 




FADHILAT BERSANGKA BAIK

Bersangka baik juga mempunyai banyak kebaikan dan kelebihannya. Antaranya adalah: 

1. Mengelakkan manusia dan ummah daripada berpecah-belah antara satu sama lain yang akan merugikan masyarakat dan Negara bak kata pepatah ‘Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati’.

2. Dapat membersihkan hati dari titik-titik hitam dan mencegah perkara-perkara mungkar dari terus bersarang di hati kita,

3. Selalu merasa bahagia atas kejayaan yang dicapai orang lain walaupun diri sendiri belum berjaya. 

4. Mewujudkan sikap ingin bersaing antara satu sama lain. Kerana umat Islam yang mempunyai sikap ingin bersaing dengan orang yang telah berjaya akan mendatangkan keuntungan kepada semua umat Islam termasuk dirinya sendiri.

5. Hubungan persahabatan dan persaudaraan menjadi lebih baik. Apabila hati bebas dari bersangka buruk terhadap, maka yang ada dalam hatinya adalah sangkaan yang baik-baik sahaja. Sudah pasti hatinya bertambah cinta pada saudaranya itu dan dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim sesama manusia. 

6. Mengelakkan daripada penyesalan dalam hubungan manusia sesama manusia kerana menuduh manusia lain tanpa bukti yang kukuh. Firman Allah; (Surah Al-Hujurat, 49; Ayat 6)

“Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara yang tidak diingini Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) – sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.” 

With Love,

Oct 18, 2013

Mineral Coffee anyone..?


Assalamualaikum,

Gambar di atas ni cukup menggoda kan.. can feel the taste of aroma coffee.. mesti ramai yang suka minum coffee tp kadang2 coffee ni ada juga wat kite sakit kepala disebabkan caffeine yg byk.. 

Tp tidak pada Mineral Coffee.. 
Aini dan hubby Aini sendiri minum untuk kali pertama.. Pada hujung minggu Aini berjalan di KL dr pagi sampai lah ke petang Sabtu Ahad non-stop so malam tu mmg kami rasa weak sgt dgn badan yang letih.. Mmg rasa nak baring 1 hari.. so malam tu Aini and hubby minum Mineral Coffee utk dapatkan tenaga balik dan pada keesokan harinya, kami rasa agak fresh and lenguh2 badan pun rasa kurang..mmg puas hati..

Keberkesanan Mineral Coffee ni boleh neutralkan asid dalam badan, boleh buat untuk diet harian, boleh mencegah kencing manis, gastrik, mgrain, asma, boleh stabilkan teknan darah, merendahkan risiko sakit jantung and most important is it's HALAL..

Bagi yang workaholic pun leh try minum ni mmg totally segar mata tu.. Ada sampai minum mineral coffee ni byk sampai ke subuh pun mata leh segar and masih bertenaga tp jgn lah minum kerap ye macam setiap sejam minum nnt tak tido seminggu susah plak kan..hehe

Aini cerita serba sedikit mengenai Mineral Coffee ye..

Aroma istimewa Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

KEBERKESANAN : 
Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
Melegakan tekanan.

CARA PENGAMBILAN:
Bancuhkan sebungkus Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.





Tak mahal pun Mineral Coffee ni.. harga dia hanya RM26.50 sahaja

Kalau nak beli banyak harga boleh nego! 
And kalau nak jadi agent pon boleh, 

boleh pergi ke GOLD COAST free of charge!!

Leh contact Aini 012-3004324
or emel noorainimohdhalim@yahoo.com


With Love,

Followers