Daisypath Anniversary tickers

Mar 21, 2013

Tahun ni x derma darah

Assalamualaikum,

hi..readers..


Pernah derma darah tak..? BE pernah skali itupun pun pada tahun 2010. Pastu last week ada lah kuar emel yg kt Blok B1 ada wat derma darah.. BE ingat nak derma lah tp nasib malangnye, sehar sebelum tu BE migrain tp pergi jugak nk tgk kot2 leh derma ke tak.. 

Bila nama BE sampai 1s counter dia bg borang dan suruh kite makan dulu.. Ada mee doreng dan bee hoon doreng..Masa pagi tu mmg BE lum mkn lg, so dpt mkn freelah..hehe. Selepas hbs makan BE tulis apa yg patut kt borang tu dan bila giliran aini utk check up sblm ambik darah nurse suruh timbang berat badan.. Bila BE tgk berat badan BE 64kg..terkejut gak sbb kt umah timbang sendiri jd 68kg.. (yang mana satu betul ni??) pastu dia cucuk jarum kt jari nak test darah jenis apa.. BE darah jenis O..mmg dh lama tau la sbb pernah derma darah dulu. Bila dia ambik darah masuk dlm cup kecik yg ada luquid tu, dia nak test sama ada darah kite timbul ataupun tak.. so bila tgk darah BE duk salam elok je.. Pastu g sebelah lak..check BP.. dia kata BP BE naik 130.. so mmg xleh derma lah.. tingginye BP BE.. mungkin sbb migrain kot.. Tp dlm masa yg sama hati BE kata selamat..haha (nak derma darah tp takut jarum..huhu)

6 comments:

Ratu Hatiku said...

xpernah derma darah, dulu nak derma berat x cukup sgt... :D

Nasuha said...

Saya teringin nk derma darah...

BrightEye said...

nnt ada kesempatan leh lah derma darah..atleast kite dpt bantu org yg memerlukan dan guna kite dpt darah yg baru.. (^_^)

BrightEye said...

Akk kene mkn byk2 baru akk derma darah ye..hehe

Elya Roza said...

Elya x berani derma daah

BrightEye said...

BE pun tak berani tp beranikan diri gak..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
With Love,