May 10, 2013

Kelebihan Biozone Food Purifier




Mudah ~ Selamat ~ Bersih

Apa kelebihan Biozone Food Purifier..? Biozone ni bukan sahaja utk purifikasi ayam yang Aini post tempoh hari.. klik sini. Ia juga boleh digunakan untuk daging, makanan laut, sayur-sayuran, buah-buahan, botol anak dan lain2..

Biozone Food Purifier mempunyai tiub silikon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air dan juga ia menggunakan bahan gantian rintang ozon untuk memastikan keberkesanan maksimum serta menjaga keselamatan pengguna. Batu seramik yang digunakan adalah batu seramik halus gred A. Ia berfungsi untuk menghasilkan gelembung bagi menjalankan proses purifikasi.

Tiub silikon yang digunakan adalah 100% bergred medikal supaya tiada tindak balas kimia dengan ozon. Ia menyalurkan ozon yang dijana oleh Biozone Food Purifier untuk menjalankan proses purifikasi.

Untuk proses purifikasi semua jenis makanan ada tempohnya. Contohnya:

1) Buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut memerlukan masa selama 15 minit. 
2) Hanya daging (ayam, kambing dan lembu) memerlukan masa selama 30 minit. 
3) Masa operasi yang maksimum bagi Biozone Food Purifier ialah 45 minit di mana ia boleh digunakan untuk tujuan mandian atau kegunaan peti sejuk.

Kalau kite kerap guna Biozone Food Purifier di rumah ia tidak menggunakan kuasa elektrik yang banyak. Ia hanya menggunakan kuasa eletrik yang minimum 35W saje, mcm kita nyalakan sebiji mentol di rumah. Apabila kite purifikasi makanan, segala nutrien pada makanan itu masih dikekalkan sekiranya kite menggunakan alat purifikasi yang berada dalam keadaan baik.
Kegunaan Biozone Food Purifier, kite tidak boleh menggunakan mangkuk plastik kerana bukan semua plastik adalah bahan perintang ozon. Cara yang terbaik adalah menggunakan mangkuk tahan karat atau mangkuk kaca.

  
Biozone Food Purifier boleh membersihkan botol susu baby tapi tidak menggalakkan proses purifikasi secara terus sbb ia plastik. Kite boleh purifikasikan air dengan menggunakan bekas kaca kemudian menggunakan air tersebut untuk membersihkan botol susu bayi.

 
Klau nak minum pun kite boleh guna Biozone Food Purifier dgn tempoh 3minit sahaja dan juga boleh untuk cuci muka dgn air yang telah dipurifikasi. 

Aini sendiri sudah merasa dan masih lagi menggunakannya.. Readers pun boleh cuba juga. 

Berminat..? Boleh emel Aini,
noorainimohdhalim@yahoo.com
or 
sms/watsapp: 012-3004324

Free demonstration..
Have a nice day
With Love,

No comments:

Followers