Daisypath Anniversary tickers

Jun 28, 2013

Salam Jumaat...IBU

Assalamualaikum..

IBU adalah manusia yang paling BERHAK dilayan dengan SEBAIK-BAIKNYA

Abu Hurairah R.A. berkata: Seorang lelaki datang menemui Rasulullah SAW dan bertanya:“Siapakah manusia yang paling berhak untuk aku layan dengan sebaik-baiknya?” Baginda menjawab: “Ibu kamu.” Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?” Baginda menjawab: “Ibu kamu.” Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?” Baginda menjawab: “Ibu kamu.” Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?” Baginda menjawab: “Ayah kamu.”
-Sahih Muslim-

IBU adalah manusia yang paling BERHAK dilayan dengan SEBAIK-BAIKNYA

Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya) dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah(Allah) jua tempat kembali (untuk menerima balasan).

Dan jika mereka berdua mendesakmu supaya engkau mempersekutukan denganKu sesuatu yang engkau dengan fikiran sihatmu tidak mengetahui sungguh adanya maka janganlah engkau taat kepada mereka dan bergaullah dengan mereka di dunia dengan cara yang baik dan turutlah jalan orang-orang yang rujuk kembali kepadaKu (dengan tauhid dan amal-amal yang soleh). Kemudian kepada Akulah tempat kembali kamu semuanya, maka Aku akan menerangkan kepada kamu segala yang kamu telah kerjakan.
(Luqman 31:14-15)

Perkongsian:
Dalam dunia ini ibu adalah orang yg pertama sekali utk kita layan dengan sebaik-baiknya. seperti dalam hadith yg diriwayatkan Sahih Muslim, sehingga 3x Rasulullah sebut ibu, kemudian barulah bapa....

Firman Allah dalam surah Luqman ayat 14 menerangkan kewajipan berbuat baik kepada ibu, dan peringatan bahawa kesusahan yg telah dihadapi oleh ibu ketika mengandungkan anaknya. Maka hendaklah kita bersyukur kepada Allah SWT.

Surah yg sama ayat 15 pula menerangkan bahawa sekiranya ibu itu menyuruh kepada syirik, barulah Allah memerintahkan supaya tidak mentaatinya akan tetapi sekalipun ibu telah syirik, Allah tetap memerintahkan supaya kita melayan atau bergaul dengan cara yg baik.

Begitulah mulianya martabat seorg ibu bagi seorg anak sehingga seorang sahabat bernama Jahimah radhiallahu 'anh datang menemui Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam meminta pandangan baginda untuk dia ikut serta dalam ekspedisi Jihad. Rasulullah bertanya: “Adakah kamu masih mempunyai ibu?” Jahimah menjawab: “Ya.” Lalu Rasulullah bersabda: “Tinggallah bersamanya kerana sesungguhnya syurga terletak di bawah tapak kakinya.”

Wallahua'alam.

With Love,

Jun 25, 2013

I will be back soon


Assalamulaikum,

Hi readers..sorry for being silent for quite a long time.
I will be back as soon as I recover from asthma attack..


With much much love,

Jun 14, 2013

Income 6 angka..?

Assalamualaikum,


Sape xnk income 6 figures kannnn..?

Come let set appointment and i will show you how..

Aini 012-3004324/
noorainimohdhalim@yahoo.com

With Love,

Jun 11, 2013

Let's be part of GLAM

Assalamualaikum,

Hi readers..how are you..? Do you want to be part of GLAM..? I know i did.. Alhamdulillah ramai yang ingin tahu apa itu GLAM (Green Leaders Academy Malaysia). GLAM bukan saje ada di Malaysia malah sudah sampai ke GLAM Qatar, GLAM United Kingdom, GLAM Singapore & GLAM Brunei. 

Ramai golongan muda yang jadi GLAMpreneur, yang dh pencen pun ada.. Aini bagi contoh salah seorang GLAMpreneur yg berjaya, Hanis Haizi

Hanis dulu graduate Civil Engineering, tak pernah kerja slps tamat belajar. Hanis mula buat bisnes ni tahun 2009 dan side incomenye yg pertama Hanis dpt 6 figure dalam masa 2 tahun.. tahun ke-3 Hanis dh bukak training center iaitu GLAM. 

Seronok kan klau kite jd mcm Hanis..? She's very humble and willing to help us to achieve like her. Nak harapkan gaji kite sebulan mana cukup utk diri sendiri kan..? Nak bayar hutang kereta, rumah, bil2 semua tp untuk diri sendiri mcm mana..? Setelah Aini join GLAM, 1st income aini dpt 4figure..Mmg x usik duit gaji kite pun..Syukur Alhamdulillah..

Come and be part of GLAMpreneurs. We work as a team.. This is not MLM.. This is GLAM.. we work together..we won't let u leave all by your self.. we will always be on your side no matter what.


GLAM juga dh byk publish di media dan tv contohya, 
Berita Harian, Utusan, Majalah Nur, Hijabista, Intrend, Nona, Harmoni,  TV9 & NTV7

Ramai yg drpd GLAMpreneur dpt masuk majalah dan tv untuk berkongsi kejayaannya setelah join dlm GLAM. Aini pun nak macam mereka juga dan readers pun boleh.

And one more..!!!

Try read this.. and you will think that one day you'll become like her.. (^_^)

Hubungi aini utk tahu lebih lanjut..
012-3004324 (Aini)

With Love,

Jun 10, 2013

Bercuti di Langkawi

Assalamualaikum,

Emmm Aini ada bg tau yg Aini nak update gmbr masa pegi holiday kt Langkawi..ingat tak..? Klau tak ingat xpelah..Aini pun x ingat ms bila Aini ckp tu..hehe. Sorry lah Aini lmbt update gmbr sbb ms Aini bercuti ni tahun lps punya lepas raya 2012.. Aini nak share gmbr yg Aini suka tp x byk lah..Aini g sana naik Air Asia.. Flight masa tu ptg kul 6 lbh, bila dah sampai flight delay sampai kul 8 lbh, punya lah penat menunggu..masa tu x makan apa lagi.. Nak makan bende heavy dh xleh kuar dh...mkn pau yg tak berapa cedap ler..mahal lak tu..huhu..

Ok enjoy watching..

Day 1




Masa tgh jln2 tu ada jumpa budak arab ni bukan anak mat saleh tau..
dia senyum sambil salam tangan Aini, tebal tul tgn dia..hehe

Wajib pegang meow2 ok..


Day 2

Kubur Mahsuri

Rumah Mahsuri, siap leh tgk dlm lg..
Bilik air xde lah, mungkin kt luar kot. Belah kanan tu xleh masuk sbb x brape stable

Day 3

On the way to Tasik Dayang Bunting

Kitorg dah mandi tau tp nmpk cam x mandi kan..? hehe

Dayang Bunting.. nmpk tak bukit tu ada bentuk mcm org mengandung tgh baring?

Kat tempat Dayang Bunting..kene naik tangga bertingkat2..
masa tu Aini tgh sakit lutut sgt tp terpaksa naik gak.. hubby lah tolong..huhu

Akhirnya dah sampai


Kene pakai life jacket klau x Aini akan tenggelam, lama x swimming..
Bukan air laut tau..its between the hills..

Selepas pegi Tasik Dayang Bunting, kami terus ke Pulau Beras Basah plak..

"Maggi...!!Maggi..!!"


Day 4



Where's Aini?

ehem.. saje gatai nak tunjuk u all..hehe


And last but not least..

hehe..hubby Aini melawak je.. (^_^)

Kata x byk gmbr nak upload tp nmpk cam byk je..hehe
Itu la aktiviti Aini di Langkawi bersama keluarga hubby Aini..
Pergi sana 4 hari mmg tak cukup..next time nak g sana bwk kereta lak, leh beli brg byk2..

With Love,

Jun 7, 2013

My artwork..

Suka tak..? nnt Aini upload lagi ye.. drawing ni masa Aini tgh boring..hehe

guna photoshop

lukis dgn pen hitam..(tu tangan aini) hehe

With Love,

Success story in GLAM

Assalamualaikum..


Introducing my Mentor : Hanis Haizi



From a plain housewife
mother of two 
.
.
.
to


A successful online business woman,
Premium Beautiful *Top Agent


Making from few thousands 
to hundredth of thousands of Ringgit monthly
income in 2 years by
just doing this online business

.
.
.


She was featured in..

Berita Harian -Mac 2011


NUR..


NONA..

HIJABISTA..



HARMONI..



And special interviews at TV Shows..


Bella, NTV7



Saafiyya, TV9



Personally, it is very IMPORTANT 
to be in the RIGHT GROUP
and to have a GREAT MENTOR,
to ACHIEVE YOUR DREAMS!

  

Ramai antara kita sedar, 
dan ramai jugak
yang buat-buat tak nampak...


Rakan - rakan kita ramai 
yang dah mula mencari-cari 
pendapatan sampingan
untuk memperbaiki taraf hidup masing-masing, 


Dan mereka BERJAYA.
tapi...


KITA BILA LAGI??

012-3004324 (Aini)
noorainimohdhalim@yahoo.com

With Love,

Jun 3, 2013

Project Duit Raya is on guys..

Assalamualaikum


Nak dpt side income more than 4 figures..?
Don't worry GLAM akn ajar anda from A to Z..
Our leaders will guide you until u success..

Untuk tahu lebih details boleh watsapp/sms Aini 012-3004324 

With Love,

Followers