Daisypath Anniversary tickers

Oct 30, 2013

Calling for GLAM junior..


You guys interested..??
Let's feel the beauty of side income as a Junior GLAMpreneur
you will get you first income up to RM3000

Contact Aini 012-3004324
Email: noorainimohdhalim@yahoo.com

With Love,

Oct 28, 2013

Motivasi Pagi: Kelebihan Istighfar

Assalamualaikum & Salam Sejahtera... 

  
Istighfar & Taubat

Istighfar sering diertikan dengan permohonan ampun kepada Allah s.w.t. atas dosa atau kesalahan yang dilakukan. Lazimnya jika seseorang melakukan kesalahan dan kemudian menyesal akan perbuatannya itu, maka istighfar yang disertai dengan niat taubat yang ikhlas akan dilafazkan dengan harapan agar dosa atau kesalahan yang dilakukan akan diampunkan oleh Allah s.w.t. 

 
Kelebihan Istighfar 

Jika dilihat pada pengertian istighfar, maka tiada perbezaan antara istighfar dan taubat. Dari satu sudut, istighfar dan taubat mempunyai maksud yang sama iaitu kembali kepada Allah s.w.t. Keduanya mempunyai persamaan dalam permohonan untuk menghapuskan segala noda dan dosa yang telah dilakukan. 


 Kelebihan Taubat & Istighfar
Jaga Diri, Hiasi Peribadi. Selamat Beramal & Wasalam. 

With Love,

Oct 21, 2013

BERSANGKA BAIK VS BERTERUS TERANG

Assalamualaikum 

Renungan Hari Isnin.. (^_^)

Jom belajar melatih diri dalam keadaan ini. Sebagai manusia, kita memang tak boleh lari daripada berdepan dengan masalah ini. Tidak mampu 'bersangka baik' memerlukan kepada penerangan. Tak mampu 'berterus terang' memerlukan kepada bersangka baik.

Pinjam kata-kata Ustaz Hasrizal Abdul Jamil: "Ubat mujarab bagi menyembuhkan penyakit dalam hubungan sesama manusia adalah UKHUWAH".



Cth: Kucing ni tak boleh berterus terang, jadi bersangka baiklah ツ 




FADHILAT BERSANGKA BAIK

Bersangka baik juga mempunyai banyak kebaikan dan kelebihannya. Antaranya adalah: 

1. Mengelakkan manusia dan ummah daripada berpecah-belah antara satu sama lain yang akan merugikan masyarakat dan Negara bak kata pepatah ‘Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati’.

2. Dapat membersihkan hati dari titik-titik hitam dan mencegah perkara-perkara mungkar dari terus bersarang di hati kita,

3. Selalu merasa bahagia atas kejayaan yang dicapai orang lain walaupun diri sendiri belum berjaya. 

4. Mewujudkan sikap ingin bersaing antara satu sama lain. Kerana umat Islam yang mempunyai sikap ingin bersaing dengan orang yang telah berjaya akan mendatangkan keuntungan kepada semua umat Islam termasuk dirinya sendiri.

5. Hubungan persahabatan dan persaudaraan menjadi lebih baik. Apabila hati bebas dari bersangka buruk terhadap, maka yang ada dalam hatinya adalah sangkaan yang baik-baik sahaja. Sudah pasti hatinya bertambah cinta pada saudaranya itu dan dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim sesama manusia. 

6. Mengelakkan daripada penyesalan dalam hubungan manusia sesama manusia kerana menuduh manusia lain tanpa bukti yang kukuh. Firman Allah; (Surah Al-Hujurat, 49; Ayat 6)

“Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara yang tidak diingini Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) – sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.” 

With Love,

Oct 18, 2013

Mineral Coffee anyone..?


Assalamualaikum,

Gambar di atas ni cukup menggoda kan.. can feel the taste of aroma coffee.. mesti ramai yang suka minum coffee tp kadang2 coffee ni ada juga wat kite sakit kepala disebabkan caffeine yg byk.. 

Tp tidak pada Mineral Coffee.. 
Aini dan hubby Aini sendiri minum untuk kali pertama.. Pada hujung minggu Aini berjalan di KL dr pagi sampai lah ke petang Sabtu Ahad non-stop so malam tu mmg kami rasa weak sgt dgn badan yang letih.. Mmg rasa nak baring 1 hari.. so malam tu Aini and hubby minum Mineral Coffee utk dapatkan tenaga balik dan pada keesokan harinya, kami rasa agak fresh and lenguh2 badan pun rasa kurang..mmg puas hati..

Keberkesanan Mineral Coffee ni boleh neutralkan asid dalam badan, boleh buat untuk diet harian, boleh mencegah kencing manis, gastrik, mgrain, asma, boleh stabilkan teknan darah, merendahkan risiko sakit jantung and most important is it's HALAL..

Bagi yang workaholic pun leh try minum ni mmg totally segar mata tu.. Ada sampai minum mineral coffee ni byk sampai ke subuh pun mata leh segar and masih bertenaga tp jgn lah minum kerap ye macam setiap sejam minum nnt tak tido seminggu susah plak kan..hehe

Aini cerita serba sedikit mengenai Mineral Coffee ye..

Aroma istimewa Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

KEBERKESANAN : 
Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
Melegakan tekanan.

CARA PENGAMBILAN:
Bancuhkan sebungkus Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.





Tak mahal pun Mineral Coffee ni.. harga dia hanya RM26.50 sahaja

Kalau nak beli banyak harga boleh nego! 
And kalau nak jadi agent pon boleh, 

boleh pergi ke GOLD COAST free of charge!!

Leh contact Aini 012-3004324
or emel noorainimohdhalim@yahoo.com


With Love,

Oct 14, 2013

Salam Aidiladha


Salam Aidiladha bagi kaum muslim..

Sape yang balik kampung tu, bawak kereta elok2 ye..

With Love,

Oct 4, 2013

Thank you to my beloved friends..


Thank you dear friends.. U guys really surprised me..

With love,

Oct 3, 2013

Harga untuk Biozone Food Purifier

Assalamualaikum,

Ramai yang tidak tahu  atau mungkin buat buat tidak tahu makanan mentah yang kita banyak mengandungi bahan-bahan kimia yang merbahaya. Cuba kita kaji ramai muda mudi diserang penyakit-penyakit seperti high kolestrol, sakit jantung, darah tinggi , kanser dan macam macam lagi. Salah satu sebab ialah daripada pemakanan kita. Contoh nya ayam disuntik hormone, antibiotic disuntik untuk jadikan ayam2 ni gebu gebu dalam masa yag singkat.

Ramai yang sedar , Biozone Food purifier ni MEMANG bagus...tapi sorry to say elya agak pelik ada yang kata product ni sangat mahal. nanti dah sakit, bil hospital mahal ke tak ? Padahal beli gadget or benda2 yang lain yang tidak mendatangkan manfaat dengan harga RM2000 keatas mampu. 

Biozone ni ada warranty selama setahun, Service maintainance FOC selama 2 tahun.
Kalau nak bayar ansuran,  RM1,750 retail price , Sebulan RM200.
If ada yang yang beli secara cash atau credit card, harga Biozone RM1650 .

Mahal ke?
Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, kita jangan berkira tentang product yang berkualiti begini. Readers perlu buat research tentang biozone ni, fikir tentang pemakanan kita. Aini tahu if product ni advertise di TV, pasti ramai yang membelinya..kan?

Dapatkan lah BIOZONE FOOD PURIFIER  untuk elakkan penyakit kronik 10 tahun akan datang...

So jangan lah pandang remeh kualiti makanan yg readers makan.. nanti dah dapat penyakit banyak pulak bil hospital yang perlu bayar...

Tak salah sama2 kita beringat  untuk kepentingan bersama (^_^)

Gambar dibawah ni gambar2 sebelum dan selepas menggunakan BIOZONE FOOD PURIFIER.


Buih2 drpd ayam tu slps dibakar masih tak boleh hilang dan masih lagi kekal seperti plastik..
So mcm tu lah bende tu dlm badan kite..

Sayur yang layu, boleh jadi segar kembali


Boleh hubungi aini atau emel di noorainimohdhalim@yahoo.com utk tahu lebih lanjut..
If you love your kids and your family, get BIOZONE FOOD PURIFIER now..

Free demonstration

With Love,

Followers