Daisypath Anniversary tickers

Nov 29, 2013

Keburukan Memakan Organ Dalaman Binatang Atau Haiwan

Keburukan Memakan Organ Dalaman Binatang Atau Haiwan 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. Sains juga menggalakkan makan hati kerana khasiat zat besinya yang sangat diperlukan manusia. Tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Mana kita mesti pilih?



Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. Jadi kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam.


Kebanyakan ayam di pasaran hari ini telah disuntik bahan kimia untuk mempercepat tumbesarannya kerana didorong oleh permintaan pasaran yang semakin meningkat. Bahan kimia yang berbahaya ini akan dikumpulkan di hati.


Kandungan racun dalam hati:
- Antibiotik tylosin

- Penisilin
- Oxytetracycline
- Kanamycin.


Kandungan bahan kimia didalam hati ayam juga boleh menyebabkan kesan teratogenik, kesan karsinogenik Kesan teratogenik boleh menyebabkan kesan buruk kepada ibu mengandung, terutama kepada janin. Kandungan boleh mengalami keguguran atau bayi cacat. Manakala kesan Karsinogen boleh menyebabkan kanser. Ginjal juga merupakan organ penting dalam badan dan berfungsi untuk membuang sisa metabolisme dan racun dalam bentuk urin, yang kemudian dikeluarkan dari tubuh.

Walau pun Nabi berkata jangan tetapi ulamak lebih menjatuhkan hukum makhruh dalam keadaan ini dan bukan mengharamkannya.

Organ dalaman adalah organ selain daging yang terkandung dalam tubuh haiwan seperti:
- Hati

- Paru-paru
- Perut
- Hempedal
- Buah pinggang
- Jantung
- Telur ayam yang belum keluar dari perut ayam
- Telur ikan


Saranan ilmu Sains bahawa memakan hati haiwan adalah baik untuk menambah darah adalah ilmu songsang yang diajar oleh orang Yahudi agar umat manusia menjadi tidak sihat . Orang Yahudi ini beranggapan bahawa alangkah indahnya jika dunia ini dipenuhi oleh orang Yahudi sahaja. Mereka ingin membunuh umat lain selain Yahudi secara senyap. Orang Yahudi ini sangat mempelajari ilmu di dalam Al-Quran dan hadis cuma mereka tidak beriman sahaja. Ilmu Sains dari barat mengajar untuk memakan hati sedangkan orang Yahudi , Amerika dan England tidak makan hati . Memakan hati bukan sekadar tidak membantu meningkatkan paras hemoglobin darah malahan memakannya akan mengundang pelbagai mudharat lain yang Allah dan Rasul-Nya saja yang mengetahui dengan tepat.


With Love,

Nov 26, 2013

Thank you to 100 followers




Motif letak besar2 gmbr di atas padahal orang lain ada follower beratus-ratus and beribu-ribu.. xpe nak share jugak..hehe maklum lah since 2009 kot Aini ada blog, baru tahun ni dpt 100 followers.. 
Thank you yg follow aini tu.. hehe.. gedik kan Aini ni.. ? 


K lah.. next update would be fun topik.. nak tahu apa dia.. tunggu.. bye2 readers..

With Love,

Nov 22, 2013

"Keadaan abah bertambah baik"


Assalamualaikum,

Ada berita gembira daripada sahabat Aini (my officemate).. Abah dia mengidap diabetes dan masalah buah pinggang. Aini cadangkan agar abah dia gunakan Bio Velocity Sleep Mate atau panggilan pendek BVSM. Jadi kawan Aini ni berpakat beli bersama adik beradik dia untuk hadiahkan kpd abahnye.. Dengan kuasa Allah S.W.T. segala penyakit abahnye sembuh.. Jom baca cerita pendek kawan Aini..


"Assalamualaikum..smlm abah saya ke hospital buat check up bulanan kt hospital di Kluang...sblm tu biar sy cerita kondisi abah saya ni ye...

abah saya menghidap diabetes dah lama dlm 30thn ++ sbb ms muda dulu keje setiap kali keje luar mesti org belanja tak teh tarik air tin..dah selalu sgt minum kene la kencing manis..abah sy jgk menghidap darah tinggi. biasalah org kata pakej klu ada kencing manis mesti ada darah tinggi...then dah 2 kali abah kene serangan strok..tp alhamdulillah nyawa abah masih panjang abah recover..

nk dijadikan cerita bile dh strok mcm2 la penyakit susulan..doktor kate buah pinggang kecik sblh dan berfingsi tidak terlalu baik..sepanjang 2/ 3 thn g jmp doktor, doktor mesti ckp kite tgk dulu ye pak cik..klu makin teruk x lama lagi kene tanam base utk dialisis ye...Allah..tu yg kami sekeluarga nk jauhkan..nauzubillah..tp saya tabik spring kat mak sbb sabar jaga abah (bg sape yg ada family yg ada pesakit strok mesti tau mcm mana) ..walaupun dgn keadaan mak yg x begitu sihat (mak sakit lutut).

saya & adik beradik sntiasa berdoa agar kedua mak dan abah sentiasa sihat..nk dijadikan cerita..last AidilAdha kami adik beradik pakat belikan mak & abah tilam Bio Velocity daripada rakan saya Aini Azmeer...

so..sambung cite kt atas heheh..ms sy call smlm tanya apa kate doktor? mak kate doktor ckp , Eh, pak cik ni dah xperlu nk buat dialisis...ALHAMDULILLAH dgn kuasa Allah..yg diberi pertolongan melalui sahabat saya Aini keadaan abah bertambah baik...mak pun ckp kaki dia terasa ringan...syukur..

sekian, terima kasih... — feeling blessed "


Seronok bila Aini dpt tahu yg abahnye sembuh dan juga maknye..
Sesiapa berminat untuk memiliki Bio Velocity Sleep Mate aka BVSM boleh hubungi Aini ye.. Harganya x lah mahal sangat tetapi sangat lah berbaloi.. Harga BVSM RM1,288.00. 

Sesiapa nak wat part time agent/business partner Aini boleh pm Aini, nnt kite set appointment, kite kenal2, minum2 and dgr pruposal Aini.. It can change your life.. trust me..

Aini 012-3004324
noorainimohdhalim@yahoo.com

With love,

Nov 20, 2013

Ahmad Ammar Dalam Kenangan (1993 - 2013)





Assalamulaikum,

Mungkin ramai yang dh tgk video ini.. tp aini nak share bagi yang blum tgk lg.. betapa sayangnye orang2 arab di turkey in sgt sayang pada arwah Ahmad Ammar.. semoga rohnya dirahmati Allah S.W.T. dan ditempatkan bersama org2 yang beriman.. 

Beruntung mak dan ayah dpt anak mcm arwah..



With Love,

Nov 12, 2013

Mineral Coffee and BB Plus

Assalamualaikum

Apa Khabar? Comment allez-vous..? Come stai..? How are you? 
Itulah ayat khabar yang aini tahu dalam bahasa french dan italy.. lama sgt tak pratice bahasa tu so semakin lama semakin lupa la..huhu.. rugi kan.. rs cam nak belajar alik tp tgk la mcm mana..


Smlm aini sempat register new distributor daripada Klang.. jual produk ni mmg cepat habis.. mcm jual goreng pisang panassss...hehe.. Zihan my new agent from klang, jual Sabun Marine Essence Bodywash and Shampoo.. Sesiapa yang duk sekitar Klang boleh lah contact dia Zihan 019-3045074. She is very friendly, cute and have an adorable lil princess.. kecian smlm jumpa dia princess dia kurang sihat..

Another agent my college friend Nur Khadijah from Kuala Lumpur, jual Sabun Marine Essence Bodywash, Shampoo and Mineral Coffee.. boleh contact Nur Khadijah 019-6475310 bagi yang duk sekitar Kuala Lumpur ye..

Walaupun di siang hari Aini keje di pejabat, malam lak dgn keje part time amat menyeronokkan.. skimanye ayat..hehe.. rezeki makin lama makin bertambah.. cakap apa..??? ALHAMDULILLAH.. (^_^)

Aini sempat restock mineral coffee, coffee ni mmg ramai yang order.. elok utk kesihatan bg yang ada darah tinggi, gastrik, kencing manis, bdn letih, x cukup tido, tenaga kurang, Asma dan mcm2 lg boleh minum mineral coffee ni.. Coffee ni bukan coffee yang kite biasa minum, coffee ni dicampurkan dgn garam buluh yang digantikan dgn gula.. rasanya sgt sedap, tak manis dan tak pahit.. just niceeee... 

Harga Mineral Coffee 1 kotak (20 sachet)
RM26.50 Semanjung
RM27.50 Sabah & Sarawak
Harga tidak termasuk postage..

Bagi yang berminat nak jadi distributor/business partner Aini leh contact/watsapp/sms 012-3004324


With Love,

Nov 4, 2013

Seronok bersama GLAM

Assalamualaikum,

Hi readers, how are you..? Sorry again Aini dh lama tak update blog.. InsyaAllah kalau aini berkesempatan nak blogging aini update ye.. mostly aini byk blogwalking daripada blogging.. Keadaan fizikal aini yang tak berapa baik.. kerap semput di tengah malam sbb musim hujan sekarang ni tp business tetap berjalan.. Alhamdulillah dengan izin Allah, aini bertemu dgn GLAM (Green Leaders Academy Malaysia) yang byk membantu aini dari segi financial.. Utk join business ni kite susah dahulu kemudian baru kite senang.. InsyaAllah satu hari nanti Aini nak jadi macam mentor aini iaitu Hanis Haizi.. A millionaire young lady in Malaysia.. Dia dah travel more than 10 countries every year dengan hanya PERCUMA.. yup.. klau tak percaya tgklah blog beliau tajuk Free Trips di atas ye.. Baru2 ni, Hanis pergi Seoul, Korea bulan September bersama dengan Leader Aini ElyaRoza.. Elya is the 1st time pegi free trip tahun ni.. InsyaAllah Aini next year plak..hehe

Apa yang FREE ye..? Bukan free tiket flight sahaja malah FREE penginapan, makan minum, bus trip, jalan2 sana sini semuanya free.. kite hanya bawak poket money je utk beli souvenirs for family and friends.. Best kan..? 

Jom tgk gambar Mentor & Leader Aini ke Seoul, Korea..
(lagu background blog ni sesuai tak utk tgk gmbr2 ni..) hehe

DAY 1
CDM Hanis Haizi & CDM Razalin Zain (Founder of GLAM) with my Leader ElyaRoza & hubby

Transportation pun ditaja juga ye

Laju je beli souvenirs ye Elya..? hehe
Thank you for the souvenirs dear

With K-POP performance


Mana Elya ni.. Aini nmpk Hanis je..hehe

DAY 2
Huhu..cantik kannnnnnn?? I am so in love..

Hanis Haizi's Protege.. Mana Elya.. haaa tu dia..nape tak pndg camera..

Night View..very nice

DAY 3
My Sweet Mentor.. Hanis Haizi

Lunch dalam Crusie tau.. FREE lg tu.. 

I believe i can fly..

Seronok tak tengok dorang travel..? Aini lagilah..hehe
Nak tak dpt free trip ke nagara orang, hotel penginapan free, makan dan makan dan makan free,
dan macam2 lagi..hehe

Meh contact Aini..kite jumpa, minum2 dulu..kenal2 dulu ye..
InsyaAllah kite akan berjaya sama2 nnt..

Watsapp / sms
Aini 012-3004324



With Love,