Daisypath Anniversary tickers

Mar 31, 2014

KEAJAIBAN BIOVELOCITY SLEEPMATE

Assalamualaikum,

Apa itu bio velocity sleepmate?
Bio velocity sleepmate ni atau dikenali BVSM merupakan pelapik tilam kesihatan yang dapat memenuhi keperluan tidur kita. Boleh baca testimonial kawan opismate Aini tentang perkembangan abahnye yg ada masalah buah pinggang stage tinggi dan result menggunakan BVSM dlm masa seminggu.. 


Antara kebaikannya ialah: 

*Tenaga otak dipertingkatkan, melindungi otak dan meningkatkan minda
*Melambatkan proses penuaan, memanjangkan umur
*Menggalakkan pembaharuan sel kulit meningkatkan kecantikan kulit
*Menggalakkan pertumbuhan bayi dan kanak-kanak
*Menghilangkan kepenatan, memulihkan keadaan badan, menjana kembali tenaga
*Meningkatkan Daya tumpuan dan keupayaan membuat keputusan yang bijak


Teknologi Biovelocity Sleep Mate


Cara penghasilan Bio Velocity Sleep Mate
-Disuntik/disembur garam Laut Dalam
-Didedahkan pada cahaya matahari selama sebulan pada waktu pagi sahaja sebab masa ni ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk kesihatan.
-Gabungan teknologi dari Kajian selama 20 tahun, hasil kajian saintis Jerman, garam laut dalam dari Korea dan di kilangkan di Malaysia.

KENAPA GARAM ?
Rawatan garam sudah lama di amalkan di blok Soviet dan Eropah timur dan negeri China. Garam juga mainkan peranan penting dalam perubatan Islam dan gangguan makhluk halus serta penawar racun.
Di adun dalam bentuk Bio Velocity dengan kelajuan gelombang yang berupaya menembusi badan manusia, bergetar dan bertindak dengan molekul air dalam badan, ikatan air terputus terbebas tenaga dalam bentuk haba dan menghasilkan oksigen.
Bila haba di bebaskan ia melarutkan kolestrol yg tersumbat di salur darah juga larutkan darah beku di arteri jantung dan otak, darah lancar seluruh badan.
Bila darah lancar semua masalah kesihatan akan kembali dgn izinNya, hormon seimbang, pembaharuan sel berlaku sebab tu kita boleh jadi semakin sihat dan awet muda.

KENAPA TENAGA MATAHARI DAN GARAM NI DIPROSES PADA BVSM ?
● Sebab masa tidurlah renewal sel berlaku, tetapi hanya dengan tidur yang lena.
● BVSM membantu untuk dapatkan 'deep sleep' tanpa gangguan supaya segala proses penyembuhan berlaku dengan maksima yg mungkin
● Otak dapat berehat dari sebarang emosi, interaksi dan membuat keputusan
● Tidur yang lena dengan sleepmate akan pulihkan aura, tenaga dan juga jiwa yang tenang

7 SIFAT UTAMA KUASA TENAGA SEMULA JADI




Seriously , biovelocity sleepmate ni sangat2 bagus untuk kesihatan kita. Dah banyak testimonial BVSM ni. If ada ahli keluarga kalian yang ada penyakit stroke, separa lumpuh, migrain, lenguh2 badan, sakit kaki astham dan mcm2 lagi. Cuba ikhtiar dengan BioVelocity Sleepmate pula.Tak mahal pun RM1288 sahaja. Semua orang mampu milikinya.
Nak tahu detail? Contact Aini ye..



 photo 0360f634-8220-4772-944b-7d7bd870b99d_zpsd7874d1c.png

Perlu ke seorang anak tengking ayah depan org awam?

Assalamualaikaum

Selamat Pagi readers.. Aini nak kongsi satu kajian seorang ayah OKU dan anak perempuan. (cerita fakta)

This is so meaningful.. please bare in mind without them u wouldn't be here in this world.

Smlm 30 Mac 2014, masa Aini pergi beli brg dapur dgn hubby di Econsave Puncak Alam.. seorang ayah dan seorang anak di tmpt susu kotak dutch lady. Aini tgk anak dia mcm dlm sekolah menengah gitu. Fizikal ayahnya seorang OKU, ayah bersungguh2 tanya seorang staff Econsave psl kotak susu.. aini x brape focus apa yg ditanya but end up x jd ambik mungkin sbb apa yg ayahnye nak cr utk anaknye xde di situ. Ayahnye suruh jln dulu pegi tmpt lain pastu anaknye tengking ayah dia suruh jln dulu.. muka ayahnye sgt tenang dan terus jalan. Anaknye ikut blkg.. 

Perlu ke anak tengking ayahnye depan public camtu sekali..? Klau ayahnye takde boleh ke dia hidup? 
I know I'm not that perfect to say all this..
but remember
he is your father.. 

the only father in the world.. 

can other guy replace your father? 

No heart feelings k..

Think about it..


 photo 0360f634-8220-4772-944b-7d7bd870b99d_zpsd7874d1c.png

Mar 25, 2014

Remaja Habis Masa 10 Jam Sehari Untuk Berselfie



selfie5-565x377

London – Seorang remaja yang taksub untuk mendapatkan gambar potret dirinya (selfie) dengan sempurna cuba membunuh diri apabila gagal berbuat demikian.

Danny Bowman, 19, menghabiskan masa 10 jam sehari untuk mengambil hampir 200 keping gambar dirinya menggunakan telefon pintar.
Dia sanggup berhenti sekolah, tidak keluar rumah selama enam bulan, menurunkan berat badan sehingga 12 kilogram untuk menjadikan dirinya kelihatan sempurna dalam gambar.
Dia juga bertindak agresif apabila ditegur ibu bapanya.
Akhirnya, dia mengambil tindakan drastik untuk melepaskan diri dari ketaksubannya dengan mengambil dadah secara berlebihan namun berjaya diselamatkan ibunya, Penny.
Kini, dia cuba untuk kembali kepada kehidupan normal selepas menjalani terapi intensif di hospital untuk merawat ketagihan teknologi yang dihidapinya.
“Saya sentiasa cuba mendapatkan gambar terbaik diri sendiri dan apabila menyedari yang saya tidak mampu melakukannya, saya mahu membunuh diri.
“Saya kehilangan kawan, pelajaran, kesihatan dan hampir kehilangan nyawa,” kata Danny.
Kini, dia yang mula memuat naik “selfie” di Facebook sejak berusia 15 tahun sudah tujuh bulan tidak mengambil gambar seperti itu.
“Satu-satunya perkara paling penting bagi saya adalah mempunyai telefon pintar bersama saya supaya saya dapat memuaskan keinginan mengambil gambar sendiri pada bila-bila masa.
“Akhirnya saya sedar saya tidak mampu memuaskan keinginan saya.
Ramai yang tidak sedar apabila mereka memuat naik gambar “selfie” di Facebook atau Twitter, ia dengan cepat menjadi tidak terkawal.
Ia akan menjadi misi untuk mendapatkan penerimaan orang ramai melalui “like” atau komen memuji dan lama kelamaan akan menjadi taksub untuk melakukannya.
Ia akan merosakkan sesiapa saja,” katanya. – Agensi
credit to: 1malaysianews.com
Kesimpulannya.. nk berselfie boleh tp berpada-pada lah ye..sekian.. (^_^)
 photo 0360f634-8220-4772-944b-7d7bd870b99d_zpsd7874d1c.png

Mar 23, 2014

GLAMPRENEURS


Here i would like to share a word from my mentor Hanis Haizi where she is the founder of
 GLAM
 (Green Leaders Academy Malaysia)

GLAM Hebat, Saya Hebat, Pasti Hebat!!!

Alhamdullilah syukur ke hadrat Allah SWT , our seminar SM / SSM and for distributor telah di jalankan mengikut team CDM masing-masing.


Ini merupakan julung-julang kalinya dibuat pada tahun baru ini, memandangkan Kumpulan CDM Masing-masing berkembang dengan jayanya.


Sekalung tahniah kepada Team Dynamic Leaders Group, Team Aces, The Diamond Circle, Awesomazing Team, Beautiful CircleS, Professional Intelligent Network and Last but not least team Team Hanis Haizi protege.



Seminar ini berlangsung dari bulan January sehingga 1st March . Majority yang hadir adalah rakan-rakan kongsi yang masih baru dalam business ini with GLAMPRENEURS ( Green Leaders Academy Malaysia)



I'm feel so blessed to have these people under my wings. Bermula seorang diri dalam business ni , bekas suri rumah namun kekurangan diri bukan menjadi pengahalang untuk capai kejayaan, akan tetapi menjadi sebagai pendorong dan penguat semangat untuk terus mara kedepan.



Lagu Fikirkan Boleh sentiasa bermain-main di kotak pemikiranku di kala sedang meniti kejayaan. Apa pun yang kita lakukan dalam dunia ini, mesti sentiasa Yakin, dan tabah dengan apa yang kita usahakan.



I wish you all GLAMPRENEURS best of LUCK!! Semoga kejayaan milik kita!

---------------------------------------------------------

Itulah mentor Aini dalam business GLAM
Aini sgt beruntung mempunyai mentor seperti Hanis yang sentiasa guide kite bila2 masa sahaja.

Ingin tahu tentang GLAM boleh sms/watsapp Aini..
Kite pi minum2 dulu dan kenal2 ye..

 photo 0360f634-8220-4772-944b-7d7bd870b99d_zpsd7874d1c.png

Ku tak RELA

Assalamualaikum,

Apa khabar readers? Ada rindu sama Aini tak? Maaf ler sejak akhir2 ni Aini busy sgt dengan kerja di opis dan bisnes part time pada hujung minggu..InsyaAllah Aini akn cuba update blog sekerap yang mungkin.. Mmg ada rs rindu nk berblogging ni.. Dulu sejak mula buat blogging ni Aini byk cerita tentang life and activity aini semasa bujang, pendek kata sebelum kahwin la.. hehe.. Pastu slowly Aini byk update pasal bisnes part time yang aini buat sehingga sekarang. Maaf ye mungkin ada yang dh boring dgn blog Aini ni.. Asyik topik yang sama je tp kan Aini buat tu sebab nak kongsi pengalaman dan keseronokkan bisnes yang Aini buat..hehe

Topik ni Aini nak story2 skit..Apa yang tak RELAnya..? Opis Aini ada set jadual utk kursus Rela di Melaka selama 8 hari pada bulan April. Aini dh mula tak senang duduk klau nama Aini terplih utk pegi sana sbbnya Aini jenis tak brape gemar g hutan or berkawat.. Bila memo dh kuar Alhamdulillah nama aini xde dlm list tu..hehe itulah al-kisahnye..

(Gmbr dr Google)

berkawat

Saje nak tunjuk gmbr.. Klau Aini pegi mmg kene wat aktiviti yg lasak la..huhu
i know its a very short story.. Aini ada citer lg menarik.. tunggu slps ini..hehe




 photo 0360f634-8220-4772-944b-7d7bd870b99d_zpsd7874d1c.png

Mar 12, 2014

Which one are you..? Potato, Egg or Coffee?



Once upon a time a daughter complained to her father that her life was miserable and that she didn’t know how she was going to make it. She was tired of fighting and struggling all the time. It seemed just as one problem was solved, another one soon followed.

Her father, a chef, took her to the kitchen. He filled three pots with water and placed each on a high fire. Once the three pots began to boil, he placed potatoes in one pot, eggs in the second pot, and ground coffee beans in the third pot.

He then let them sit and boil, without saying a word to his daughter. The daughter, moaned and impatiently waited, wondering what he was doing.

After twenty minutes he turned off the burners. He took the potatoes out of the pot and placed them in a bowl. He pulled the eggs out and placed them in a bowl.

He then ladled the coffee out and placed it in a cup. Turning to her he asked. “Daughter, what do you see?”

“Potatoes, eggs, and coffee,” she hastily replied.

“Look closer,” he said, “and touch the potatoes.” She did and noted that they were soft. He then asked her to take an egg and break it. After pulling off the shell, she observed the hard-boiled egg. Finally, he asked her to sip the coffee. Its rich aroma brought a smile to her face.

“Father, what does this mean?” she asked.

He then explained that the potatoes, the eggs and coffee beans had each faced the same adversity– the boiling water.

However, each one reacted differently.

The potato went in strong, hard, and unrelenting, but in boiling water, it became soft and weak.

The egg was fragile, with the thin outer shell protecting its liquid interior until it was put in the boiling water. Then the inside of the egg became hard.

However, the ground coffee beans were unique. After they were exposed to the boiling water, they changed the water and created something new.

“Which are you,” he asked his daughter. “When adversity knocks on your door, how do you respond? Are you a potato, an egg, or a coffee bean? “



Moral:
In life, things happen around us, things happen to us, but the only thing that truly matters is what happens within us.

Which one are you?



 photo 0360f634-8220-4772-944b-7d7bd870b99d_zpsd7874d1c.png

Mar 11, 2014

Stress at work? This will make you laugh

I know its so hilarious and don't laugh out loud.. Chill everyone



































 photo 0360f634-8220-4772-944b-7d7bd870b99d_zpsd7874d1c.png

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
With Love,