Daisypath Anniversary tickers

Nov 17, 2014

Good bye my kittens

Assalamualaikum..

Happy Monday.. no Monday blues ok..? cheer up and have a cup of Mineral Coffee.. (^_^)

Smlm apa aktivti u all..? Tau tak Aini ada bela kucing betina.. kucing datang..tak mampu nak beli yg mahal2.. kucing ni manja sgt dan Aini namakan dia Metot.. sbb masa dia dtg umah dia kecik lagi.. Start bulan Ogos during hari raya Aini bela dia.. Bagi dia makan Smart Heart bulu dia jadi cantik lebat.

Nak jaga kucing betina mmg agak susah skit sbb nnt ia bunting non-stop.. Baru2 ni hari jumaat lepas metot beranak..actually metot ni masih baby lg dh bunting..cian metot.. ptg jumaat tu metot tinggal sekor kt umah.. mama aini g kelas ngaji..Aini and adik keje la pastu bila mama Aini dh sampai gate depan uma, metot terus keluar ikut tingkap menuju ke mama Aini duk meow2.. Mama Aini ingat dia lapar so bg la dia makan tp still meow2..xnak makan langsung. Kul 6.30ptg Aini dh sampai umah.. Hubby Aini peluk lah metot nk tenangkan ia pastu bila letakkan ia kt bawah tgn hubby Aini basah.. air ketuban ia kot..hehe.. So ambiklah kotak letak metot dlm tu. 

Jam 7mlm metot dh start nk beranak, ia xleh duk diam sbb sakit.. Hubby jadi bidan utk anak sulung. gosok badan2 metot utk dia x rs sakit sgt padahal mmg sakit..metot pun pertama kali beranak so xtau sgt.. slps beranak sulung 20min lps tu yg kedua pulak.. yg kedua Aini plak jd bidan hehe.. terang2 nmpk masa metot teran kuarkan anak..so cute.. no.3 30min kemudian dan yg no.4 lahir songsang.. buntut keluar dulu so hubby Aini tarik tolong kuarkan yg no.4 tu..

Hari sabtu Aini keje..pastu kul 5 lbih Aini sampai umah.. tgk si kenik2 bergerak mcm kenapa gerak satu hala nape tak berpecah.. Aini tanya hubby badan dorang melekat ke..? Bila hubby tgk angkat dorang rupanya kaki 3 ekor ank kucing kene lilit dgn tali pusat. Tali pusat tu masih ada lg kt perut sekor ni dh sudah bengkak dan bernanah sbb kene tarik dgn kaki 3 ekor tu. Bawak pegi klinik tp dh tutup awl so nk bwk esok pagi. Hari ahad tu bila tgk balik anak kucing tu 2 ekor dh mati.. msh baru lg sbb badan br nak sejuk.. Bila dh bwk g klinik, doctor potong tali pusat tu dan salah sekor yg hidup tu kaki dia dh putus sbb dh kene grip kuat sgt sampai dh nmpk tulang.. Dan ptg semalam yg kaki kudung tu mati sbb kaki dia dh bengkak sgt.. So tinggal la sekor.. harap2 kenit tu panjang umur.. cian metot duk cari anak dia yg lain.. Yg paling sedih masa yg kaki xde tu mati, metot tdo dekat dgn yg mati tu..

Pnjg citer tentang kucing Aini kan.. it's my 1st experienced having my own born kittens.. 

With Love,
Noor Aini




Followers