Daisypath Anniversary tickers

Feb 27, 2015

Renungan Jumaat: Kata-kata Motivasi





Saat hati berkata " INGIN ", namun ALLAH berkata " TUNGGU ".

Saat AIR MATA harus menitis, namun ALLAH berkata " TERSENYUMLAH ".
Saat segalanya terasa " MEMBOSANKAN ", namun ALLAH berkata " TERUSLAH MELANGKAH ".
kita merancang,Allah juga merancang..tetapi perancangan Allah lebih baik.. :')

Feb 23, 2015

Mood kerja

Assalamualaikum,

Welcome back bagi yg baru nk mula kerja hari ni.. For me cuti pnjg agak bosan gak klau x pergi ke mana.. cuti raya cina ni Aini duk umah and g KL je.. nak kata jalan pun x jugak sbb g KL sbb g umah lama jap pastu g kenduri aqiqah anak kedua kwn suami Aini..tu je..? tak g jalan2 cari makan..? jawapannye tak lah.. haha.. Yangpaling best kan..smlm hari ahad org sibuk balik dari kampung dan Aini lak dgn selamba pegi opis buat keje 2 jam boleh..? Punya rajin kan hari ahad dtg keje.. Kat opis Aini tgk 3 org  termasuk Aini yang g keje..Anyway ada sebab Aini keje.. i have unfinish business work here and i know everyone has unfinish work.. xtau bilanya leh habis keje hakiki kite..

Anyway.. Hari ni ramai gak yg masih cuti.. kt parking lot pun agak lapang.. Pegi keje pagi tadi pun agak lapang kotttt... nape kot? Sbb Aini tido dlm kereta masa on the way pegi keje..hahaha.. kite sedap tido hubby plak yg tahan mata drive g keje..cian dia.. klau nak suruh Aini drive pegi keje atau balik keje mmg hubby tak bagi pun.. katanya dia boleh bawak walaupun kite nmpk dia penat.. lagi satu yg sebenar-benarnya dia risau klau kite drive.. Kalau dia duk sebelah dan kite drive bukannye dia rest mata pun..dia akan tgk jln jugak..haha.. Mesti yg dh kawin pun kene cam Aini gak kan..hehe

Ok catch u later.. nak sambung wat keje jap.. tata

By the way, do u like my new header.. The black and white with no image of me..?? hehe
Xde idea sbnrnya pun sbb frust gmbr2 lama hilang dlm previous blog..

With Love,
Noor Aini


Feb 22, 2015

Modal Bisnes Minimum RM1,000 Seumur Hidup

Assalamualaikum..

Ramai yang tanya best tak buat business Hai-O ni. Frankly speaking Business Hai-O memang bagus. Modal besar or kecil terpulang pada individu . Modal besar dapat income lagi besar. Modal kecil pun, setiap bulan Alhamdulillah income tidak pernah putus and makin lama makin banyak.

Business is about system. Mesti focus and konsisten dengan team. So, sama juga mcm Aini buat business Hai-O ni. Kita buat sama-sama dengan business partner. Business ni kita tambah nilai hidup orang juga. Sama-sama bantu antara satu sama lain. Alhamdulillah Aini ada SUPORT GROUP yg hebat iaitu GLAM. Dari mula biz hingga sekarang leaders dlm GLAM sentiasa curahkan ilmu and strategy untuk Aini dan team untuk kekal dalam business. This is the beauty about the business.

So now makin lama demand product-product Hai-O makin tinggi, kita ada Set Kurus Bajet , BVSM, Premium Beautiful, Marine Essence, Mineral Coffee and so on.

Dengan modal minimum RM1,000 seumur hidup, anda akan dapat :

1. PRODUCT - of course buat biz, product perlu ada. Product kita bukan calang-calang product. Semua ada feedback yang positive and cepat sold out. 
2. MUDAH JUAL & repeat sales sangat tinggi . Tak nak jual pun tak ape. Boleh pakai sendiri je. 
3. MODAL - Modal akan dapat balik , sebab barang habis dijual.
4. UNTUNG RUNCIT- Dapat untung runcit dari jualan product.
5. TIDAK BERISIKO.
6. INCOME BESAR- dalam 3 bulan anda akan dapat income at least sebanyak RM5000++. 
7. Tiket FREE ke Bangkok 5 Star Treatment.

Siapa nak Aini share peluang business ni ?  

Aini sudi nak berkongsi ilmu and rezeki dengan anda semua. Proven result dah ramai. Aini akan guide and buat sama-sama dengan u all. Trust my word. Anda keluar RM1000, dapat balik income RM5000.  

Dengar dulu biz presentation Aini, then baru u decide ..
For students to be a dropship or a part time bisnes pun boleh join GLAM

Contact me at 012-3004324 for appointment..

With Love,
Noor Aini

Feb 20, 2015

Maafkan saya..

Assalamualaikum,

Hi hi..maaf mesti u all tgk blog aini byk xde gmbr.. well actually something went wrong dan Aini sendiri pun xtau mcm mana leh hilang.. mungkin ada terdelete dalam mana2 setting.. Agak frust jugak la sbb byk giler kot gmbr xde dlm tu.. wording je yg ada.. So i hope kali ni in future jgn la gatai sgt nk delete tu delete ni tanpa check betul2..huhu..

So what pass is pass and i will do new updates with new pictures.. malas nak bukak blog baru so Aini biarkan aje yg mana xde gambar tu.. 

Dengan rasa kecewa,
Noor Aini

Feb 6, 2015

Kata-kata Indah Di Hari Jumaat


“Rezeki.. ada di mana2, datang tanpa diduga, tepat pada masa, yg penting, usaha & tawakkal”


 "Usah sangka apa yang belum kita miliki janji pada kebahagiaan kita. Ada kalanya setelah kita miliki itulah punca masalah kita. Jangan sangka semua yang cerah kekal cerah sampai bila-bila, ada kalanya menjadi hitam dan menyusahkan"



"Seringkali kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan, akhirnya kita tahu bahawa apa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidup kita menjadi lebih bahagia"


Jangan sesali apa yang sudah pergi. Jangan tangisi apa yang sudah tiada. Tetapi bangkitlah dan bina kembali apa yang telah hilang dan pergi"



"Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya"



"Kesusahan dan kesulitan adalah laksana musim dingin, basah dan lembab, tidak disukai insan. tetapi sesudah musim sejuk itulah tumbuh bunga-bunga yang harum dan buah-buahan yang subur"



"Kebanyakan orang membuang banyak masa dan tenaga untuk memikirkan masalah dan bukan cuba untuk menyelesaikannya dengan meminta pertolongan daripada Allah untuk mempermudahkan segala urusannya"


"Seseorang manusia harus cukup rendah hati untuk mengakui kesilapannya cukup berani untuk membetulkan kesilapannya"



"Kemaafan mungkin amat berat untuk diberikan kepada orang yang pernah melukai hati kita. Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat mengubati hati yang telah terluka"

Feb 4, 2015

Kenapa header xde gmbr.??


Kenapa header xde gmbr..? certain post pun xde gmbr jgk.. huhu cedihnye..

Feb 1, 2015

Masa begitu pantas

Assalamualaikum,

Today is now February..oo sorry the very late wish..Happy new year 2015 to all my friends, my silent readers and to all those who know me... i know its a lil late to wish u but hey its still early year right..?

Nak ckp bhs melayu plak. Skrg dh bulan Februari 2015.. seriously Aini x rs lg hr ni adalah tahun baru sebab peristiwa di negara kite ni macam2 berlaku.. Banjir seperti tsunami kecil, kapal terbang hilang, terbabas, kene tembak dan mcm2 lagi peristiwa yang sedih tahun lps.. Aini harap dan berdoa agar tahun 2015 kali ini negara kite dilindungi Allah S.W.T.

Hujung tahun lepas pada bulan Disember mmvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Ok tu si kenik sibuk dtg kat keyboard laptop ni.. dia pun nk bercerita gak.. Saje Aini xnk buang huruf tu.. bg dia tau dia pun ada tulis kt blog Aini gak.. skg dia sambung tdi sbb td dia jd hyperactive lompat sana sini x tentu arah., naik pening tgk kenik ni..

Ni lah kenik.. gmbr pg td.. xtau nak bagi nama apa kt dia..

Ni gmbr 2bln sebelum.. nama mak dia metot..
sampai ke bsr dh melekat panggil dia metot.. 
Si kenik ni cpt membesar..

Kat mana td..? Ooo ya bulan Disember 2014 ada peristiwa yg sgt happening dlm family Aini.. 
Pertama 3 Disember 2014 sepupu Aini tunang.. 6 Disember plak sorang lg sepupu Aini tunang.. 25 Disember birthday Atuk Aini yang ke 80 tahun.. Semoga Allah S.W.T. panjangkan umur Atuk dan sentiasa sihat selalu.. Pada birthday Atuk sgt lah ahppening sbb Atuk jempt semua saudara mara cucu cicit dr jauh turun Batu Gajah, Perak utk family gathering buat kali pertama..Let the picture tell the story..

My cousins E-Day.!!


Love this photo

My fun fun cousins

My sis, cousin and me

My Opah & Atuk

My beautiful mama

My other cousin's E-Day

Gegurls cousins


At Batu Gajah, Perak
My grandparents house

Team Njang, all the way from Singapore!


Team Tok Ngah! Small yet happy bunch.


Team Tok Ndak was by far the largest group that came to Atok's 80th birthday. 

Team green representing the host and Team Tok Su! (My Atuk)

220 people came, and 30 close family members joined for Atok's 80th birthday celebrations to reunite and recognize our bloodline expanding from as far North as Kedah to beyond our borders to Singapore. 

Menarik tgk family Aini begitu ramai..klau tak mmg xtau family ramai camni.. Anyway hope u guys enjoy this story.. Til then..see u next topic..E,


With Love
~Aini~