Daisypath Anniversary tickers

May 31, 2017

DAHSYAT NYA DOA SEBELUM BERBUKA PUASA

Image result for berdoa

Ada waktu yg mustajab utk berdoa, dimana doa tersebut tidak akan ditolak oleh Allah SWT, yaitu
1. berdoa saat menjelang berbuka puasa.
2. menjelang makan sahur.

Tetapi sayangnya banyak kaum muslimin tidak mengetahuinya.

Di Mekkah & Madinah, satu jam sebelum adzan maghrib org2 sudah menengadahkan tangan ke langit berdoa utk kemudahan dari segala hajat, baik hajat dunia mahupun akhirat, mereka berdoa dengan syahdu sepenuh keyakinan, sampai2 air mata mereka mengalir deras..
Ya, berdoa meminta kepada Allah yg Maha Kaya...

Kesalahan yang dilakukan kaum muslimin kita disini yaitu menyia2kan waktu yg sangat mustajab ini dengan cara sibuk menyiapkan hidangan berbuka menjelang adzan maghrib..!!! 

kemudian berkumpul menghadapi hidangan berbuka, & mrk sdh merasa cukup dg hanya membaca "Allahuma lakasumtu....atau dzahaba zhoma'u....", pdhal hanya mencakup maknanya berupa laporan & ucapan syukur..

Setelah kita memahaminya, hendaknya min 10 ~ 15 minit sebelum adzan maghrib (sudah dlm keadaan berwudhu) kemudian berdoa meminta apa saja (adabnya dengan didahului puji pujian kepada Allah & bershalawat atas Nabi), 
Kerana Allah memberikan gerenti bahawa doa2 tersebut akan dikabulkan.."Allah sesuai prasangka hamba kepada Nya"

Manfaatkanlah waktumu sahabat, bukan hanya demi santapan atau berburu makanan saat jelang buka. 

Berdo'alah untuk diri kita, keluarga kita, orang tua kita, sahabat kita,  negara kita....

Musuh2 islam tahu betapa hebat ummat Muhammad SAW bila mereka berdo'a kpd Rabb nya disaat menjelang berbuka. Kerana itu, mereka buat tipu daya utk melalaikannya dengan program2 tv & media lainnya di waktu-waktu yg mustajab yaitu: menjelang berbuka & menjelang sahur (2/3 malam). Sehingga ummat ini, mereka makan-minum, berpuasa, namun tak sempat utk berdoa.
semoga nasihat yg singkat ini bermanfaat bagi umat yg belum mengetahui nya.. أمـــــين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ..



May 16, 2017

Pelik la manusia sekarang ni

Assalamualaikum,

Apa yang pelik..? sebenarnya Aini tgh google cari gambar 1 minyak panas dari siam.. Aini selalu pakai sbb mmg best.. Aini tak ingat nama minyak panas tu walaupun bertahun2 guna so aini type minyak siam tp lain yang kite type lain plak yang keluar. Aini type minyak siam tapi yang keluar dr Mr.Google kite ni Minyak Dagu.. Eh biar betik.. mula2 ingat kisah pasal minyak dagu tp the very 1st link keluar ada 1 blog ni menjual minyak dagu secara online.. Yang paling bestnya tarikh yang di pos tu bulan Februari 2017.. baru lg tu.. bederau darah dibuatnya.. Sbb ada perasaan curious sgt nak tau betul ke org ni jual di Malaysia..yup mmg betul siam testimoni bagai drpd customer2 dia.. Yang tukang membeli ni pun orang Islam.. percaya sgt pada bende khurafat..syirik ni.. Syarat buat mengadap kiblat bagai.. Astaghfirullah..

Aini cari minyak ni sebenarnya.. Nama dia Siang Pure Oil.. haha

Image result for minyak angin siamRelated image

Minyak mmg best.. Untuk lenguh2, sakit2 sendi, sakit otot, sakit pinggang.. bila sapu minyak tu akan meresapdan akn rasa berangin. Aini pakai ni dh dekat 5 tahun. Baru tahun ni nampka kt Watson ada jual tp 1 botol besar tu RM22.. mahal bebenar.. So klau nak beli kirim dgn kawan yang pegi ercuti kt thailand sbb sana lg murah. hehe

Oklah, topik pasal minyak dagu tu klau nk baca blog org tu boleh tp jgn ikut bende2 khurafat ni ye.. Segala kesusahan dan untuk menjadi senang dan bahagia dalam hidup kita hanya meminta tolong dengan Allah S.W.T. 

Image result for kalimah syahadah




Followers