Daisypath Anniversary tickers

Sep 5, 2017

It's September

Assalamualaikum..

Its September.. yup the end of year 2017 is just around the corner.. many things happen in my life this year.. suka duka sedih kecewa gembira semua ada. Dan mulai bulan ini lah Aini dan suami nak bina hidup baru. Bina dari segi financial yang barang sekarang makin lama semakin mahal. Walaupun setiap tahun gaji naik tapi ada je tak cukup.. hehe.. Tak cukup bukan sebab boros.. bukan sebab menghabiskan duit untuk diri sendiri tapi banyak habiskan kepada keluarga. Orang yang disekeliling kite.. Aini dan suami suka berkongsi apa kami dapat keluarga pun dapat. Tapi ada juga manusia ini tidak tahu erti bersyukur, tidak tahu erti kongsi kebahagian yang kami ingin berikan. Kami redha.. Bukan nak aibkan orang tapi itu la Manusia

Tak boleh tengok kami senang, bila nampak kite senang baru nak datang kat kami.. bila mereka senang tak toleh pun pada kami. Kami tak kisah.. yang penting kami bahagia suami isteri. Rezeki itu luas.. boleh dapat di mana2 je.. 

Maaf Aini emotional plak..

So macam mana sambut cuti panjang ni.. ? Yang mana start cuti isnin lepas mesti best kan dpt cuti seminggu terus..haha.. Aini tak cuti pun.. Isnin- Rabu keje.. best keje masa tu sbb xde orang..hehe.. Aini x balik kampung masa Raya Haji sbb opah Aini ada di subang. since arwah atuk xde opah kerap balik rumah anaknya di Subang jaya tp opah lebih suka duk di kampung.. biasalah orang tua selesa duk di kampung sebab byk keje dia leh buat.. Klau duk di bandar dia nak wat apa kan.. 

So sepanjang cuti ni Aini bawak mama Aini and adik pergi IKEA.. saje jalan2 tengok sinki baru sebab mama Aini nk extend dapur. stock kat IKEA Damansara xde plak so hari Ahad baru2 ni Aini pergi kat IKEA Cheras.. well it's quite bigger than Damansara and i kindda like it.. selesa luas dan x crouded sangat.. (maybe sebab Aini pergi pagi dalalm kul 10lbh so orang x brape ramai sangat,,) Nak ke mall sebelah pun senang..  

Ok tu saje cerita Aini.. nnt Aini update lagi..

Take care all..

With Love,
Aini


No comments: