Aug 19, 2019

Dapat kerja baru

Assalamualaikum,

Sekarang di jam dinding menunjukkan sudah pukul 11.45pm 
dan disuruh untuk kite pi tido sebab esok kerja la..

Actually Aini br lepas makan indo mee goreng
suami tercinta la buatkan..
kite share2 makan 1 paket sbb masing2 rs mcm nak kudap2..
Eh..kudap2 ni biasanya makanan yg rangup..
xpelah janji leh makan dan peyut kenyang.

So xnak la terus tdo..
bagi peyut ni relax dulu br pi tido.
Aisyah dr jam 9.30pm dh tdo..

Sejak Aisyah dh setahun ni kite bg dia tdo lewat skit sbbnya
aisyah dh kerap main melainkan klau dia ngantuk sgt
baru bagi dia tdo.

Alhamdulillah..
setelah 5 bulan bekerja di kedai cermin mata (1 April - 20 Ogos 2019)
akhirnya Aini dapat offer job di tempat baru.
Aini pernah luahkan dalam blog sebelum ni pasal tempat kerja sekarang
(last kerja pada 2hb Ogos 2019)
tapi Aini dah buang sbb ada lah.. hehe

So Aini akan bekerja ditempat baru pada 21hb ini.
Agak jauh skit dr rumah so lpeas ni tak boleh la balik lunch untuk juma Aisyah macam biasa.
Pagi2 kene bangun awal sbb waktu kerja from 8,30 - 5.30pm.

InsyaAllah di tempat kerja baru ni harapnya dapat selesakan diri
dan mendapat kawan ofis baru yg baik2 hendaknya.. InsyaAllah.

Image result for new job

Ok la..
Lagi 5 minit kul 12am..
Kite nak bum la..

Good Night dear..

With Love,
Aini

Jun 19, 2019

Aisyah is now 11 months old

Assalamualaikum,

hi all..

Just wanna tell you that last 15th June 2019. Aisyah turns 11 months old.
On 15th July 2019, she will officially be 1 year old.. 
no more known as babies..huhu

How time flies.. 
She's getting smarter and clever..
She started crawling since the 1st raya..
And now she started to climb who is around her..
But lately, she's hardly eating. She just like eating nasi impit or plain rice without any flavour.
Quite worried but I tend to try out the new recipe for her to taste the flavour herself.

Just wanna share few pictures of Noor Aisyah aka PIPIPAU..




Next month will be her 1 year old appointment

So will see how much her weight is..hehe

With Love,
Aini


Jun 10, 2019

SELAMAT HARI RAYA 2019

Assalamualaikum

SELAMAT HARI RAYA SEMUA
pada yang mengenali diri ini
seorang blogger sejak tahun 2009
dan masih off and on update blog

Ramai yang masih blogging dan ada juga dah stop blogging

Macam mana dengan raya u all?
Alhamdulillah tahun ini Aini sambut raya bertiga dgn si budak pipipau Noor Aisyah.

Taknak cakap banyak
Aini cuma nak share gambar je.
semoga dgn gambar raya ni membuat anda tersenyum 
melihat aisyah yang bum2..hehe

sempat tido sebelum bergambar


pakai baju kurung moden youu.. 



Raya ketiga berjalan2 di Ipoh bersama sepupu2 Aini


Raya ke-5. wedding raya


Ok itu saje gambar raya kitorang..
camne..? geram tak tgk Aisyah..
Sbb tu panggil di pipipau

Alhamdulillah she is now 10month old.. 
soon on 15th June she's 11 month old..


cuba teka berat dia berapa kilo..?
sape betul dia dt kiss from aisyah..hehe

With Love,
Aini

Mar 23, 2019

Dulu dan sekarang tidak sama

Assalamualaikum...

Apa yang dulu dan sekarang tak sama? 
Actually Aini refer pada zaman IT sekarang ni. 
Ye la, klau awal tahun 2000 hingga 2015 gitu ramai duk update cerita dalam blog masing.. 
seronok membaca sambil tengok gambar.. 
Sekarang ni lebih pada update di FB ataupun di IG.. 
Aini perasan.. you all perasan tak..? Sometimes i miss those days..

Kadang2 ada yang xde masa dah nak tulis panjang lebar mengadap blog ni.. 
nak blogwalking pun lagi la.. 
Klau zaman bujang dulu Aini rajin lah update blog.. 
3 year after kahwin dah makin kurang nk update blog.. 
Aini perasan gang blog lama dah ada anak pun jarang2 update2 blog.. 
Ada dah x update langsung.. ada sampai tahun 2010 pastu tak update sampai sekarang.. 
why..why..? 
rindu oo nak baca story you all tau..

Aini update sekarang ni buat style skip paragraph..
Sebabnya klau buat cara story rapat2 panjang lebar org xmau baca..
Actually ada gak tiru gaya blogger Kak Puan Strawberry..
Sebab bila baca blog akk ni simple dah.. tak pening dan tak boring..
Tu pendapat Aini lah..
serupa macam kite msg2 dalam whatsapp
Orang baca satu..satu..
klau orang post dalam whatsapp macam karangan..
Mau baca tak..?
haha

Sekarang pukul 1145pm..
Aisyah sedang tido nyenyak di sebelah mama dia.. 
Mama dia plak tgh update blog di katil sebab tak mengantuk lagi..
sambil tu pasang earphone dengar lagu Celine Dion..
Favourite forever..sejak umur 9 tahun lagi tau..

Abah Aisyah plak tgh lepak dgn kawan sekolah dia..
kat kedai mamak area rumah je.. 
Dah lama tak kuar borak2 dgn kawan dia..
xpe biarkan la..bukannya selalu pun..

ok lah.. nk layan bende lain plak.
nnt update lagi..

Selamat Malam

love,
Aini

Mar 11, 2019

Cerita bulan Mac 2019

Assalamualaikum..

Dah lama sgt x update blog.
tak busy dgn kerja tp busy dgn anak di rumah
Sekarang aisyah dah nak masuk 8 bulan
Alhamdulillah.. sihat anak mama ni..semakin chubby dia. berat pun bln lepas 9.3kg..hehe

6 Mac 2019
ulangtahun perkahwinan Aini & hubby
Belum lagi celebrate sama2.. masing2 nak cut cost dulu.
Ada rezeki lebih baru leh cuti2 Korea..eh..

Sejak Jan ni Aini tak kerja
masih mencari setelah tamat kontrak di tempat kerja lama Dec 2018
Leceh kan kerje kontrak ni..? dah tamat nak kene cari kerja baru pula
Dah la susah nak cari kerja sekarang ni.
smlm ada terbaca 1 article orang ni dh graduate 4 tahun masih xde kerja lagi
mungkin refer pada kerja yang tetap dan mengikut bidang yang dia ambil dulu la kot.

Kalau Aini nak kerja yang ada shift ni susah.. baby kecik lagi
klau dia dah setahun lebih mmg Aini xde masalah rasanya nak ambik kerja shift ni.

But i prefer kerja office hour
sekurang2nya Aini leh spend time dgn anak di rumah
betul tak..?

Last week ada apply kerja.
Aini hantar la application siap dgn resume.
a week later dia reject
alasan dia sebab alamat rumah jauh dari tmpt company tu.
Hello..sblm ni aini kerja di Putrajaya dari Puncak alam.
Like 45mins arrive but i always on time.
yg Aini apply kerja tu kt shah alam je so i dont think its an excuse to reject me just bcoz of that..

Oklah, gtg
my lil girl just awake.
i try to jot again when i'm free or during my lil girl is sleeping.

take call all

Love,
Aini

Followers