Mar 23, 2019

Dulu dan sekarang tidak sama

Assalamualaikum...

Apa yang dulu dan sekarang tak sama? 
Actually Aini refer pada zaman IT sekarang ni. 
Ye la, klau awal tahun 2000 hingga 2015 gitu ramai duk update cerita dalam blog masing.. 
seronok membaca sambil tengok gambar.. 
Sekarang ni lebih pada update di FB ataupun di IG.. 
Aini perasan.. you all perasan tak..? Sometimes i miss those days..

Kadang2 ada yang xde masa dah nak tulis panjang lebar mengadap blog ni.. 
nak blogwalking pun lagi la.. 
Klau zaman bujang dulu Aini rajin lah update blog.. 
3 year after kahwin dah makin kurang nk update blog.. 
Aini perasan gang blog lama dah ada anak pun jarang2 update2 blog.. 
Ada dah x update langsung.. ada sampai tahun 2010 pastu tak update sampai sekarang.. 
why..why..? 
rindu oo nak baca story you all tau..

Aini update sekarang ni buat style skip paragraph..
Sebabnya klau buat cara story rapat2 panjang lebar org xmau baca..
Actually ada gak tiru gaya blogger Kak Puan Strawberry..
Sebab bila baca blog akk ni simple dah.. tak pening dan tak boring..
Tu pendapat Aini lah..
serupa macam kite msg2 dalam whatsapp
Orang baca satu..satu..
klau orang post dalam whatsapp macam karangan..
Mau baca tak..?
haha

Sekarang pukul 1145pm..
Aisyah sedang tido nyenyak di sebelah mama dia.. 
Mama dia plak tgh update blog di katil sebab tak mengantuk lagi..
sambil tu pasang earphone dengar lagu Celine Dion..
Favourite forever..sejak umur 9 tahun lagi tau..

Abah Aisyah plak tgh lepak dgn kawan sekolah dia..
kat kedai mamak area rumah je.. 
Dah lama tak kuar borak2 dgn kawan dia..
xpe biarkan la..bukannya selalu pun..

ok lah.. nk layan bende lain plak.
nnt update lagi..

Selamat Malam

love,
Aini

Mar 11, 2019

Cerita bulan Mac 2019

Assalamualaikum..

Dah lama sgt x update blog.
tak busy dgn kerja tp busy dgn anak di rumah
Sekarang aisyah dah nak masuk 8 bulan
Alhamdulillah.. sihat anak mama ni..semakin chubby dia. berat pun bln lepas 9.3kg..hehe

6 Mac 2019
ulangtahun perkahwinan Aini & hubby
Belum lagi celebrate sama2.. masing2 nak cut cost dulu.
Ada rezeki lebih baru leh cuti2 Korea..eh..

Sejak Jan ni Aini tak kerja
masih mencari setelah tamat kontrak di tempat kerja lama Dec 2018
Leceh kan kerje kontrak ni..? dah tamat nak kene cari kerja baru pula
Dah la susah nak cari kerja sekarang ni.
smlm ada terbaca 1 article orang ni dh graduate 4 tahun masih xde kerja lagi
mungkin refer pada kerja yang tetap dan mengikut bidang yang dia ambil dulu la kot.

Kalau Aini nak kerja yang ada shift ni susah.. baby kecik lagi
klau dia dah setahun lebih mmg Aini xde masalah rasanya nak ambik kerja shift ni.

But i prefer kerja office hour
sekurang2nya Aini leh spend time dgn anak di rumah
betul tak..?

Last week ada apply kerja.
Aini hantar la application siap dgn resume.
a week later dia reject
alasan dia sebab alamat rumah jauh dari tmpt company tu.
Hello..sblm ni aini kerja di Putrajaya dari Puncak alam.
Like 45mins arrive but i always on time.
yg Aini apply kerja tu kt shah alam je so i dont think its an excuse to reject me just bcoz of that..

Oklah, gtg
my lil girl just awake.
i try to jot again when i'm free or during my lil girl is sleeping.

take call all

Love,
Aini

Followers