Mar 11, 2019

Cerita bulan Mac 2019

Assalamualaikum..

Dah lama sgt x update blog.
tak busy dgn kerja tp busy dgn anak di rumah
Sekarang aisyah dah nak masuk 8 bulan
Alhamdulillah.. sihat anak mama ni..semakin chubby dia. berat pun bln lepas 9.3kg..hehe

6 Mac 2019
ulangtahun perkahwinan Aini & hubby
Belum lagi celebrate sama2.. masing2 nak cut cost dulu.
Ada rezeki lebih baru leh cuti2 Korea..eh..

Sejak Jan ni Aini tak kerja
masih mencari setelah tamat kontrak di tempat kerja lama Dec 2018
Leceh kan kerje kontrak ni..? dah tamat nak kene cari kerja baru pula
Dah la susah nak cari kerja sekarang ni.
smlm ada terbaca 1 article orang ni dh graduate 4 tahun masih xde kerja lagi
mungkin refer pada kerja yang tetap dan mengikut bidang yang dia ambil dulu la kot.

Kalau Aini nak kerja yang ada shift ni susah.. baby kecik lagi
klau dia dah setahun lebih mmg Aini xde masalah rasanya nak ambik kerja shift ni.

But i prefer kerja office hour
sekurang2nya Aini leh spend time dgn anak di rumah
betul tak..?

Last week ada apply kerja.
Aini hantar la application siap dgn resume.
a week later dia reject
alasan dia sebab alamat rumah jauh dari tmpt company tu.
Hello..sblm ni aini kerja di Putrajaya dari Puncak alam.
Like 45mins arrive but i always on time.
yg Aini apply kerja tu kt shah alam je so i dont think its an excuse to reject me just bcoz of that..

Oklah, gtg
my lil girl just awake.
i try to jot again when i'm free or during my lil girl is sleeping.

take call all

Love,
Aini

No comments:

Followers