Mar 23, 2019

Dulu dan sekarang tidak sama

Assalamualaikum...

Apa yang dulu dan sekarang tak sama? 
Actually Aini refer pada zaman IT sekarang ni. 
Ye la, klau awal tahun 2000 hingga 2015 gitu ramai duk update cerita dalam blog masing.. 
seronok membaca sambil tengok gambar.. 
Sekarang ni lebih pada update di FB ataupun di IG.. 
Aini perasan.. you all perasan tak..? Sometimes i miss those days..

Kadang2 ada yang xde masa dah nak tulis panjang lebar mengadap blog ni.. 
nak blogwalking pun lagi la.. 
Klau zaman bujang dulu Aini rajin lah update blog.. 
3 year after kahwin dah makin kurang nk update blog.. 
Aini perasan gang blog lama dah ada anak pun jarang2 update2 blog.. 
Ada dah x update langsung.. ada sampai tahun 2010 pastu tak update sampai sekarang.. 
why..why..? 
rindu oo nak baca story you all tau..

Aini update sekarang ni buat style skip paragraph..
Sebabnya klau buat cara story rapat2 panjang lebar org xmau baca..
Actually ada gak tiru gaya blogger Kak Puan Strawberry..
Sebab bila baca blog akk ni simple dah.. tak pening dan tak boring..
Tu pendapat Aini lah..
serupa macam kite msg2 dalam whatsapp
Orang baca satu..satu..
klau orang post dalam whatsapp macam karangan..
Mau baca tak..?
haha

Sekarang pukul 1145pm..
Aisyah sedang tido nyenyak di sebelah mama dia.. 
Mama dia plak tgh update blog di katil sebab tak mengantuk lagi..
sambil tu pasang earphone dengar lagu Celine Dion..
Favourite forever..sejak umur 9 tahun lagi tau..

Abah Aisyah plak tgh lepak dgn kawan sekolah dia..
kat kedai mamak area rumah je.. 
Dah lama tak kuar borak2 dgn kawan dia..
xpe biarkan la..bukannya selalu pun..

ok lah.. nk layan bende lain plak.
nnt update lagi..

Selamat Malam

love,
Aini

No comments:

Followers