Oct 16, 2020

Nappy Creme yang sangat elok untuk baby

 Assalamualaikum...

Ok today nak cerita pasal  nappy creme.. masa awal2 bersalin sampai la anak umur 2 tahun skrg ni xde update sgt pasal anak.. yelah bila dh ada anak ni masa utk blogging agak terhad. Ada some mummy ada masa nak buat..salut lah.. haha.

Baru nk blogging anak terjaga dari tido.. nak susu.. kite pun kene rehat jap lah sbb masih lagi breast feeding. Tak tahu bila nak stop.. maybe tunggu anak kedua br stop kot..hahaha.. Klau bagi dia susu botol dia xmau sbb dia tau susu ibunya ada di sebelah dia..hehehe...

Masa Aisyah baby..even semua baby mesti ada melecet di buntut sbb pakai pampers.. bila dh shi2 atau uuk buntut dia akan lembab dan akan melecet. Pada awalnya Aini pakaikan nappy creme brand Pureen.. memang elok bila disapu tp lambat sangat baik klau disapu pada melecet yang sangat2 teruk. So masa Aisyah ada appointment dengan Dr.Tan dari Hospital Salam dia bagi sample Sudocrem nappy creme. Melecet Aisyah dalam dan sampai berdarah..guna brand pureen lbh 3 hari tak hilang baiknya so bila guna Sudocreme.. tak sampai 3 hari kulit buntut dia betul2 licin cantik..takde luka langsung.

From google

Inilah Sudocrem yang Aini cakapkan ni.. Aini beli yang size paling besar berharga RM20+.. Boleh dapatkan di mana2 farmasi ya. Sapu di tempat yang ada merah2 pada kulit dan kalau ada melecet dalam sampai luka sapu tebal skit creme tu ya.

So kalau nak bagi hadiah pada ibu2 yang baru bersalin atau untuk baby u all boleh la beli ni ya.. Sangat2 recommended.

Ok, that's all for now...

With Love,
Aini

Sep 29, 2020

YouTube sendiri

 Assalamualaikum,

Hi guys.. Sunyi blog Aini ni.. dah lama tak online, blogging.. blog walking pun dh lama tak buat.

Anyway..Aini baru start buat YouTube sendiri.. sebenarnya dah lama sangat nak buat tapi macam xtau mcm mana nak mulakan.. Yelah dalam kepala kite fikir ada ke orang nak tengok YouTube kite ni tapi takpe.. Hubby pun bagi green light..dia sendiri suggest untuk Aini create Youtube sendiri,, Kalau u all tengok masih macam budak baru belajar dalam short movie. hehehe..


Baru buat 5 video..hehehe..

Sila2kanlah tengok YouTube kite yang tak seberapa ni ya.. boleh click link YouTube di kotak kanan blog aini.

Aini masih baru belajar nk edit video and intro bagai.. stay tune ok..

Love,
Aini



Jun 30, 2020

Rezeki ada di mana-mana..

Assalamualaikum,

I taknak mengeluh.. i am sad..truly sad but bila I balik rumah tengok anak, my sadness is gone bit by bit but when I'm alone again i feel sad again.. 

Sejak PKP ni company yang I baru masuk bulan Feb lps raya cina semakin menurun. And on the 19th June my HOD came to see me and tell me a bad news. I dah mcm tak sedap hati since the day my HOD whatsapp kata nk jumpa. Macam ada something tak kene.

And yes, my thoughts were right. I will be terminated and on that very same day he gave me a letter. Yes I was disappointed, i was kindda mad why I so soon especially at this condition. I tak nangis masa tu.. i xnk nangis depan dorang but later when my hubby tanya apa dorang cakap I cried. Ya Allah betapa sedihnya diriku ini..dalam keadaan yang ramai kene buang kerja tak sangka aku pun kene juga. Disebabkan I masih under probation so they decided to terminate me because it would be easier.

Takpe..Allah ada... Allah akan bantu aku.. Rezeki ada di mana-mana..

Bagi yang jadi mangsa macam I ni.. 
I nak you kuatkan hati, banyakkan bersabar dan banyakkan doa..InsyaAllah Allah akan bantu walau apa cara pun.. cepat atau lambat je..yakin la rezeki ada di mana-mana..

With Love,
Aini


Mar 5, 2020

New story for this year

Assalamualaikum,

Hi all.. How are you.. ?

I know sekarang ni i jarang sangat2 update blog.. Dulu rajin la sbb kite duk waktu pejabat ada meja sendiri dan agak privacy nk update blog. Klau tgk last post pasal dpt keje baru.. masa tu start keje baru pada middle ogos 2019. Kerja sebagai receptionist cum admin assistant. Ya, mmg i ada apply keje situ sebab i tak tahan dgn management sblm tu so ada rezeki dpt la kerja kt company ni tapi did not what i expected to be like that because why? workload is so much more than being a receptionist. I kene byk tinggalkan kaunter sbb nk uruskan kerja2 admin. Mana taknya i sorang yang admin.. bumbung bocor, warehouse bocor.. i kene cari kontraktor tu xpelah tp i kene naik roof top.. haha.. tu kereja lelaki boleh la... i share gambar kt hubby.. hubby kata jgn duk lama2.. dh la dgn kontraktor lelaki plak tu.. org lain x nampak.. klau kene apa2 x ke bahaya..

So dpt bertahan selama 6 bulan.. masa tu belum dpt confirm lg.. asyik duk sambung probation lagi.. xtau dorang nk apa n' expectation dorang nk tu x dpt apa dorang nak.. i even argue kt staff sana dia pun xtau apa expectaion dorang nk. Gaji mmg rendah, byr hutang tinggal brape hinggit je tinggal..huhu..

Raya cina baru2 ni dpt msg drpd uncle i.. kwn dia nak cari org under admin.. office hour, gaji ok not bad as i got before.. kire leh bernafas la.. So i terima, lps raya cina i bg resign letter notis 14hari.. I sayang staff sana.. baik cuma there are things tht i'm not satisfied with..since they are trying the new management lagilah x masuk akal.. Anyway, i heard dh ada pengganti i, still young n bujang. Keje sana time strict, i mean really strict. waktu pejabat masuk 8.30 tp nk kite datang 8.15.. my hubby argue gak.. apa salahnya bukannya dtg after 8.30 pun.. sampai ofis 8.20 pun dh kire ok.. hubby hantar i pi keje hari2 tupun ada org argue.. expect i keje drive sendiri.. i donno whts your problem la.. 

Alhamdulillah im in a comfortable zone, time is so flexible.. cuma staff kt sini 8 org je.. it's a small company but it's been active for almost 10years.. Project byk ambik dr company besar2 such as Petronas, TNB and Bank Rakyat. ada juga dr company2 yg lain. i"m the only girl here.. the rest otai2..baya2 bos i.. ada 2 org je muda dari I..

oklah, nnt i rajin2 la update blog since i'm now have my own privacy table, while listening to the radio.. nak sambungbuat kerja plak..

Til next time..

With Love, 
Aini


Followers