Mar 5, 2020

New story for this year

Assalamualaikum,

Hi all.. How are you.. ?

I know sekarang ni i jarang sangat2 update blog.. Dulu rajin la sbb kite duk waktu pejabat ada meja sendiri dan agak privacy nk update blog. Klau tgk last post pasal dpt keje baru.. masa tu start keje baru pada middle ogos 2019. Kerja sebagai receptionist cum admin assistant. Ya, mmg i ada apply keje situ sebab i tak tahan dgn management sblm tu so ada rezeki dpt la kerja kt company ni tapi did not what i expected to be like that because why? workload is so much more than being a receptionist. I kene byk tinggalkan kaunter sbb nk uruskan kerja2 admin. Mana taknya i sorang yang admin.. bumbung bocor, warehouse bocor.. i kene cari kontraktor tu xpelah tp i kene naik roof top.. haha.. tu kereja lelaki boleh la... i share gambar kt hubby.. hubby kata jgn duk lama2.. dh la dgn kontraktor lelaki plak tu.. org lain x nampak.. klau kene apa2 x ke bahaya..

So dpt bertahan selama 6 bulan.. masa tu belum dpt confirm lg.. asyik duk sambung probation lagi.. xtau dorang nk apa n' expectation dorang nk tu x dpt apa dorang nak.. i even argue kt staff sana dia pun xtau apa expectaion dorang nk. Gaji mmg rendah, byr hutang tinggal brape hinggit je tinggal..huhu..

Raya cina baru2 ni dpt msg drpd uncle i.. kwn dia nak cari org under admin.. office hour, gaji ok not bad as i got before.. kire leh bernafas la.. So i terima, lps raya cina i bg resign letter notis 14hari.. I sayang staff sana.. baik cuma there are things tht i'm not satisfied with..since they are trying the new management lagilah x masuk akal.. Anyway, i heard dh ada pengganti i, still young n bujang. Keje sana time strict, i mean really strict. waktu pejabat masuk 8.30 tp nk kite datang 8.15.. my hubby argue gak.. apa salahnya bukannya dtg after 8.30 pun.. sampai ofis 8.20 pun dh kire ok.. hubby hantar i pi keje hari2 tupun ada org argue.. expect i keje drive sendiri.. i donno whts your problem la.. 

Alhamdulillah im in a comfortable zone, time is so flexible.. cuma staff kt sini 8 org je.. it's a small company but it's been active for almost 10years.. Project byk ambik dr company besar2 such as Petronas, TNB and Bank Rakyat. ada juga dr company2 yg lain. i"m the only girl here.. the rest otai2..baya2 bos i.. ada 2 org je muda dari I..

oklah, nnt i rajin2 la update blog since i'm now have my own privacy table, while listening to the radio.. nak sambungbuat kerja plak..

Til next time..

With Love, 
Aini


Followers