Jun 30, 2020

Rezeki ada di mana-mana..

Assalamualaikum,

I taknak mengeluh.. i am sad..truly sad but bila I balik rumah tengok anak, my sadness is gone bit by bit but when I'm alone again i feel sad again.. 

Sejak PKP ni company yang I baru masuk bulan Feb lps raya cina semakin menurun. And on the 19th June my HOD came to see me and tell me a bad news. I dah mcm tak sedap hati since the day my HOD whatsapp kata nk jumpa. Macam ada something tak kene.

And yes, my thoughts were right. I will be terminated and on that very same day he gave me a letter. Yes I was disappointed, i was kindda mad why I so soon especially at this condition. I tak nangis masa tu.. i xnk nangis depan dorang but later when my hubby tanya apa dorang cakap I cried. Ya Allah betapa sedihnya diriku ini..dalam keadaan yang ramai kene buang kerja tak sangka aku pun kene juga. Disebabkan I masih under probation so they decided to terminate me because it would be easier.

Takpe..Allah ada... Allah akan bantu aku.. Rezeki ada di mana-mana..

Bagi yang jadi mangsa macam I ni.. 
I nak you kuatkan hati, banyakkan bersabar dan banyakkan doa..InsyaAllah Allah akan bantu walau apa cara pun.. cepat atau lambat je..yakin la rezeki ada di mana-mana..

With Love,
Aini


No comments:

Followers