Oct 16, 2020

Nappy Creme yang sangat elok untuk baby

 Assalamualaikum...

Ok today nak cerita pasal  nappy creme.. masa awal2 bersalin sampai la anak umur 2 tahun skrg ni xde update sgt pasal anak.. yelah bila dh ada anak ni masa utk blogging agak terhad. Ada some mummy ada masa nak buat..salut lah.. haha.

Baru nk blogging anak terjaga dari tido.. nak susu.. kite pun kene rehat jap lah sbb masih lagi breast feeding. Tak tahu bila nak stop.. maybe tunggu anak kedua br stop kot..hahaha.. Klau bagi dia susu botol dia xmau sbb dia tau susu ibunya ada di sebelah dia..hehehe...

Masa Aisyah baby..even semua baby mesti ada melecet di buntut sbb pakai pampers.. bila dh shi2 atau uuk buntut dia akan lembab dan akan melecet. Pada awalnya Aini pakaikan nappy creme brand Pureen.. memang elok bila disapu tp lambat sangat baik klau disapu pada melecet yang sangat2 teruk. So masa Aisyah ada appointment dengan Dr.Tan dari Hospital Salam dia bagi sample Sudocrem nappy creme. Melecet Aisyah dalam dan sampai berdarah..guna brand pureen lbh 3 hari tak hilang baiknya so bila guna Sudocreme.. tak sampai 3 hari kulit buntut dia betul2 licin cantik..takde luka langsung.

From google

Inilah Sudocrem yang Aini cakapkan ni.. Aini beli yang size paling besar berharga RM20+.. Boleh dapatkan di mana2 farmasi ya. Sapu di tempat yang ada merah2 pada kulit dan kalau ada melecet dalam sampai luka sapu tebal skit creme tu ya.

So kalau nak bagi hadiah pada ibu2 yang baru bersalin atau untuk baby u all boleh la beli ni ya.. Sangat2 recommended.

Ok, that's all for now...

With Love,
Aini

Followers